Σπανός: «Άνοδο με τα Χανιά»

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Δημήτρη Σπανού στο τιμόνι των Χανίων.

Τον διάδοχο του Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο ανακοίνωσαν την Πέμπτη (20/06) τα Χανιά. Πρόκειται για τον πρώην προπονητή του Ιωνικού, Δημήτρη Σπανό, ο οποίος χαρακτήρισε τους Κυανόλευκους εν δυνάμει ομάδα της Super League. Η ανακοίνωση της πρόσληψής του:

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Δημήτρη Σπανό. O γεννημένος στις 13 Ιουλίου 1969 στο Αίγιο, έμπειρος τεχνικός, αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα μας στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, 2024-25. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας, ενώ φόρεσε ακόμη τις φανέλες των Ατρομήτου Αθηνών, Παναιγιάλειου, Βύζαντα Μεγάρων, Λεωνιδίου και Αναγέννησης Άρτας, ενώ τη σεζόν 1997-98 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής με τη φανέλα του Α.Ο. Χανιά.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2005 από την Αναγέννηση Άρτας, ενώ ακολούθησαν πολλές ιστορικές ομάδες. Μεταξύ άλλων διατέλεσε τεχνικός σε Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο, Ρόδο, Πανελευσινιακό, Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το 2017 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη Θεσσαλονίκης με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Super League.

Επόμενοι σταθμοί ήταν η Κέρκυρα, η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός, ενώ το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού, τον οποίο οδήγησε στην πρώτη Κατηγορία, έπειτα από 14 χρόνια. Η πρώτη του σεζόν στη Super League ήταν άκρως επιτυχημένη, με την ομάδα της Νίκαιας να τερματίζει στην 7η θέση.

Από τον πάγκο του Ιωνικού αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2023, για να επιστρέψει όμως λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, οδηγώντας τον Ιωνικό στην 3η θέση των play-offs της Super League 2. Συνολικά o Δημήτρης Σπανός έχει κοουτσάρει 52 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Super League και περισσότερους από 200 αγώνες στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα. Καλωσορίζουμε με χαρά τον Δημήτρη Σπανό στην ομάδα μας και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες!

Στο πρώτο του μήνυμα, ως προπονητής της ομάδας μας, ο Δημήτρης Σπανός ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, που μια εν δυνάμει ομάδα Super League με επέλεξε. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε, με ακόμη περισσότερο πάθος και θέληση τον μεγάλο στόχο και το σίγουρο είναι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον πετύχουμε. Ολοι μαζί, διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και φίλαθλος κόσμος, ενωμένοι σα γροθιά θα παλέψουμε με κάθε μας δύναμη για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια ιστορική για την ομάδα και την πόλη των Χανίων, στιγμή».

Last modified onΠέμπτη, 20 Ιούνιος 2024 18:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep