«Τα καλύτερα έρχονται…»

Αισιόδοξος για την πορεία των Τρικάλων εμφανίζεται ο τεχνικός της ομάδας, Περικλής Αμανατίδης

Μια ανταγωνιστική ομάδα στη Football League και περήφανο τον κόσμο της θέλει να κάνει ο Περικλής Αμανατίδης στα Τρίκαλα. Ο έμπειρος τεχνικός που ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Θεσσαλούς εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Ζυγός».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα: «Είμαστε σε μια φάση σχεδιασμού… ο οποίος έχει ολοκληρωθεί. Τώρα θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του που θα κάνει πολύ καλή και ανταγωνιστική την ομάδα μας και περήφανο τον κόσμο».

Για το εάν θα μείνουν παίκτες από το περσινό ρόστερ: «Με τα παιδιά που θα παραμείνουν, θα γίνει συζήτηση άμεσα. Θα μείνουν παίκτες που έχουν τα φόντα, τα προσόντα και την ηλικία για να προσφέρουν. Δε γίνεται σε μια ομάδα που πήρε πρωτάθλημα να μην υπάρχει τίποτα καλό και να φύγουν οι παίκτες. Θα κρατήσουμε έναν κορμό και αυτόν θα τον βελτιώσουμε με τις μεταγραφές. Έχουμε την εμπειρία να κάνουμε τις κινήσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας μας μιας και το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο».

Για τους παίκτες που θα αποκτηθούν: «Έχουνε γίνει επαφές με Τρικαλινούς παίκτες. Η ομάδα του ΑΟΤ θα κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που πρέπει να κάνει. Θα συνδέσουμε περισσότερο την ομάδα με την κερκίδα που θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Είναι αποτυχημένο μοντέλο στην επαρχία να δουλέψεις μόνο με λεγεωνάριους. Δε θα παντεντάρουμε κάτι που έχει αποτύχει. Το ποδόσφαιρο είναι μια παγκόσμια κοινότητα. Έρχονται παίκτες από παντού. Δεν είμαστε ρατσιστές να θέλουμε παίκτες μόνο από εδώ. Θέλουμε όμως και παίκτες που θα θέλουν να έχουν ένα κίνητρο παραπάνω για να παίξουν στην αγαπημένη τους ομάδα, στην ομάδα που στις εξέδρες θα έχουν συγγενείς και φίλους. Ο κάθε παίκτης βέβαια έχει την αξία του και θα πρέπει βάση αξίας να κινηθεί η ομάδα. Ένας παίκτης από τα Τρίκαλα δε πρέπει να έρθει τζάμπα. Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι πλέον επαγγελματικό αλλά οι ομάδες θα πρέπει να ακουμπούν ακόμα στο συναίσθημα και αυτό είναι που μπορεί να σου δώσει το κάτι παραπάνω. Τώρα… εάν καταφέρουμε να πάρουμε έναν καλό παίκτη ο οποίος θα έχει καλά στοιχεία, θα φέρει καλές επιρροές και τα θα τραβήξει μπροστά τους τοπικούς παίκτες και εμείς καταφέρουμε να τον εντάξουμε στην ομάδα, τότε αυτό είναι πιστεύω η αποθέωση του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η ομάδα. Τώρα… εάν είναι να φέρουμε έναν οικονομικό μετανάστη για να πιάσει μια θέση στους 25 για να κάνει προπόνηση, δε θα το κάνουνε ποτέ».

Για τα κριτήρια που έχει στην επιλογή των παικτών: «Υπάρχουν πολλά κριτήρια για να γίνουν μεταγραφές. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε καλούς παίκτες με καλό ηλικιακό προφίλ, να θέλουν να διακριθούν, να χαίρονται για την ομάδα που θα παίξουν, να την τιμήσουν και να την σεβαστούν».

Για το μπάχαλο που επικρατεί μετά την πρόταση της football league για πρωτάθλημα 2 ομίλων: «Εάν γίνει ένα πρωτάθλημα ενός ομίλου… εμείς θα ετοιμαστούμε γι’ αυτό. Ένα αλλάξουν όλα και κάνουν δυο ομίλους, θα τρέπει να γίνει ένας διαφορετικός σχεδιασμός. Λυπάμαι πολύ διότι ενώ θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει κάποια πράγματα… έχουν όλα κολλήσει εξαιτίας αυτούς του "ήξεις αφίξεις" των υπεύθυνων. Σε πρωτάθλημα ενός ομίλου... υπάρχει μεγαλύτερη αίγλη. Το 2ο πρόγραμμα είναι πρόταση για να βολευτούν φίλοι. Βολεύτηκαν οι φίλοι τόσα χρονιά στην Ελλάδα και χρεοκοπήσαμε. Φτάνει πια… ας ξεκινήσουμε κάτι νέο τώρα».

Για στόχους της νέας σεζόν: «Έχουμε βάλει στόχο… είτε το πρωτάθλημα είναι με 38 ομάδες είτε με 20… να πρωταγωνιστήσουμε. Η ομάδα μας θα κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που θα την φέρουν πρωταγωνίστρια».

Για τη συμμετοχή του κόσμου στη λειτουργία της ομάδας: «Το κομμάτι της διοίκησης είναι ανοικτό ακόμη στην ομάδα. Εάν δε συμμετέχει όλη η πόλη στη διαδικασία, δε θα απογειωθεί η ομάδα. Θα πρέπει αν την πάρουν όλοι οι φίλαθλοί της στα χέρια της και τότε η ομάδα θα αναδειχτεί και μαζί με αυτήν η δυναμική της πόλης. Δε λείπει τίποτα από τα Τρίκαλα για να το πετύχουν αυτό».

Για την έναρξη της προετοιμασίας: «Εξαρτάται άμεσα από την έναρξη, Εάν πάει η έναρξη τον Οκτώβριο, δεν έχω καμία διάθεση να φέρω τους παίκτες μου που πάλεψαν ως τον Ιούνιο… να τους φέρω από τις 5 Ιουλίου στα Τρίκαλα. Θα μπει μια αρχή και είτε 15 είτε 20 του μηνός θα ξεκινήσουμε, θα κάνουμε το βασικό στάδιο στο Καρπενήσι και θα δώσουμε σειρά φιλικών στα Τρίκαλα για να φτιάξουμε μια νέα ομάδα με νέα στοιχεία. Άλλαξε η κατηγορία θα πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Η ομάδα δεν είχε μεγάλο ρόστερ αλλά ήταν ανταγωνιστικό και πέτυχε τον στόχο της».

Για την επιλογή του να μείνει στον ΑΟΤ: «Το είχα πει από τον Μάρτιο… Δεν αισθανόμουν ότι ήρθα σε ομάδα Γ’ Εθνικής. Ήρθα στα Τρίκαλα κοιτώντας το όνομα της ομάδας και ότι την κατηγορία που έπαιζε. Αυτό σημαίνει ότι ήρθα και να προσφέρω και να μείνω. Έχω να δώσω πάρα πολλά και νομίζω ότι τα καλυτέρα έρχονται. Θα πρέπει οι φίλαθλοι να προγραμματίσουν την πυξίδα τους και να ταξιδέψουν πιο μακριά».

Πηγή: goaltrikala.gr

Last modified onΠαρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 20:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep