Ροκάκης και... Πλατανιάς!

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΟΧ Κισσαμικού όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πλάνο... συνεργασιών.

Συνέντευξη στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» έδωσε το βράδυ της Κυριακής (26/11) ο πρόεδρος του ΑΟΧ Κισσαμικού, Αντώνης Ροκάκης. Μίλησε για την αναβολή του αγώνα με τη Βέροια, τη σύμπραξη με τον ΑΟ Χανιά και αφού παραδέχτηκε ότι ούτε ο ίδιος περίμενε τέτοιο ξεκίνημα, ρωτήθηκε αν το πλάνο του περιλαμβάνει μέσα και τον Πλατανιά. Τι απάντησε;

«Εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι υπέρ των ενώσεων γενικότερα. Από εκεί και πέρα αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Εγώ εύχομαι ο Πλατανιάς να βρει τον δρόμο του γιατί το αξίζει. Πέραν αυτού ποτέ δεν ξέρεις. Αν ανάψει το σπίρτο, θα υπάρξει φωτιά και καπνός. Εγώ γενικότερα είμαι άνθρωπος ανοικτός σε συνεργασίες που μπορούν να δώσουν θετικά πράγματα. Βέβαια, κάτω από προϋποθέσεις».

Το FL News σας παρουσιάζει όλα όσα είπε ο Ροκάκης στους Κώστα Νίτσε, Χρύσα Ζερβού και την εκπομπή «Νέα Sport Live»...

Πότε μάθατε ότι δεν θα έρθει η Βέροια;

«Είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει στην ομάδα μας. Δεν ξέρω γιατί το χειρίστηκε με αυτό τον τρόπο η Βέροια. Ήταν πολύ παράδοξο. Θα μπορούσε να ζητήσει μία αναβολή του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή οτιδήποτε και να μη γίνει ο αγώνας σήμερα, να γίνει μια άλλη ημέρα. Έως τις 13:00 δεν είχαμε καμία ειδοποίηση. Απλά μία ενημέρωση ότι υπάρχει καθυστέρηση.

Στις 13:15 έγινε πιο έντονη η επικοινωνία, όπου μας ζήτησαν μία ώρα καθυστέρηση. Εμείς δεχτήκαμε, επειδή η ομάδα είναι σε καλό mood και θα θέλαμε να δώσουμε το παιχνίδι. Πιστεύουμε πολύ και στις δυνατότητες των παιδιών, του κόουτς και γενικότερα είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλαμε πολύ να το παίξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς τον διαιτητή ή τη διοργανώτρια. Η μη διεξαγωγή του αγώνα μας έκανε άνω κάτω και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δεν παίχτηκε παιχνίδι το σωστό ήταν να γυρίσουμε πίσω το αντίτιμο του εισιτηρίου και αυτό κάναμε. Είχε έρθει και αρκετός κόσμος.

«Δεν ξέρω γιατί το χειρίστηκε με αυτό τον τρόπο η Βέροια. Ήταν πολύ παράδοξο. Θα μπορούσε να ζητήσει μία αναβολή του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή οτιδήποτε και να μη γίνει ο αγώνας»

Εμάς μας αρέσει το ποδόσφαιρο. Ειλικρινά θέλαμε πολύ να παίξουμε. Πιο πολύ μπορεί να αγωνιούσαμε εμείς από ό,τι η Βέροια, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι. Ήθελα να καταλάβουν οι άνθρωποι της Βέροιας ότι εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Κάναμε τα πάντα για να παίξουμε».

Για την έως τώρα πορεία της ομάδας:

«Εμείς είμαστε σίγουροι για τους ποδοσφαιριστές μας, ότι κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Αν το περιμέναμε ή όχι είναι κάτι σχετικό. Δεν ξέραμε και την απόδοση των άλλων ομάδων, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε ικανοποιημένοι χωρίς να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα».

Για τον Γιώργο Πετράκη και αν η πρόσληψή του και το νεανικό ρόστερ ήταν ρίσκο:

«Ειλικρινά θέλαμε πολύ να παίξουμε. Πιο πολύ μπορεί να αγωνιούσαμε εμείς από ό,τι η Βέροια, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι. Ήθελα να καταλάβουν οι άνθρωποι της Βέροιας ότι εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Κάναμε τα πάντα για να παίξουμε»

«Πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, αυτό είναι σίγουρο. Είναι η όγδοη χρονιά για μένα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε δοκιμάσει πολλά μοντέλα ομάδων, είτε έχει να κάνει με το τεχνικό τιμ, είτε το ποδοσφαιρικό τιμ. Πιστέψαμε φέτος με όλα αυτά που έχουμε δει, γιατί άλλα κίνητρα έχει ένας 20χρονος, άλλα ένας μεγαλύτερος 30 ή 32 ετών, μισθοφόροι σε εισαγωγικά.

Οπότε κατ΄εμέ δεν ήταν θέμα ρίσκου από τη στιγμή που κάναμε την έρευνά μας όσον αφορά στο προπονητικό κομμάτι και πραγματικά πιστέψαμε σε έναν νεαρό και ταλαντούχο προπονητή. Πιστεύω ότι μας δικαιώνει με τα αποτελέσματα. Στο ίδιο μοντέλο προχωρήσαμε και με τους παίκτες».

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Γιώργο Πετράκη;

«Ήταν στη λίστα των υποψήφιων προπονητών. Όπως ξέρετε εμείς «παντρευόμαστε» με τους συνεργάτες μας. Όπως με τον κύριο Μπαξεβάνο. Η πορεία μας έχει δείξει ότι στους ανθρώπους που πιστεύουμε, επενδύουμε και δεν τους «πουλάμε». Τους υποστηρίζουμε μέχρι τέλους και αυτό θα κάνουμε και τώρα».

Στα χρόνια αυτά έχεις δείξει άνθρωπος που στοχεύει ψηλά...

«Η πορεία μας έχει δείξει ότι στους ανθρώπους που πιστεύουμε, επενδύουμε και δεν τους «πουλάμε». Τους υποστηρίζουμε μέχρι τέλους και αυτό θα κάνουμε και τώρα»

«Αν δεν στοχεύεις ψηλά και δεν υπάρχει στόχος δυνατός, δεν έρχεται η ανάλογη πορεία και προσπάθεια».

Για τη συνεργασία με τον ΑΟΧ και αν υπήρχαν εμπόδια το καλοκαίρι:

«Η αλήθεια είναι ότι τα εμπόδια ήταν πολλά. Ήταν και είναι κάτι, γιατί ακόμα «μαγειρεύεται» και φτιάχνεται, πολύ όμορφο. Βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά ότι είναι δύσκολο εγχείρημα. Είναι μια καινούρια ομάδα. Ζούμε ένα προϊόν ενός γάμου από δύο ιστορικές και μεγάλες ομάδες που το πάντρεμα αυτό έχει προκύψει πολύ θετικό. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές».

Για το γεγονός ότι πολλοί ήταν επιφυλακτικοί και περίμεναν τα αποτελέσματα, ενώ η ομάδα υποχρεώθηκε να παίξει και στο Ρέθυμνο:

«Ζούμε ένα προϊόν ενός γάμου από δύο ιστορικές και μεγάλες ομάδες που το πάντρεμα αυτό έχει προκύψει πολύ θετικό. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές»

«Όσον αφορά στην ξενιτιά, έγινε επισπορά στα Περιβόλια, οπότε παίξαμε στο Ρέθυμνο και πήγαν όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση και η ζεστασιά του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έσπασαν τα τηλέφωνα από ανθρώπους που ήθελαν να έρθουν στο γήπεδο με τη Βέροια. Και ήρθαν και αρκετοί. Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον και μας δικαιώνει, μας ικανοποιεί και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια».

Για τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος:

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Με τον υποβιβασμό έξι ομάδων το κάνει ακόμα περισσότερο. Χωρίζεται σε τρία γκρουπ δυναμικής. Θα είναι πολύ συναρπαστικό. Κάποιες δεν έχουν ξεκινήσει όπως θα ήθελαν, βλέπε Τρίκαλα. Εμείς έχουμε πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Για τον μικρο αριθμό διαρκείας και αν έχει να φοβάται η ομάδα λόγω των οικονομικών στη Football League:

«Η αλήθεια είναι ότι επειδή προέκυψε η συνένωση καθυστερήσαμε. Όταν δεν έχεις το όνομα πώς θα βγάλεις διαρκείας ή οτιδήποτε άλλο; Περιμέναμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, όμως μας αρέσει να περιμένουμε και να έρθει ο κόσμος να καταλάβει το πρότζεκτ που υποστηρίζουμε όσον αυτό το καινούριο μωρό που γεννήθηκε.

«Θα είναι πολύ συναρπαστικό το πρωτάθλημα Κάποιες δεν έχουν ξεκινήσει όπως θα ήθελαν, βλέπε Τρίκαλα. Εμείς έχουμε πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Εμείς όχι μόνο κάναμε πραγματικότητα αυτά που έχουμε πει, αλλά θα δουν οι φίλαθλοι του νομού Χανίων γενικότερα και πράγματα που δεν περίμεναν στην πορεία. Όλα θα πάνε καλά. Θέλει υπομονή. Το έχουμε αποδείξει ότι μας χαρακτηρίζει η υπομονή. Για μένα είναι ο όγδοος χρόνος. Δεν είναι λίγο. Σταθερά από τοπικό Β' Εθνική.

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός δεν έχει κάτι να φοβάται οικονομικά. Είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά στη Football League. Πέρυσι τα πράγματα ήταν τραγικά. Δύο φορές διακοπή του πρωταθλήματος, ιστορίες... Ζήσαμε απίστευτες στιγμές πέρυσι, ήταν ένα συνονθύλεμα. Φέτος είναι κάπως καλύτερα. Υπάρχει μια ελπίδα ότι θα δούμε και καλύτερες μέρες. Εμείς έχουμε προχωρήσει στον σχεδιασμό και είμαστε καλά».

Αν το σχέδιο που αναφέρει διαρκώς περιλαμβάνει μέσα και Πλατανιά:

«Εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι υπέρ των ενώσεων γενικότερα. Από εκεί και πέρα αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Εγώ εύχομαι ο Πλατανιάς να βρει τον δρόμο του γιατί το αξίζει. Πέραν αυτού ποτέ δεν ξέρεις».

Λένε όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Καπνός υπάρχει;

«Εμείς όχι μόνο κάναμε πραγματικότητα αυτά που έχουμε πει, αλλά θα δουν οι φίλαθλοι του νομού Χανίων γενικότερα και πράγματα που δεν περίμεναν στην πορεία. Όλα θα πάνε καλά. Θέλει υπομονή»

«Ακόμα. Αν ανάψει το σπίρτο, θα υπάρξει φωτιά και καπνός. Εγώ γενικότερα είμαι άνθρωπος ανοικτός σε συνεργασίες που μπορούν να δώσουν θετικά πράγματα. Βέβαια, κάτω από προϋποθέσεις».

Για την έως τώρα πορεία του Πλατανιά και αν την περίμενε:

«Η φετινή πιστεύω ότι είναι απόρροια και της περσινής χρονιάς και κάποιων καταστάσεων εντός και εκτός γηπέδου. Θεωρώ ότι με προσπάθεια, δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι, με πίεση, με δυναμική, με προσπάθεια θα βρει τον δρόμο του, γιατί αξίζει. Μην σταματάνε να ελπίζουν και να προσπαθούν και θεωρώ ότι στο τέλος θα δικαιωθούν».

Η συνεργασία με τον Πλατανιά πώς είναι;

«Ο ΑΟΧ Κισσαμικός δεν έχει κάτι να φοβάται οικονομικά. Είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά στη Football League. Πέρυσι τα πράγματα ήταν τραγικά. Δύο φορές διακοπή του πρωταθλήματος, ιστορίες... Ζήσαμε απίστευτες στιγμές πέρυσι, ήταν ένα συνονθύλεμα»

«Εμείς δεν έχουμε κανένα παράπονο ή πρόβλημα με τον Πλατανιά. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες που μοιραζόμαστε ένα γήπεδο. Έχουμε μια πολύ αρμονική συνεργασία στο νομό και μπορούμε να συνεχίσουμε να την έχουμε».

Αν είναι πλεονέκτημα που και ο προπονητής και ο ίδιος είναι νεαροί σε ηλικία:

«Δεν είναι θέμα εκμηδενισμού εμπειρίας. Είναι θέμα να πιστεύεις και να επενδύεις σε ανθρώπους, αφού ξέρεις τι κάνεις. Γιατί ο κόουτς δεν είναι τυχαίος. Για εμάς ήταν ένα στοίχημα όλη η φετινή χρονιά, αλλά με πολύ μικρό ρίσκο. Όταν έχεις νεαρούς ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, με όραμα, με φιλοδοξίες, βλέποντας τον τρόπο που έχουν στηθεί οι υπόλοιπες ομάδες, έχουμε ένα πλεονέκτημα. Σιγά σιγά το καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι».

Πόσο χρόνο σου «τρώει» από τη ζωή σου η ομάδα;

«Εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι υπέρ των ενώσεων γενικότερα. Από εκεί και πέρα αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Εγώ εύχομαι ο Πλατανιάς να βρει τον δρόμο του γιατί το αξίζει. Πέραν αυτού ποτέ δεν ξέρεις. Αν ανάψει το σπίρτο, θα υπάρξει φωτιά και καπνός»

«Αφιερώνω αρκετό χρόνο. Όχι πάρα πολύ, γιατί έχω πολύ ικανούς συνεργάτες. Και όταν βρεις τους κατάλληλους, φτιάξεις μια ομάδα διοικητική που εμπιστεύεσαι, σε εμπιστεύονται, υπάρχει επικοινωνία, τότε δεν χρειάζεται να αφιερώνεις τόσο χρόνο. Επιτελικά όταν χρειάζεται είμαι παρών στο τηλέφωνο, δεν γίνεται τίποτα χωρίς να περάσει από διοικητικό έλεγχο και προχωράμε».

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

«Φυσικά και υπάρχει».

Τι θα ήθελε να πει στον κόσμο:

«Θέλω να πω στους φιλάθλους του νομού Χανίων ότι αξίζει να πιστέψουν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό αποδεικνύεται ως τώρα. Να έρθουν κοντά και να βοηθήσουν την ομάδα. Θεωρώ ότι θα τους δικαιώσει το αποτέλεσμα στο τέλος. Εμείς έχουμε υπομονή, είμαστε ανοικτοί σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κίσσαμο για τη στήριξη στην προσπάθεια και να καλέσω τον κόσμο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Ο κόουτς δεν είναι τυχαίος. Όταν έχεις νεαρούς ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, με όραμα, με φιλοδοξίες, βλέποντας τον τρόπο που έχουν στηθεί οι υπόλοιπες ομάδες, έχουμε ένα πλεονέκτημα. Σιγά σιγά το καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι»

Θα είναι μια γιορτή, θα έχουμε μια έκπληξη, ένα χάπενινγκ στον αγωνιστικό χώρο και πιστεύω ότι θα είναι η έναρξη μιας άλλης πορείας, μιας άλλης σελίδας στο ποδοσφαιρικό βιβλίο του νομού Χανίων, από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Σε σχόλιο ότι ο ΑΟΧ Κισσαμικός έχει κερδίσει κόσμο που ήταν επιφυλακτικός με τις διοικήσεις του ΑΟΧ:

«Το στοίχημα για εμάς είναι να έρθει όλος ο κόσμος του Κισσαμικού, όλος ο κόσμος του ΑΟΧ και νέος κόσμος. Εμείς θέλουμε να κάνουμε παραγωγή ποδοσφαίρου με ένα νέο μοντέλο. Φέτος δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά θα τα δείτε στη συνέχεια. Έχουμε πλάνα, όραμα και πολύ όρεξη».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 23:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep