«Δεν παίζω στοίχημα, είμαι ρομαντικός»

Ο Χρήστος Γιαλιάς μίλησε για το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Μαραντά και είπε ότι είναι ρομαντικός και τίμιος.

Μετά το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα, που ολοκληρώθκε χωρίς νικητή (0-0), ο ιδιοκτήτης του ΑΟΤ Χρήστος Γιαλιάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο «διαζύγιο» με τον Γιώργο Μαραντά, αλλά και για την άνοδο που «δεν έχει χαθεί, θα το παλέψω μέχρι τέλους».

«Έχετε δίκιο. Κι εγώ άνθρωπος είμαι, σφάλματα κάνω. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. Εμείς θα ανέβουμε. Μάλλον και εμείς. Γιατί έχουμε την καλύτερη ομάδα και τους πιο καλούς παίκτες πιστεύω. Τι συγγνώμη ρε παιδιά; Είναι η μοναδική ομάδα στη Football League και τη Super League που είναι πληρωμένη. Λειτουργούν όλα επαγγελματικά. To παλεύω. Παλεύω με τα θηρία. Εγώ είμαι μόνος μου. Πότε δεν παίζω στοίχημα, ποτέ δεν στήνω αγώνες. Αυτός είναι ο πρόεδρος των Τρικάλων. Δεν στήνω αγώνες, ούτε θα στήσω αγώνες. Ούτε θα βρω τους πεθαμένους να τους πληρώσω για να κάτσουν να χάσουν. Θα κερδίσουμε μόνο με την αξία μας. Είμαι ρομαντικός, γι' αυτό έχω πάρει αυτούς τους παίκτες. Θέλω οι παίκτες μου να έχουν τσαγανό και 10 κιλά αρ..., να μπαίνουν μέσα και να τελειώνουν τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Γιατί να γίνω και καρδιακός; Έχω ζάχαρο, να πάθω και καρδιά;

«Πότε δεν παίζω στοίχημα, ποτέ δεν στήνω αγώνες. Ούτε θα βρω τους πεθαμένους να τους πληρώσω για να κάτσουν να χάσουν. Θέλω οι παίκτες μου να έχουν τσαγανό και 10 κιλά αρ..., να μπαίνουν μέσα και να τελειώνουν τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Γιατί να γίνω και καρδιακός; Έχω ζάχαρο, να πάθω και καρδιά;»

Πήγα στα αποδυτήρια, ήρεμα χωρίς νεύρα. Τους είπα: «Δεν μπορεί να είστε το ποιοτικότερο ρόστερ και το πιο ακριβό σε αυτή την κατηγορία και να παίζουμε σα να παίζει ο Αγροτικός Αστέρας, με γιώματα. Αυτά τα κάνουν όσοι δεν είναι ποιοτικοί, όχι εμείς με το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία και όχι μόνο.

Ο Μαραντάς αποχωρεί. Παίζαμε καλή μπάλα, αλλά παίζαμε με γιώματα. Χάσαμε το τετ α τετ που είχαμε, χάσαμε τις 20-30 τελικές που είχαμε πριν. Πήγα να πάρω και άλλον σέντερ φορ, τον Ντουαγιέ και δεν πρόλαβα την ημερομηνία. Και πήγα να πάρω κι άλλον. Δεν καταλαβαίνω από αυτά. Έχετε ένα πρόεδρο που δεν καταλαβαίνει από αυτά.

«Μου υποσχέθηκαν οι παίκτες μου πως θα πέσει... αίμα. Έτσι, Ριζογιάννη; Θέλω να κάνουμε χαβαλέ. Να έρχονται οι οπαδοί στο γήπεδο και να γελάνε. Εγώ για δύο μέρες δεν θα κοιμηθώ, ούτε θα φάω. Ούτε αύριο. Αυτόν έχετε πρόεδρο. Θα το παλέψω μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Έχετε το λόγο μου»

Δεν έχω δάνεια, δεν χρωστάω σε κανέναν που... και θέλω να ανέβω ρομαντικά και τίμια. Είμαι κύριος στις υποχρεώσεις μου μέχρι μία. Έτσι δεν είναι παίκτη μου (απευθυνόμενος στον Ριζογιάννη); Στη ζωή δεν είναι μόνο τα λεφτά είναι και η αξιοπρέπεια κι εγώ ήρθα σε αυτό το μαγαζί, γιατί είμαι αξιοπρεπής. Και όπως με σέβονται θέλω να τους σέβομαι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο παιδιά, τα έχω κάνει όλα. Δεν παίζω εγώ μπάλα. Και σας λέω από τώρα δεν θα πληρώνω κανέναν.

Δεν είναι του στυλ μου να πληρώνω για να κερδίζω. Να τα κάνουν οι άλλοι. Ούτε στήνω εγώ διαιτητές. Εμένα μου αρέσει το καλό ποδόσφαιρο. Το τίμιο, να μην ξέρω το σκορ. Δεν τελείωσε κάτι.

«Στη Β' Εθνική οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές παίρνουν λεφτά και στήνουν τους αγώνες. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Μαραντάς είναι τίμιος, γι' αυτό ήρθε στα Τρίκαλα. Τα ξέρετε όλοι. Οι παίκτες στο ημίχρονο παίζουν στοίχημα. Τι να λέμε; Μαλ...; Όλοι οι παίκτες που έχω πιστεύω ότι δεν παίζουν στοίχημα, δεν παίζουν εμάς τουλάχιστον»

Μου υποσχέθηκαν οι παίκτες μου πως θα πέσει... αίμα. Έτσι, Ριζογιάννη; Θέλω να κάνουμε χαβαλέ. Να έρχονται οι οπαδοί στο γήπεδο και να γελάνε. Εγώ για δύο μέρες δεν θα κοιμηθώ, ούτε θα φάω. Ούτε αύριο. Αυτόν έχετε πρόεδρο. Θα το παλέψω μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Έχετε το λόγο μου».

Ακολούθως είπε για τον Μαραντά:
«Στη Β' Εθνική οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές παίρνουν λεφτά και στήνουν τους αγώνες. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ήθελα να πάρω έναν προπονητή που είναι τίμιος. Ο Μαραντάς είναι τίμιος, γι' αυτό ήρθε στα Τρίκαλα. Τα ξέρετε όλοι. Οι παίκτες στο ημίχρονο παίζουν στοίχημα. Τι να λέμε; Μαλ...; Όλοι οι παίκτες που έχω πιστευώ ότι δεν παίζουν στοίχημα, δεν παίζουν εμάς τουλάχιστον.

«Με τον Παναγόπουλο πέρυσι ο Ψιμουλάκης έφερε μέσα στον Αιολικό 0-1. Ήταν να ανέβω ή εγώ ή ο Αιολικός. Και του πήρα το σκαλπ μέσα στην έδρα του. Ο εκάστοτε προπονητής είναι το υλικό που έχει»

Άνθρωπος είμαι, σφάλματα κάνω. Δεν είμαι Θεός. Πληρώνω τα σφάλματά μου. Δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με τον Παναγόπουλο πέρυσι ο Ψιμουλάκης έφερε μέσα στον Αιολικό 0-1. Ήταν να ανέβω ή εγώ ή ο Αιολικός. Και του πήρα το σκαλπ μέσα στην έδρα του. Ο εκάστοτε προπονητής είναι το υλικό που έχει.

Σέβομαι τον Παναγόπουλο, βοήθησε όσο μπορούσε. Όποιος νομίζει ότι είναι προπονηταράς, να έρθει να δουλέψει τσάμπα, να ανεβάσει την ομάδα και μετά θα τον πληρώσω εγώ τα διπλά λεφτά, αλλά αν δεν βγει να μην πάρει μία. Δεν είναι ο Μουρίνιο σε νέα έκδοση; Να τη βγάλει, να παίζει ποδόσφαιρο Μπαρτσελόνα, να του δώσω τα διπλά και δώρο ένα ταξίδι αναψυχής στις Σεϋχέλλες μία εβδομάδα και να του στείλω και τρεις γυναίκες.

«Σέβομαι τον Παναγόπουλο, βοήθησε όσο μπορούσε. Όποιος νομίζει ότι είναι προπονηταράς, να έρθει να δουλέψει τσάμπα, να ανεβάσει την ομάδα και μετά θα τον πληρώσω εγώ τα διπλά λεφτά, αλλά αν δεν βγει να μην πάρει μία. Δεν είναι ο Μουρίνιο σε νέα έκδοση; Να τη βγάλει, να παίζει ποδόσφαιρο Μπαρτσελόνα, να του δώσω τα διπλά και δώρο ένα ταξίδι αναψυχής στις Σεϋχέλλες μία εβδομάδα και να του στείλω και τρεις γυναίκες»

Δεν υπάρχει προπονητής που να μην είναι μισθοφόρος. Τέλος. Μη μισθοφόρο έχω γνωρίσει μόνο έναν στη ζωή μου. Αυτόν που είχα δύο ανόδους χωρίς να πληρώσω. Ποιος είναι αυτός; Ένας που τον ξέρει η μάνα του και το χωριό του. Ψιμουλάκης. Σε παίρνει εσένα, σε κάνει σέντερ φορ και βάζεις και τρία παστέλια. Ποιος Βρούτσινα και μαλ...;

Δουλεύει σε σχολείο και πρέπει να παρατήσει τη δουλειά του. Άρα πρέπει να πάρει λεφτά από τρεις προπονητές. Τον σέβομαι και δεν τον έχω φέρει. Με πήρε τηλέφωνο. Δεν θα κοιμηθεί ούτε σήμερα, γιατί είναι Γιαλιακός.

Μη μισθοφόρο έχω γνωρίσει μόνο έναν στη ζωή μου. Αυτόν που είχα δύο ανόδους χωρίς να πληρώσω. Ποιος είναι αυτός; Ένας που τον ξέρει η μάνα του και το χωριό του. Ψιμουλάκης. Σε παίρνει εσένα, σε κάνει σέντερ φορ και βάζεις και τρία παστέλια. Ποιος Βρούτσινα και μαλ...;»

Μου είπατε δεν έκανα πρόταση στον, πώς τον είπατε; Τσιώλη. Στον Βλάχο, τον Πετράκη. Τέτοιος προπονητής είναι για μένα. Δεν τους βλέπω τους άλλους. Με δανεικά ζουν και να κλέψουν τα λεφτά από τους παίκτες. Να τους βάζουν να υπογράφουν λεφτά που δεν πήραν. Εγώ δεν είμαι τέτοιος, αλλά είμαι άνθρωπος. Ευχαριστούμε και προχωράμε.

Για τον κόσμο:
«Δεν έχω παράπονο από τον κόσμο. Ο περισσότερος κόσμος που έχω παίξει ήταν 500 άτομα στην Ελευσίνα με τη Μάνδρα. Όσα μαζεύετε εσείς στην Κ20. Νομίζετε πως κερδίζω τίποτα από τα εισιτήρια; Το 68% πάνε σε ταμεία. Το υπόλοιπο πληρώνει ο Καρατζάς, η διαιτησία. Εγώ μόνο μέσα μπαίνω. Το μαγαζί είναι γωνία. Πιο νόμιμο και από τα νόμιμα. Το έχει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Παναιτωλικός και τα Τρίκαλα αυτό που πήραν από την ΕΕΑ. Αν δεν ήμουν καθαρός θα έδιναν άδεια;

«Οι οπαδοί με στηρίζουν. Ξέρουν ότι πονάω μαζί τους. Δεν θέλω να βάλω το κεφάλι κάτω. Παλεύουμε με τα θηρία. Νομίζετε ότι είναι όλα εύκολα; Δε θα φύγω από την ομάδα. Αν δεν βγούμε φέτος, θα βγούμε του χρόνου»

Οι οπαδοί με στηρίζουν. Ξέρουν ότι πονάω μαζί τους. Δεν θέλω να βάλω το κεφάλι κάτω. Παλεύουμε με τα θηρία. Νομίζετε ότι είναι όλα εύκολα; Δε θα φύγω από την ομάδα. Αν δεν βγούμε φέτος, θα βγούμε του χρόνου.

Βλέπω στο Facebook και βλέπω σχόλια και απαντώ. Η τηγανίτα είναι να κερδίζεις. Κάτι φταίει. Μήπως φταίω εγώ; Μήπως πρέπει να τους ξεματιάσω; Φτωχός υπήρξα. Αυτό να σέβεστε. Δεν θέλω να μπω στο σύστημα των άλλων».

Για προπονητή έχεις κάτι στο μυαλό σου;
«Τη μάνα μου θέλω να βάλω. Ο Παναγόπουλος είναι καλό παιδί, αλλά σε 11 αγώνες είχε τρεις ήττες με Ζάκυνθο, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΕΛ και τέσσερις ισοπαλίες. Ο προπονηταράς είναι αυτός που θα κερδίσει αυτούς που διεκδικούν την άνοδο. Την Κέρκυρα την κέρδισαν οι παίκτες.

Είχε και καλά. Τη μπάλα κάτω... Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος, αλλά μην μου πείτε πως είναι ο κορυφαίος προπονητής. Με τον Καβακά που δεν τον γουστάρατε ήμουν έντιμος. Με τον Ψιμουλάκη ήττα δεν είχα πέρυσι. Δύο ισοπαλίες έφερα. Με αυτά τα στατιστικά να κρίνετε. Θέλουμε να κερδίσουμε τους τέσσερις που είναι μπροστά.

Με τον Απόλλωνα έχασες, με τη Λάρισα έχασες, με τη Λαμία έφερες ισοπαλία. Με τον Κισσαμικό έφερες δύο ισοπαλίες. Βρείτε μου έναν προπονητή που τον πιστεύετε και αν τη βγάλει θα του δώσω τα διπλά. Και το σπίτι θα το πληρώνει μόνος του, γιατί εγώ πληρώνω 36 σπίτια. Να μου δείξει πόσο Μουρίνιο είναι και ό,τι ζητήσει θα του δώσω τα διπλά».

Απόδοση: flnews

Last modified onΚυριακή, 14 Φεβρουάριος 2016 21:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep