Ο 100άρης Μπαξεβάνος

Τις 100 παρουσίες στον πάγκο του Κισσαμικού συμπλήρωσε ο Σπύρος Μπαξεβάνος

Ο μακροβιότερος προπονητής σε πάγκο της Football League φέτος, αλλά και τα τελευταία χρόνια, είναι ο Σπύρος Μπαξεβάνος στον Κισσαμικό. Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα, σε όλες τις κατηγορίες, αλλάζουν προπονητές σαν τα… πουκάμισα, η ομάδα του Καστελίου έχει βρει την… ησυχία της με τον 46χρονο τεχνικό από τα Γιαννιτσά.

Ο Μπαξεβάνος, αν και σαν παίκτης δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στην Κρήτη, κατέληξε να αναλάβει τον Κισσαμικό τον Ιούνιο του 2013. Προηγουμένως, είχε εργαστεί σε Μακεδονικό, Ζάκυνθο, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Αναγέννηση Επανομής.

Ο Κισσαμικός μόλις είχε κερδίσει την άνοδό του στη νέα Γ’ Εθνική, μετά την ενοποίηση της κατηγορίας με τη Δ’ Εθνική. Μετά από δύο χρόνια, τα «δελφίνια» κατάφεραν να ανέβουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη Football League. Στην πρώτη του χρονιά στα επαγγελματικά σαλόνια, ο Κισσαμικός έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, είχε στιβαρή άμυνα και κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση.

Φέτος, οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες, αλλά παρά το νωθρό ξεκίνημα, η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου βρήκε τον καλό της εαυτό τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, πανηγύρισε και μια ιστορική επιτυχία, καθώς προκρίθηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός θεσμού τον Πανιώνιο, και πλέον έχει μπροστά του δύο παιχνίδια-πρόκληση με τον Παναθηναϊκό.

Ο απολογισμός του Μπαξεβάνου στο τιμόνι του Κισσαμικού, μετά από 3,5 χρόνια και 100 παιχνίδια, είναι κάτι παραπάνω από θετικός. Τα απλά νούμερα κάνουν λόγο για 43 νίκες, 34 ισοπαλίες και 23 ήττες.

Ωστόσο, η ιστορία έχει γράψει την ιστορική άνοδο στη Football League για τον Κισσαμικό, στην εξαιρετική πορεία φέτος στο Κύπελλο, αλλά και εν γένει την αξιοπρόσεκτη τροχιά της ομάδας από το Καστέλι, που γράφει τη δική της ιστορία τα τελευταία χρόνια.

Last modified onΣάββατο, 31 Δεκέμβριος 2016 23:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep