«Έχει πετύχει η χημεία μας»

Στην καλή σχέση και συνεργασία με τη διοίκηση του Κισσαμικού αναφέρθηκε ο Σπύρος Μπαξεβάνος

Θετικά ολοκληρώνεται η σεζόν για τον νεοφώτιστο Κισσαμικό στη Football League, με τον Σπύρο Μπαξεβάνο να κάνει λόγο για χημεία με τη διοίκηση, αλλά και σωστή οργάνωση. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στον Athletic Radio για το ενδεχόμενο παραμονής του στο τιμόνι των «δελφινιών», την φετινή πορεία, αλλά και το πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαξεβάνου:

Για την φετινή πορεία του Κισσαμικού: «Η 6η θέση που κατέκτησε η ομάδα μπορεί να ήταν και το φετινό της "ταβάνι". Κάναμε μία ομαδική υπερπροσπάθεια. Ξεκινήσαμε καλά και είχαμε σταθερή πορεία. Ήταν μία άγνωστη για μας κατηγορία αλλά με αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία στηριζόμενοι στην εξαιρετική μας αμυντική λειτουργία τα καταφέραμε. Είμαστε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι όλοι μας».

Για το αν θα μείνει την νέα χρονιά στον Κισσαμικό: «Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα οπότε δεν είναι σωστό να πούμε κάτι σχετικά με αυτό το θέμα που αφορά στην επόμενη σεζόν. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα αλλά υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές γιατί η συνεργασία μας είναι άψογη. Βέβαια στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο και σίγουρο αλλά επειδή υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει πετύχει η χημεία μας αυτά τα τρία χρόνια και μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο σωστό δρόμο».

Για το γηπεδικό πρόβλημα της ομάδας: «Πήραμε πολλούς βαθμούς στην έδρα μας φέτος αν και δεν παίζαμε στη φυσική μας έδρα. Ξεκινήσαμε από το Ρέθυμνο και μετά στο Μάλεμε στα Χανιά. Δεν πληρώσαμε το γεγονός ότι κάναμε προπονήσεις στο πλαστικό. Υπήρξε επιβάρυνση στους παίκτες. Προσπαθεί η διοίκηση να λύσει το γηπεδικό και θα το κάνει γιατί είναι το Α και το Ω για μία ομάδα να έχει έδρα και προπονητικό κέντρο».

Για το τελευταίο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας: «Θέλουμε να κλείσουμε την σεζόν με νίκη. Θα κάνουμε αλλαγές στην σύνθεση όπως κάνω στα τελευταία ματς. Θα τελειώσει η σεζόν σεμνά για μας όπως έτσι αθόρυβα ξεκινήσαμε».

Για την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που είχε φέτος ο Κισσαμικός: «Έχουμε την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και γι’ αυτό συνετέλεσαν όλοι. Πρέπει να σταθούμε και στις εμφανίσεις του Λαζαρίδη που είχε καθοριστική συμβολή. Είναι κεφάλαιο για την ομάδα».

Για την οργάνωση του Κισσαμικού: «Είναι ένα οργανωμένο και υγιές σωματείο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια τα τρία τελευταία χρόνια που είμαστε μαζί. Με αργά και σταθερά βήματα. Η διοίκηση είναι πάντα κοντά και μας δίνει τα εφόδια και ό,τι θέλουμε. Κάθε μέρα μαθαίνουμε όλοι. Είναι νέοι και φιλόδοξοι άνθρωποι. Κοιτάμε και την λειτουργία του Πλατανιά για να βελτιωθούμε κι εμείς. Υπάρχει όρεξη, διάθεση και εξαιρετικό οικογενειακό κλίμα».

Για την άνοδο του ΟΦΗ στην Φούτμπολ Λιγκ: «Του χρόνου θα παίζουμε μαζί. Η ομάδα μου έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον ΟΦΗ. Πρέπει να είναι περαστικός από τις χαμηλές κατηγορίες. Δεν είναι ούτε για Γ’ εθνική, ούτε για Φούτμπολ Λιγκ. Χρειάζεται προσπάθεια για να ανέβει. Θέλει υπομονή. Έπαιξε σε μια άγνωστη και δύσκολη κατηγορία. Έκανε την ανατροπή και ανέβηκε δίκαια. Ο Νίοπλιας είναι τεράστια ποδοσφαιρική αξία και θα είναι λίγο ό,τι πω γι’ αυτόν. Είναι καλό για την Κρήτη να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες στην ψηλότερες κατηγορίες».

Για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ: «Είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών. Πρέπει να βλέπεις κάθε ματς με σοβαρότητα. Φέτος αποχώρησαν δύο ομάδες ενώ υπήρχαν πολλά προβλήματα και υποθέσεις που εκκρεμούν στο δικαστήριο. Λάρισα και Κέρκυρα εκ των αποτελεσμάτων ανέβηκαν δίκαια. Είχαν διάρκεια και ποιότητα».

Για ΑΟ Χανιά και Εργοτέλη: «Ο ΑΟΧ έχει κόσμο και ξεκίνησε με άλλα όνειρα την σεζόν. Τελικά έμεινε στην κατηγορία και αυτό είναι θετικό. Ο Εργοτέλης δυστυχώς δεν άντεξε το οικονομικό βάρος. Αν συνέχιζε θα τερμάτιζε πολύ ψηλά. Είχε πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Είναι κρίμα. Καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος στο γήπεδο. Ελπίζω να βρει την δύναμη και το κουράγιο και να επιστρέψει».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep