Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Ταξίδι στα 50 χρόνια του Διαγόρα

Ο Διαγόρας περνά ένα από τα πιο δύσκολα μονοπάτια της ιστορίας του και οι άνθρωποι της διοίκησης του έχουν τονίσει πως αν δεν γίνει συντονισμένη προσπάθεια βοήθειας από όλες τις πλευρές θα συνεχίσει να ζει σε κλίμα αβεβαιότητας.
Η ομάδα της Ρόδου, πάντως, το 1955 βρισκόταν σε σαφώς καλύτερες μέρες και οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων της ομάδας ξεκίνησαν τον Μάρτιο και τελείωσαν τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τα φιλικά παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί με αντιπάλους την μικτή της ΕΠΣΑ στις 28 Μαρτίου μέσω και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Στις 3 Απριλίου 1955 μάλιστα έγινε η τελετή ονομασίας της πλατείας προ της Λέσχης Διαγόρα σε Πλατεία Διαγόρα. Στις 17 Απριλίου ταξίδεψε στην Ρόδο ο ΟΦΗ για φιλικό παιχνίδι, ενώ εκτός από την Μικτή Κύπρου που επισκέφθηκε την Ρόδο, υπήρξε και τελετή αναπαράστασης στο αρχαίο στάδιο του θριάμβου του Ολυμπιονίκη Διαγόρα από τους σπουδαστές της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών.
Εκείνη την εποχή οι μετακινήσεις ήταν πολύ δύσκολες και οι ευκαιρίες για αγώνες με ομάδες εκτός Δωδεκανήσων αποτελούσαν είδηση. Στο πρωτάθλημα Ελλάδος συμμετείχαν μόνο οι ομάδες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Η περιφέρεια έμοιαζε αποκλεισμένη και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν το κόστος των μετακινήσεων και ο χρόνος που απαιτούσαν. Η Μικτή Αθηνών ταξίδεψε στην Ρόδο με το ατμόπλοιο «Καραϊσκάκης» για να αγωνιστεί με τον Διαγόρα και χρειάστηκε περισσότερες από 14 ώρες για να φτάσει στον προορισμό της.
Στις 25 Μαρτίου 1955 η αναμέτρηση του Διαγόρα με την Μικτή Αθηνών τελείωσε με λευκή ισοπαλία και τους νησιώτες να χάνουν πέναλτι και την ευκαιρία για νίκη. Ο φιλικός αγώνας έγινε μπροστά σε 3.000 θεατές που είδαν τον Βεντούλη να στέλνει την μπάλα άουτ από το σημείο του πέναλτι στο 39ο λεπτό.
Ο Διαγόρας σε εκείνη την αναμέτρηση αγωνίστηκε με τους: Δοξόπουλο, Σταμούλη (Κωνστάντζαν), Δελαπόρτα (Ζωίδης), Μερκουρίου, Πανάγος Ι, Πανάγος ΙΙ (Σβώνος), Παπανικολάου (Ζάνης), Ασπράκης, Βεντούλης, Δημητσάνας, Λουίζος. Δύο ημέρες αργότερα η Μικτή Αθηνών αντιμετώπισε πάλι τον Διαγόρα, ο οποίος είχε ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές από τις άλλες ομάδες της Ρόδου και η αναμέτρηση Μικτή Αθηνών – Μικτή Ρόδου τελείωσε με 2-2. Ο Ροδίτσας στο 14ο λεπτό έκανε το 1-0 για την Μικτή Αθηνών, στο 21ο λεπτό ο Ζούνης έκανε το 1-1 και στο 28ο ο Πολίτης το 2-1 για τους Ροδίτες και ο Τσάπος στο 78ο λεπτό έκανε το τελικό 2-2.
Last modified onΤετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 17:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep