«Στον ίδιο χρόνο σύσταση και διακοπή»

Η απολογία των Χανίων για το σύνθημα κατά του Μανούχου στο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στον Ιωνικό.

Με βαρύ πρόστιμο κινδυνεύουν τα Χανιά για όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τον Ιωνικό στα Περιβόλια ο Βαγγέλης Μανούχος. Το ματς της 7ης στροφής των πλέι οφ διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω του συνθήματος «Μανούχο μπ... πουτ... γιε» και οι Κυανόλευκοι απολογήθηκαν την Παρασκευή (31/05) στον αθλητικό δικαστή.

Το άρθρο 15 παρ.1 του Π.Κ. είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό, αφού αναφέρει ότι εάν παρά τις προειδοποιήσεις τα υβριστικά συνθήματα συνεχιστούν, «τότε το δικαστικό όργανο αφού λάβει υπόψη την συχνότητα και βαρύτητα των παραβάσεων, επιβάλλει χρηματική ποινή από 20.000 έως 40.000 ευρώ». Ο Μανούχος έχει αναφέρει ότι παρά τις συστάσεις, το σύνθημα ακούστηκε ξανά και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, η ΠΑΕ στάθηκε στην έκθεση του παρατηρητή.

Συγκεκριμένα, στην απολογία των Κυανόλευκων ο νομικός, Χάρης Γρηγορίου επικαλέστηκε τον παρατηρητή και είπε μεταξύ άλλων: «Αποδεικνύεται από την έκθεσή του ότι σύσταση και διακοπή έγιναν στον ίδιο χρόνο. Ακούστηκε δύο φορές το σύνθημα "Μανούχο μπ... πουτ... γιε". Ο διαιτητής έκανε νόημα για να γίνουν συστάσεις και μέχρι να συμβεί αυτό ακούστηκε μία ακόμα φορά και το ματς διεκόπη. Γράφει, μάλιστα, ότι έγιναν συστάσεις και το συμβάν έληξε εκεί. Τα Χανιά δείχνουν ιδιαίτερη ζέση σε θέματα πειθαρχικού ελέγχου και διαθέτουν ομάδες περιφρούρησης. Η διακοπή έγινε στο ίδιο λεπτό με τις συστάσεις. Όταν ο διαιτητής βγήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο, δεν ακούστηκε το παραμικρό».

Μάρτυρας κατέθεσε φίλαθλος των Χανίων που επιβεβαίωσε τα παραπάνω, με τον Γρηγορίου να ζητά τι μίνιμουμ επιβολή προστίμου.

Last modified onΣάββατο, 01 Ιούνιος 2024 16:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep