«Δυνατό πλάνο»

Οι δύο λόγοι που οδήγησαν τον Περικλή Αμανατίδη στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανσερραϊκού.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής του Πανσερραϊκού έκανε την Παρασκευή (15/09) ο Περικλής Αμανατίδης. Ο έμπειρος τεχνικός φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη και αναφερόμενος στους δύο λόγους που τον έφεραν στα Λιοντάρια μίλησε για ένα δυνατό πλάνο των νέων επενδυτών που θα χαροποιήσει τους οπαδούς και, φυσικά, για το brand name των «ερυθρόλευκων».

Ο Αμανατίδης δεν ζήτησε πίστωση χρόνου. Αναφέρθηκε στο γηπεδικό πρόβλημα, λέγοντας ότι θα λυθεί άμεσα και τόνισε: «Έρχομαι σε μία ομάδα που τη θεωρώ Α' Εθνικής και νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που φαίνεται ότι θα γεννηθούν με τη νέα κατάσταση». Αναλυτικά είπε:

«Γίνεται μία καινούρια προσπάθεια. Εγώ θέλω να συμμετέχω σε αυτή για μία πολύ ιστορική ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός. Δεν θέλω να πω κάποια πράγματα για το τι θα γίνει. Αυτό που ελπίζω είναι να είναι μια άλλη μέρα για τον Πανσερραϊκό, καλύτερη. Μ' αυτή την πρόκληση θέλω να απαντήσω κι εγώ και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σ' αυτή τη διαδικασία αλλαγής ουσιαστικά της ομάδας προς κάποια καλύτερα μονοπάτια».

Έρχονται καλύτερες μέρες;

«Αυτό θέλω να πιστεύω. Από τα λίγα που έχω συζητήσει έχω δει ότι έχει γίνει, σίγουρα, μια σοβαρή προσπάθεια. Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Ο κόσμος θέλει να δει μια σοβαρή προσπάθεια. Αν τη δει, θα την αγκαλιάσει. Αυτή θα είναι και η πρώτη νίκη της ομάδας».

Έχετε διαπιστώσει από τους νέους επενδυτές ότι θέλουν να τον κάνουν ξανά δυνατό;

«Αυτή η προοπτική με έχει κάνει και εμένα να θέλω να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία. Εάν πραγματικά υλοποιήσουν τα σχέδια που έχουν, σίγουρα, θα είναι για τον Πανσερραϊκό μια άλλη μέρα».

Είναι ρίσκο για τον Περικλή Αμανατίδη που αναλαμβάνει μια ομάδα με μικρό ρόστερ και που δεν έχει το επιλέξει ο ίδιος;

«Έχω οκτώ ανόδους. Είναι ρίσκο, αλλά είναι μέσα στους κανόνες ενός παιχνιδιού και μίας καριέρας. Θα μπορούσα να βρω κάτι πιο σίγουρο για μένα, αλλά δεν με εξιτάρει, δεν μου δίνει κίνητρο. Αυτή τη στιγμή το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Έρχομαι σε μία ομάδα που τη θεωρώ Α' Εθνικής και νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που φαίνεται ότι θα γεννηθούν με τη νέα κατάσταση.

Το ρόστερ είναι πράγματι μικρό, αλλά μπορεί να γίνει ικανό, που θα παίξει με ψυχή και καρδιά τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο που θα δοθεί η δυνατότητα στον Πανσερραϊκό να φύγει από τους περιορισμούς και να κάνει μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή θα παλέψουμε με αυτούς που έχουμε, πιστεύοντας ότι είναι το καλύτερο».

Θα γίνουν κάποιες προσθήκες;

«Αν δοθεί η δυνατότητα να κάνει κάποιες προσθήκες με αυτή την περίπτωση του Ηρακλή με μία παράταση που θα δοθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν».

Θέλετε πίστωση χρόνου;

«Για τη δουλειά μου δεν θέλω. Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το ζητούμενο είναι να φύγει από κάποια κατάσταση που βρισκόταν με την κρίση και να αλλάξει σελίδα. Να δοθούν απαντήσεις σε πολλά θέματα και ο Πανσερραϊκός να εκπροσωπεί έναν ποδοσφαιρικό νομό που έχει δώσει πολλούς παίκτες στην Εθνική ομάδα, στα μεγάλα σωματεία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Τα πρόσωπα πάντα θα είναι αναλώσιμα.

Προέχει αν πραγματικά υπάρχουν σχέδια και όνειρα για τον Πανσερραϊκό. Αν μπορούν πράγματι οι φίλοι του να αρχίσουν ξανά να ονειρεύονται. Εγώ έχω αποδείξει με τη δουλειά μου τι κάνω και αυτό δεν με αγχώνει, ούτε μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Πίστωση χρόνου δεν θέλω».

Στόχος είναι να παίξουν και παιδιά του Νομού;

«100%. Οι ομάδες πρέπει να γυρίσουν στην πρώτη πηγή τους, αυτή την παραγωγή παικτών. Νομίζω ότι ο Νομός Σερρών παραδοσιακά έχει ποδοσφαιριστές σε πολλές ομάδες και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να συνδεθεί ξανά ο Πανσερραϊκός με την τοπική κοινωνία μέσω αυτών των παικτών. Έτσι δημιουργούνται νέες γενιές φιλάθλων και ομάδες από την αρχή, με μια βάση πιο υγιή.

Αυτό το έχω συζητήσει με τους επενδυτές και τους βρίσκει σύμφωνους. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όταν θα ανοίξει η συζήτηση για ένα αθλητικό κέντρο για τον Πανσερραϊκό, για τις ακαδημίες, για την Κ19 όπως πρέπει να είναι, τότε αυτό θα είναι μια πραγματική επένδυση. Το να κάνουμε μία νίκη και στο 90' και να χαρούμε μία, δύο ημέρες δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Πρέπει να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες».

Άρα η συμφωνία σας είναι για περισσότερα χρόνια;

«Έχω κάνει μία συμφωνία για την επόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα μικρή σημασία παίζει μία συμφωνία όταν διακόπτεται. Σημασία έχει τι πλάνο έχουν αυτοί για την ομάδα. Το αγωνιστικό μου πλάνο είναι με τη δική μου φιλοσοφία και γι' αυτό έχω την πορεία μου. Αυτό που μετράει στις ομάδες είναι τι σχέδια υπάρχουν πραγματικά. Αυτό θα φανεί από τις επενδύσεις που θα γίνουν».

Σας έχουν πείσει οι νέοι επενδυτές...

«Η αποδοχή αυτής της πρότασης είχε να κάνει με δύο πράγματα. Ότι μου παρουσίασαν ένα πλάνο αρκετά δυνατό. Θα το αναλύσουν οι ίδιοι και θα χαροποιήσει τους φίλους του Πανσερραϊκού. Από την άλλη είναι το brand name του Πανσερραϊκού. Εγώ, λοιπόν, θα ήθελα να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία».

Αν θα δει ξανά τους παίκτες από την ομάδα Νέων ή θα μείνει στις επιλογές του Σάκη Αναστασιάδη:

«Πάντα πρέπει να βλέπουμε την ομάδα Νέων. Δεν είναι θέμα χρονικών περιορισμών. Η πρώτη με τη δεύτερη ομάδα πρέπει να είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Έχω μιλήσει μαζί του, θα μιλήσω πάλι. Ξέρουμε όλοι για την ομάδα Νέων που έχει επιτυχίες και για κάποιους νέους παίκτες που έρχονται και οι οποίοι έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον. Είναι η περιουσία του Πανσερραϊκού και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού».

Θα το αξιολογήσετε εκ νέου δηλαδή;

«Πάντα θα γίνεται αυτό σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας Νέων».

Με τον Σάκη Αναστασιάδη μιλήσατε; Γιατί, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Νίκος Κατσαβάκης ήρθαν σε μία δύσκολη θέση:

«Στο ποδόσφαιρο αυτά δυστυχώς είναι αναπόφευκτα. Δεν είναι ότι αποχωρούν. Θα γίνει μία συζήτηση με τον κύριο Αναστασιάδη. Για μένα είναι οι άνθρωποι αυτοί η περιουσία μιας ομάδας. Έχει πάντα να προσφέρει στον Πανσερραϊκό. Θα δούμε, δεν ξέρω αν μείνει. Έχω όλη τη διάθεση να συνεργαστώ με όλους. Ένας προπονητής όπου πηγαίνει πρέπει να συνθέτει καταστάσεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το γηπεδικό πρόβλημα της ομάδας:

«Έχω ενημερωθεί. Αυτά για μας είναι κορυφαία προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Το πώς και πότε θα γίνει, θα λυθούν άμεσα. Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς γήπεδο, χωρίς προπονητήριο. Έχουν όλη τη διάθεση να αλλάξουν σελίδα σε αυτό το κομμάτι. Να δούμε τι πλάνο θα αναπτύξουν. Έχουν σχέδια για όλα αυτά τα θέματα».

Για τον κόσμο και πώς θα επιστρέψει στο γήπεδο:

«Η πλειοψηφία στις κοινωνίες έχει αλάνθαστο κριτήριο. Αν έφυγε από το γήπεδο ή γυρίσει είναι η ομάδα τι θα κάνει. Αυτή θα τον φέρει πίσω, αυτή θα τον διώξει. Το «συμβόλαιο εμπιστοσύνης» που πρέπει να χτιστεί εξαρτάται αν θα δει μια σοβαρή προσπάθεια. Δεν θα ζητήσω χάρη. Το μόνο που θα ζητήσω είναι αν θα δει μια σοβαρή προσπάθεια, καλό είναι να την αγκαλιάσει, γιατί η αγαπημένη του ομάδα είναι αυτή».

Καλό ποδόσφαιρο θα βλέπουμε;

«Αυτό πηγαίνει σύμφωνα με το υλικό. Είναι νωρίς. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά».

Την Τρίτη υπάρχει και το πρώτο επίσημο ματς:

«Είναι, λοιπόν, μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε και γρήγορα την ομάδα».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

 

Last modified onΠαρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017 11:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep