Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Παράδοση με τον ΠΑΟΚ

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει αντιμετωπίσει ακόμη μια φορά τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, το 1952-53 και επικράτησε τότε με 4-0 μέσα στην έδρα του "δικεφάλου" Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει αντιμετωπίσει ακόμη μια φορά τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, το 1952-53 και επικράτησε τότε με 4-0 μέσα στην έδρα του "δικεφάλου"

Ο Απόλλων 1926 δεν νίκησε πρώτη φορά στην ιστορία του για το Κύπελλο Ελλάδος του ΠΑΟΚ, αφού και στην προγούμενη συνάντηση τους είχε επικρατήσει με 4-0.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μόλις μια φορά ακόμη αντιμέτωπες για το θεσμό του Κυπέλλου και όπως τώρα, έτσι και τότε, η επικράτηση του Απόλλωνα ήταν η έκπληξη. Η μοναδική φορά που η κληρωτίδα τους έβγαλε αντιμέτωπους ήταν την σεζόν 1952-53 για τους "16" της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο του Συντριβανίου, την πρώτη έδρα του ΠΑΟΚ πριν μετακομίσει στην Τούμπα και η ομάδα της Καλαμαριάς κατάφερε να επικρατήσει με 4-0.

Ο Μεντικίδης άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, ο Παχατουρίδης στο 24ο λεπτό έκανε το 2-0. Το σκορ έκλεισε με δύο γκολ του Μεντικίδης που έκανε χατ τρικ (51' και 64'). Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που ο Απόλλων Καλαμαριάς έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και εκεί αποκλείστηκε με ήττα 2-1 από τον Πανιώνιο σε ένα ματς που σκόραρε πάλι ο Μεντικίδης, ενώ τα γκολ των "κυανέρυθρων" σημείωσαν οι Σαπουτζόπουλος και Τσολιάς.

Ο Απόλλων πάντως, έσπασε μια αρνητική παράδοση, αφού δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης στα τελευταία δέκα ματς που είχε δώσει ως γηπεδούχος για το κύπελλο Ελλάδος. Η τελευταία του νίκη ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 με αντίπαλο την Αχαϊκή με 3-0 και τότε είχαν σκοράρει ο Παρμαξίδης δύο φορές και ο Πετκάκης.

Last modified onΣάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014 02:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep