«Καθαρό πέναλτι»

Οι Ματίγια και Μπόζινταρ Τάντιτς μίλησαν στην ΕΡΤ Σερρών για το ντεμπούτο του πρώτου με τον Πανσερραϊκό.

Την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο ματς του Πανσερραϊκού κατέγραψε ο Ματίγια Τάντιτς στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό. Ο 19χρονος πέρασε ως αλλαγή και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο τα «λιοντάρια» επικράτησαν 2-1. Ο νεαρός μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη μαζί με τον αδερφό του, Μπόζινταρ και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η παράβαση ήταν καθαρή από τον αμυντικό των «φιλοξενούμενων».

Αναλυτικά η συνέντευξη των Ματίγια και Μπόζινταρ Τάντιτς:

Για το ντεμπούτο του Ματίγια:
Μπόζινταρ Τάντιτς: «Τηλεφώνησα στον μικρό μετά το πρωινό της αποστολής ανήμερα του αγώνα. Ήθελα να ευχηθώ καλό ξεκίνημα και του είπα «ίσως αγωνιστείς σήμερα και όταν μπεις στο γήπεδο να τα δώσεις όλα και προσπάθησε να κερδίσετε. Εγώ πιστεύω ότι εσύ θα μπεις μέσα και θα κερδίσεις πέναλτι και θα κερδίσετε. Ειλικρινά έτσι του είπα, έτσι πίστευα κι έτσι έγινε».

Ματία Τάντιτς: «Ήταν πολύ όμορφα. Δεν μπορούσε να υπάρξει πιο όμορφο ντεμπούτο. Eυχαριστώ τον κόσμο που στήριξε εμένα και όλη την ομάδα μας. Ο κόσμος μας έδωσε ώθηση να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που ήταν πολύ σημαντικοί για να ξεκινήσει καλά η χρονιά. Σκεφτόμουν τα λόγια του αδελφού μου και είπα μέσα μου ότι πρέπει να δώσω ότι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Αφιερώνω τη νίκη σε όλους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού, στην οικογένεια μας και σε όσους παρακολουθούν τον Πανσερραϊκό».

Ποιο είναι το όνειρο του:
Ματίγια Τάντιτς: «Ό,τι καλύτερο στον Πανσερραϊκό. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί και η ομάδα κι εγώ. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά μόνο τη δουλειά και την ομάδα».

Για το πέναλτι που κέρδισε:
Ματίγια Τάντιτς: «Ήταν καθαρό πέναλτι. Πήγα με φόρα, τσιμπάω την μπάλα και με βρίσκει στα πόδια. Ψέμα δεν μπορώ να πω, ειδικά στον αδελφό μου. Ήταν καθαρό πέναλτι».

Για τις εντυπώσεις του από τις Σέρρες και τον Πανσερραϊκό:
Ματίγια Τάντιτς: «Είναι πολύ ωραία πόλη. Νιώθω πολύ όμορφα, δεν το περίμενα να είναι όλα τόσο ωραία. Στην ομάδα είναι πολύ καλό το κλίμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα εδώ».

Για το επόμενο παιχνίδι στα Τρίκαλα:
Ματίγια Τάντιτς: «Με τα Τρίκαλα παίξαμε φιλικό. Τους γνωρίζουμε. Μπορεί να χάσαμε τότε αλλά το φιλικό είναι φιλικό. Τελείωσε, πάει αυτός ο αγώνας, το ξεχνάμε εκείνο το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι γιατί είναι δύσκολο ματς. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε ότι το καλύτερο».

Για το πόσο περήφανος είναι για τον αδελφό του:
Ματίγια Τάντιτς: «Ναι, είμαι πολύ περήφανος γιατί εκτός του ότι είναι αδελφός μου, όταν ήρθα στην Ελλάδα όλοι μου μιλούσαν για αυτόν «ο αδελφός σου πέτυχε αυτό το γκολ, έδωσε εκείνη την ασίστ, πήραμε τρεις φορές την άνοδο, έκανε αυτό, έκανε εκείνο…». Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν και θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα και για αυτόν. Να τον βγάλω ασπροπρόσωπο, να γίνω και καλύτερός του και να έχω μεγαλύτερες επιτυχίες. Θέλω να δουλέψω σκληρά με τον προπονητή μου και να τα καταφέρω».

Για το αν ο Ματίγια γίνει καλύτερος από τον αδελφό του:
Μπόζινταρ Τάντιτς: «Ο Ματίγια είναι καλός, αλλά θέλει ακόμα πολύ δουλειά και πολύ… ψωμί για να με φτάσει. Εγώ είχα έρθει στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος. Ο μικρός έχει μεγάλη ευκαιρία. Εγώ του λέω ότι δεν έκανε και κάτι σπουδαίο ακόμα. Ειλικρινά δεν έχει κάνει κάτι σπουδαίο, ναι έχει βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει αλλά θέλει και συνέχεια, θέλει πολύ δουλειά και διάρκεια. Μπορεί να γίνει καλύτερος. Εγώ τον πιστεύω. Θα δείξει ο χρόνος και η δουλειά που πρέπει να κάνει. Αρκεί να έχει συνέχεια και να δουλέψει πολύ σκληρά και να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα.

Αυτό του λέω συνέχεια, να δουλεύει, να ακούει τον προπονητή του και τα πόδια του να είναι στο έδαφος. Εγώ πιστεύω πολύ σε αυτόν. Το ότι ξεκίνησε καλά για μένα είναι φυσιολογικό γιατί τον ξέρω. Να έχει συνέχεια, να ακούει τους προπονητές του, εγώ θα του δίνω συμβουλές, να μην κάνει τα λάθη που έκανα, θέλει όμως πολύ δουλειά ο μικρός, με κάτω το κεφάλι και πολύ δουλειά. Πιστεύω θα βελτιώνεται κάθε μέρα. Αν πάει καλά όλη η ομάδα, θα είναι και αυτός καλύτερα. Έχει ποδοσφαιρικό τσαμπουκά μέσα του. Έτσι γεννιόμαστε στη Σερβία. Δεν μας αρέσει να χάνουμε ούτε στις προπονήσεις».

Αν του έμαθε αυτός ποδόσφαιρο και αν τον μάλωνε:
Μπόζινταρ Τάντιτς: «Και τώρα τον μαλώνω συνέχεια. Το καλό είναι ότι με ακούει. Τον βάλαμε στο ποδόσφαιρο εγώ και ο πατέρας μας, που ήταν καλός ποδοσφαιριστής, έπαιξε 25 χρόνια αλλά έφτασε μέχρι Β εθνική στη Σερβία».

Αν θα παντρευτεί κι αυτός Σερραία (όπως και ο Μπόζινταρ):
Μπόζινταρ Τάντιτς: «Είναι νωρίς για τέτοια, είναι μόλις 19 χρονών, άφησέ τον να δουλέψει κι έχουμε χρόνο για αυτά. Εγώ θέλω να δώσω χαιρετίσματα σε όλους στις Σέρρες και συγχαρητήρια στην ομάδα. Εύχομαι να έχει μια καλή χρονιά και ευχαριστώ τους Σερραίους για την αγάπη τους».

Last modified onΠέμπτη, 03 Νοέμβριος 2016 16:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep