«Ήρθαμε για να μείνουμε»

Ο Κισσαμικός δεν θα είναι ένα… αστέρι που θα σβήσει και στόχος του είναι η καθιέρωση στη Football League σύμφωνα με τον Σπύρο Μπαξεβάνο

Κρατώντας χαμηλούς τόνους παρά το αξιόλογο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο Κισσαμικός βάζει στόχο την καθιέρωση στην κατηγορία προσπαθώντας να αποφύγει την… πορεία ενός αστεριού που σβήνει. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Σπύρος Μπαξεβάνος που χαρακτήρισε ιστορική τη νίκη επί του ΑΟΧ και εξαιρετικά δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio 104,2»:

Για το διπλό επί του Α.Ο.Χανιά (0-1): «Η νίκη μας είναι πολύ σημαντική από κάθε άποψη. Βαθμολογικά μας ανεβάζει όπως και ψυχολογικά για την δύσκολη συνέχεια. Πήραμε ένα διπλό σε μία δύσκολη έδρα. Ήταν και μία ιστορική νίκη για μας, αφού ο Κισσαμικός κέρδισε για πρώτη φορά σε επίπεδο Football League. Μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια. Είχαμε τύχη, αφού ο ΑΟΧ είχε τρία δοκάρια, αλλά και τον Λαζαρίδη σε εξαιρετική μέρα. Ήταν ένα κλασικό ματς Β' εθνικής που στηρίχθηκε στην δύναμη. Μας πίεσε ο ΑΟΧ αλλά κρατήσαμε και πήραμε μία σπουδαία νίκη».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του: «Είμαστε αήττητοι και έχουμε κάνει ένα ικανοποιητικό ξεκίνημα. Είναι σημαντικό που έχουμε ήδη πέντε βαθμούς. Στην αρχή δεν θα το πίστευαν πολύ. Υπάρχει ικανοποίηση αλλά θα πρέπει να έχουμε μέτρο στον ενθουσιασμό μας και να μην μας παρασύρει. Κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα ούτε υποβιβάστηκε από την 4η αγωνιστική. Τα κεφάλια κάτω και συνεχίζουμε».

Για το ματς με τον Αχαρναϊκό: «Είναι ένα εντός έδρας ματς αλλά ουσιαστικά και πάλι εκτός έδρας για μας αφού θα γίνει στο Ρέθυμνο, στο στάδιο του Γάλλου. Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι φέτος θα ταλαιπωρηθούμε με το γήπεδο μας. Το ξέρουμε. Δεν έχουμε μόνιμη έδρα, αλλά η διοίκηση θα φροντίσει και γι' αυτό. Έχω εικόνα από τον Αχαρναϊκό που είναι δυνατός. Είναι πειθαρχημένη και μεσοεπιθετικά δυνατή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League: «Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει και να χάσει οπουδήποτε. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιες ομάδες θα πάνε για πρωτάθλημα και ποιες για να μείνουν. Είναι νωρίς ακόμα. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Χρειάζεται σταθερότητα και διάρκεια. Υπάρχει και μπέρδεμα με το πρόγραμμα αφού δεν υπάρχει σταθερή μέρα που γίνονται τα ματς».

Για τον στόχο της ομάδας του Κισσαμικού: «Εμείς δουλεύουμε καθημερινά και πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Δημιουργούμε προσδοκίες στον κόσμο με τα αποτελέσματά μας αλλά δεν αποπροσανατολιζόμαστε αφού στόχος μας είναι η παραμονή και η καθιέρωση στην κατηγορία. Ήρθαμε για να μείνουμε και όχι να είμαστε ένα αστέρι που θα σβήσει. Η ομάδα έχει καλό ρόστερ και παίκτες με εμπειρία και ποιότητα. Μπράβο στην διοίκηση που κάνει τις καλύτερες κινήσεις και με σταθερά βήματα πάμε όλο και καλύτερα».

Για τον ΑΟ Χανιά, τον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ: «Είναι ομάδες με ιστορία. Ο ΑΟΧ έχει δυναμική και κόσμο και έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Είναι μία συμπαγής αμυντικά ομάδα. Ο Εργοτέλης έχει μία νεανική ομάδα με πινελιές ποιότητας και τρεξίματα. Ο ΟΦΗ δεν ξεκίνησε καλά αλλά βρήκε τα πατήματα του και ακόμα και αν μείνει το μείον έξι νομίζω ότι θα ανέβει. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα αυτό της Γ' εθνικής με αθηναϊκές ομάδες και σκληρές έδρες με πλαστικό. Ο ΟΦΗ έχει ποιότητα και βαριά φανέλα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep