Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Τα δεδομένα της… συζήτησης

O πρόεδρος της Fooball League Σπύρος Καλογιάννης και ο Στέλιος Σφακιανάκης θα είναι οι δύο από τους πέντε που θα συζητήσουν με τους την ΕΠΟ και την Super League. O πρόεδρος της Fooball League Σπύρος Καλογιάννης και ο Στέλιος Σφακιανάκης θα είναι οι δύο από τους πέντε που θα συζητήσουν με τους την ΕΠΟ και την Super League.

Η Football League αποφάσισε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την Super League και την ΕΠΟ ώστε να συζητήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Η κίνηση από την Super League και την ΕΠΟ για να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι πρέπει να γίνει άμεσα, αφού το τελεσίγραφο της Football League είναι μέχρι την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου. Αν δεν υπάρξει εξέλιξη μέχρι τότε, όπως τόνισαν στο συμβούλιο θα γίνει κλήρωση την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου Η Γενική Συνέλευση της Football League όπως ήταν αναμενόμενο δεν έβγαλε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα και αποφάσισαν να το συζητήσουν. Τα νομικά και θεσμικά κενά που υπάρχουν για την είσοδο στο πρωτάθλημα της Football League του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή δεν επιτρέπουν στην διοργανώτρια να πάρει μόνη της απόφαση. Για αυτό το λόγο στέλνει πάλι το θέμα πίσω και αυτή τη φορά, αφού δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος για να αποφασίσει, την ευθύνη παίρνει το ίδιο το «ποδόσφαιρο».

Η Football League αποφάσισε πως θα την εκπροσωπήσουν πέντε άτομα στις συζητήσεις. Εκτός από τον πρόεδρο Σπύρο Καλογιάννη θα είναι ακόμη ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο Νίκος Σαλευρής, ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Ανδρέας Πάτσης ώστε να υπάρχει περιθώριο να εκφράσουν την άποψη τους και αυτοί που διαφώνησαν.

Η απόφαση είναι να κάτσουν οι φορείς σε ένα τραπέζι και να αρχίσουν να συζητούν για το θέμα των τριών ομάδων, αλλά με την κάθε πλευρά να έχει τα δικά της προβλήματα. Στην συνέλευση της Football League τέθηκαν διάφορες αντιρρήσεις και απαιτήσεις. Υπήρξε άμεση αντίδραση από τέσσερις ομάδες που θέλησαν να μην συζητηθεί άλλο το θέμα αφού η Super League δεν δέχεται την αναλογία του 5-3.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Νίκης Βόλου Ανδρέα Πάτση έγινε ψηφοφορία και εκτός από τον ίδιο ψήφησαν αρνητικά ο Παναιτωλικός, ο Εργοτέλης και ο Απόλλων Σμύρνης. Αυτός ήταν ο πρώτος σκόπελος που ξεπεράστηκε και στη συνέχεια υπήρξαν διάφορα θέματα που τέθηκαν για την διαπραγμάτευση. Ανάμεσα τους ήταν τα 18 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να δώσει η Super League στην Football League από τις παλιές της υποχρεώσεις. Ακόμη ένα θέμα ήταν να ζητήσουν εγγυήσεις για τις κλειστές ώρες και να υπάρχει επιτέλους και ώρα για τα ματς της Football League και να μην συνεχίζει την παρανομία της η Super League με την Nova δείχνοντας ματς σε κλειδωμένες ώρες.

Tο κλίμα στην σύνθεση του συμβουλίου της Football League είναι αρνητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν τουλάχιστον 12 αντίθετες φωνές για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και την αύξηση των ομάδων σε 21.

Τα προβλήματα μοιάζουν πολλά και θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι για να τα λύσουν, αλλά αυτό δεν ξέρει κανείς αν μπορεί να γίνει με αυτή την πίεση χρόνου. Παράλληλα το κλίμα στην σύνθεση του συμβουλίου της Football League είναι αρνητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν τουλάχιστον 12 αντίθετες φωνές για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και την αύξηση των ομάδων σε 21. Η κίνηση από την Super League και την ΕΠΟ για να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι πρέπει να γίνει άμεσα, αφού το τελεσίγραφο της Football League είναι μέχρι την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Νίκης Βόλου Ανδρέα Πάτση έγινε ψηφοφορία και εκτός από τον ίδιο ψήφησαν αρνητικά ο Παναιτωλικός, ο Εργοτέλης και ο Απόλλων Σμύρνης.

Αν δεν υπάρξει εξέλιξη μέχρι τότε, όπως τόνισαν στο συμβούλιο θα γίνει κλήρωση την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και αν συμβεί αυτό δεν θα υπάρχει άλλο παράθυρο και άλλος χρόνος για να αλλάξουν τα δεδομένα. Η Γενική Συνέλευση της Football League αποφάσισε πως θα την εκπροσωπήσουν πέντε άτομα στις συζητήσεις. Εκτός από τον πρόεδρο Σπύρο Καλογιάννη θα είναι ακόμη ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο Νίκος Σαλευρής, ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Ανδρέας Πάτσης ώστε να υπάρχει περιθώριο να εκφράσουν την άποψη τους και αυτοί που διαφώνησαν.

Last modified onΠέμπτη, 30 Αύγουστος 2012 16:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep