Μάχη «αιωνίων» για Τζιωρτζιόπουλο

Τον Μάιο του 1998 ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος έγινε η αφορμή για ακόμη μια μεταγραφική κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Τον Μάιο του 1998 ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος βρέθηκε ξαφνικά στα πρωτοσέλιδα αθλητικών και πολιτικών εφημερίδων. Στα 20 του χρόνια είχε εξελιχθεί σε «λάφυρο» στη μεταγραφική μάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν το αριστερό τους πόδι τόσο καλά πάντα ήταν σπάνιοι. Μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αφήσει τα Ερασιτεχνικά γήπεδα που αγωνιζόταν με τον Παγκορινθιακό για την Γ’ Εθνική και το Κερατσίνι. Το κόστος της μεταγραφής του ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και η «απόσβεση» έμοιαζε να γίνεται πολύ νωρίτερα από ότι περίμεναν στη διοίκηση του Κερατσινίου.

Στις 22 Μαϊου 1998 βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «ΦΩΣ» ως απόλυτος στόχος του Ολυμπιακού και ο ίδιος όπως έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη του… μένει έκπληκτος όταν το βλέπει το πρωί στο περίπτερο.

Κλήθηκε άμεσα στην Εθνική Ελπίδων και με 3 γκολ σε 20 ματς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το 1997-98 έκανε τους μεγάλους να τον προσέξουν. Στις 22 Μαϊου 1998 βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «ΦΩΣ» ως απόλυτος στόχος του Ολυμπιακού και ο ίδιος όπως έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη του… μένει έκπληκτος όταν το βλέπει το πρωί στο περίπτερο. Η μάχη κρατά λιγότερο από μια εβδομάδα και τελειώνει με την ανακοίνωση απόσυρσης του ενδιαφέροντος από τον Παναθηναϊκό, η οποία αφήνει αιχμές για χρησιμοποίηση της από τη διοίκηση της ομάδας του Κερατσινίου ώστε να ανεβάσει την τιμή του νεαρού ποδοσφαιριστή.«Ο Παναθηναϊκός δεν θα επιτρέψει σε κανένα να χρησιμοποιηθεί σαν σκαλοπάτι για μεταγραφές άλλων και για αυτό αποσύρει την πρόταση του για τον Τζιωρτζιόπουλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Λίγες ώρες αργότερα ο Ολυμπιακός δημοσιοποιεί την συμφωνία του με τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο, ο οποίος πηγαίνει στην μπουτίκ της ομάδας και προβάρει την Ερυθρόλευκη φανέλα σε συνδυασμό με το κασκόλ και το καπελάκι.Εκείνο το απόγευμα της 27 Μαϊου 1998 ο Γιώργος Γλου πήρε τον αντιπρόεδρο του Κερατσινίου Γιώργο Βατίστα και τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο και τους πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ώστε να συναντηθούν με τον Γιώργο Λούβαρη και να τελειώσει η μεταγραφή. Η τελική του προσφορά ήταν στα 60 εκατομμύρια δραχμές στην ομάδα του Κερατσινίου και 50 εκατομμύρια δραχμές για συμβόλαιο πέντε χρόνων στον 19χρονο ποδοσφαιριστή.

Είχα μπροστά μου και δύο παίκτες που είναι γραμμένοι με… χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού! Μιλάω για το Γεωργάτο και το Τζόρτζεβιτς… Οπότε, εκ των πραγμάτων ήταν δύσκολο για μένα να πάρω πολλές ευκαιρίες Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος

Μάλιστα η διοίκηση των Ερυθρολεύκων δεσμεύθηκε πως θα φροντίσει για την αγορά αυτοκινήτου και την εύρεση σπιτιού, αφού σε αυτούς τους λίγους μήνες που έμενε στην Αθήνα συγκατοικούσε με φίλο του.«Είχα βέβαια μπροστά μου και δύο παίκτες που είναι γραμμένοι με… χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού! Μιλάω για το Γεωργάτο και το Τζόρτζεβιτς… Οπότε, εκ των πραγμάτων ήταν δύσκολο για μένα να πάρω πολλές ευκαιρίες», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος για έναν από τους λόγους που δεν κατάφερε να «εξαργυρώσει» το ταλέντο του στους Ερυθρόλευκους. Δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή με τον οποίο έπαιξε ένα γεμάτο πρωτάθλημα και επέστρεψε χωρίς να υπάρχει πάλι χώρος για ευκαιρίες. Συνέχισε την καριέρα του στον Ακράτητο, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ, την Ομόνοια, την Ξάνθη και τον Πανθρακικό… για να μετακομίσει αυτό το καλοκαίρι στην Λέσβο για να βοηθήσει την Καλλονή στην παρθενική της εμφάνιση στην Β’ Εθνική.

Last modified onΠαρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 23:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep