Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Η Δόξα επέστρεψε στην Α’ Εθνική

 

Το αφιέρωμα του 1979 στην ομάδα της Δράμας για την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από 15 χρόνια.

 

 

Το καλοκαίρι του 1979 το ελληνικό ποδόσφαιρο έμπαινε στην εποχή του επαγγελματισμού. Η Δόξα επέστρεφε έπειτα από 15 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια και στο κείμενο αφιέρωμα του Γιάννη Πσταντζόγλου στην «Αθλητική Ηχώ» δίνεται με ξεχωριστό τρόπο η εικόνα εκείνης της εποχής. Η ομάδα έψαχνε οικονομικούς παράγοντες να την στηρίξουν στην προσπάθεια της να γίνει ΠΑΕ και να γίνει πάλι… «ο φόβος μικρών και μεγάλων» όπως γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.

 

«Το όραμα του γυρισμού στην κατηγορία των μεγάλων του ποδοσφαίρου μας φάνταζε 15 ολόκληρα χρόνια στον ορίζοντα της Δράμας. Πέρσι το όραμα αυτό κατέβηκε στη γη και έγινε χειροπιαστή πραγματικότητα. Η ιστορική Δόξα επέστρεψε στην Α’ Εθνική κατηγορία και η επάνοδος της αυτή συνέπεσε και με ένα άλλο σημαντικό γεγονός. Την καθιέρωση του επαγγελματισμού. Οι επιδράσεις του νέου θεσμού στο στρατόπεδο των «Μαυραετών» ήταν θετικές και αρνητικές. Ενώ δηλαδή από τη μια πλευρά συσπειρώθηκαν οι στενοί συνεργάτες και οι φίλοι της Δόξας για να την στηρίξουν στα πλαίσια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, από την άλλη εγκαταλείφθηκε από τους οικονομικούς παράγοντες της περιοχής.

 

Συνέπεια της αδιαφορίας αυτής των οικονομικά ισχυρών είναι να μην έχει καταφέρει μέχρι τώρα να συγκεντρώσει το μετοχικό κεφάλαιο (10.000.000 δραχμές) και να κινδυνεύει να βρεθεί προ οικονομικού αδιεξόδου. Παρ’ όλα αυτά η Δόξα στην προετοιμασία της, δίνοντας φιλικούς αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Απόλλωνα και άλλους έφερε σπουδαία αποτελέσματα και έκανε λαμπρές εμφανίσεις. Η ιστορική ομάδα με το πλούσιο παρελθόν και τη μεγάλη προσφορά στο ποδόσφαιρο, αυτή που έδωσε ένα Λουκανίδη, ένα Ιωάννου, ένα Τσοκαταρίδη και τόσους άλλους, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, έτοιμη να ξαναβγάλει μεγάλους άσους και με ελπίδες να πρωταγωνιστήσει στο νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

 

 

Με την καθοδήγηση του Βούλγαρου τεχνικού Τσβετάν Ιλτσεφ θα κάνει σίγουρα έντονη την παρουσία της ανάμεσα στους παλιούς στην Α’ Εθνική συναδέλφους της. Υπάρχει έμψυχο υλικό ποιότητας που θα αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε η Δόξα να πραγματοποιήσει εμφανίσεις και πορεία ανάλογη της ιστορίας της και των προσδοκιών των φιλάθλων της.

 


ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ

Εκπρόσωπος της ΠΑΕ Δόξα, ο Γεώργιος Χαραλαμπίδης μιλώντας για την μελλοντική πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα είπε: «Πιστεύω ότι η πορεία της ομάδας μας θα είναι επιτυχημένη αφού όλοι μας από την διοίκηση μέχρι τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους, θα κάνουμε ότι μπορούμε, θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για αυτό τον σκοπό. Τονίζω ότι εμείς δεν θα αγωνιστούμε απλώς για να παραμείνουμε στην Α’ Εθνική, αλλά θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μια καλή θέση και να πλασαριστούμε όσο γίνεται πιο κοντά στους πρώτους.

Εχει σημασία νομίζω αυτό που λεω γιατί δείχνει ότι όχι μόνο στερούμαστε πνεύμα ηττοπάθειας, αλλά αντίθετα δείχνει ότι κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα γεμάτοι αισιοδοξία και με μεγάλη αγωνιστική διάθεση. Θα ήθελα να πω ότι η Δόξα χρειάζεται την ηθική, αλλά περισσότερο την υλική συμπαράσταση των φιλάθλων και των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της πόλεως. Χωρίς αυτήν τα πράγματα για τον ένδοξο σύλλογο μας θα είναι πολύ δύσκολα. Μεγάλη θα πρέπει να είναι και η συμπαράσταση του κράτους γιατί πραγματικά όλοι μας υπολογίζουμε στη βοήθεια και το ενδιαφέρον των κρατικών παραγόντων.

 


ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ

 

Οι επαγγελματίες παίκτες του συλλόγου είναι οι εξής. Γκατζηλάκης, Μαρασίδης, Δαύκος, Ζαμανόπουλος, Μερτζανάκης, Στόικος, Κόντος, Ταντσίδης, Νηστικάκης, Καλιμάνης, Παπαδόπουλος, Στράντζαλης, Παπαμιχαήλ, Μπανάσας, Χαραλαμπίδης, Αθανασιάδης, Βασιλειάδης, Κατσαρίδης, Καλαϊτζής, Ακριτίδης.

 

Αποκτήθηκαν φέτος οι Ζαμανόπουλος από τον Πανδραμαϊκό αντί 1.200.000 δραχμές και Βασιλειάδης από τον ΠΑΟΚ αντί 500.000 δραχμών. Αποδεσμεύθηκαν οι Φεστέρης, Σεραφείμ, Χιονάκης, Γαπουντζής, Στόικος Κ.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο πέταλο από την πλευρά των αποδυτηρίων οι κερκίδες του γηπέδου της Δόξας θα μπορούν να φιλοξενήσουν 15.000 θεατές καθήμενους και ορθίους.

Το γήπεδο (ιδιόκτητο) παραχωρήθηκε από την ερασιτεχνική Δόξα με συνεισφορά κατά χρήσιν. Ο μέσος όρος κινήσεως εισιτηρίων κατά το περυσινό πρωτάθλημα ήταν 3.000 – 3.500 θεατές. Η στήριξη του κόσμου αναμένεται μεγαλύτερη φέτος με την ενθουσιώδη προσέλευση των φιλάθλων. Παρά λοιπόν την έλλειψη οικονομικής ευρωστίας επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία στην πόλη της Δράμας για την πορεία του συλλόγου. Θα αποδειχθεί ότι το ένδοξο συγκρότημα έχει δυνατότητες να σταδιοδρομήσει στο μεγάλο πρωτάθλημα. Και τότε, ακόμη και εκείνοι που «σνομπάρισαν» θα βρεθούν στο πλευρό της για να την ενισχύσουν, να καθιερωθεί σαν νέα μεγάλη δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου μας. Να την βοηθήσουν να αναστήσει το θρύλο της Δόξας που κάτοτε έτρεμαν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Στη Δράμα υπάρχει πίστη και σύντομα θα πάρουν όλοι μια έντονη γεύση».

 

Last modified onΠέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 14:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep