Λύγισε στο κρύο ο ΑΟΤ

Ο Αστέρας επικράτησε 2-0 του ΑΟΤ, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Ξεκάθαρο φαβορί για να περάσει στους «8» του Κυπέλλου έγινε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος νίκησε 2-0 στη Θεσσαλία τα Τρίκαλα. Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι και σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο εξαιτίας του χιονιού που είχε πέσει τις τελευταίες μέρες, έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Ο ΑΟΤ το πάλεψε στο μέτρο του δυνατού, αλλά έχασε από ανώτερο αντίπαλο.

Σε αντίθεση με το δυναμικό του ξεκίνημα στο ματς, ο ΑΟΤ μετά το 15' επέτρεψε στον Αστέρα να αναλάβει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να γίνει το αφεντικό. Μέχρι να πάρει τα ηνία η ομάδα της Αρκαδίας, το μόνο που κατάφερε ήταν η κεφαλιά του Γιαννιτσάνη στο 3' που δεν έφερε αποτέλεσμα, τα επικίνδυνα γεμίσματα του Γκόλια και ένα μακρινό σουτ του Αρναρέλλη που έφυγε άστοχα εκτός εστίας.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το δεκαπεντάλεπτο άρχισαν να πιέζουν τα Τρίκαλα, με αποκορύφωμα το σουτ του Δημούτσου έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη, του οποίου η εστία παραβιάστηκε στο 39'. Ο Ιωαννίδης έκανε σουτ, ο κίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε, αλλά ο Καλτσάς πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 45' οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν κοντά στο 0-2, αλλά ο Σιδεράκης με εξαιρετικές αποκρούσεις στα σουτ των Καλτσά και Κώτσιρα κράτησε το 0-1.

Με την είσοδο του δεύτερου μέρους ο Γιώργος Γεωργιάδης πέρασε στον αγώνα τον Μαρουκάκη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την «κυανέρυθρη» φανέλα. Έτσι, ο Γιαννιτσάνης πήγε αριστερά και ο νεοεισελθών στη γραμμή κρούσης. Στο 48' ο Ιωαννίδης απείλησε για τον Αστέρα, ο οποίος τελικά έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 50'. Από εξαιρετική μπαλιά του Ιγκλέσιας, ο Κώτσιρας πήρε μέτρα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ ευστόχησε.

Οι Αρκάδες εξακολούθησαν να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο 57' με Κώτσιρα, στο 58' με Ντουντού και στο 80' με Καλτσά. Ο ΑΟΤ είχε καλύτερη στιγμή του την κεφαλιά του Μαρουκάκη στο 83', όταν ο Αθανασιάδης εκτινάχθηκε και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Δεν άλλαξε κάτι στα λεπτά που ακολούθησαν και οι γηπεδούχοι έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο. Ντεμπούτο, σημειώνεται, εκτός από τον Μαρουκάκη, έκανε και ο Μπερτράν Ρομπέρ.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Λεάντρο, Γκόλιας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Ρομπέρ (67' Στεφάνοβιτς), Μπαϊκαρά, Αρναρέλλης (46' Μαρουκάκης), Γιαννιτσάνης (79' Κουσκουνάς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Ιγκόρ (58' Μπαστιάνος), Ντουντού (71' Χαμντανί), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (52' Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Καλτσάς.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Λάμπρου (Αν. Αττικής), Τσολάκης (Αθηνών)

Last modified onΤρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 19:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep