Στον Ζούλα η Super League 2 (pic)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μεσολάβησε, ώστε η Super League να συναντηθεί την Τρίτη (01/10) με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη είχε τη Δευτέρα (30/09) αντιπροσωπεία της Super League 2 (Λεουτσάκος, Χριστοβασίλης, Λυχναράς), ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο ομόλογός του της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής. Θέμα της η τηλεοπτική σύμβαση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Τα ραντεβού είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες, αλλά το μόνο που προέκυψε ήταν η μεσολάβηση του Αυγενάκη για ραντεβού της SL2 με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα. Ο πρώτος, άλλωστε, έχει δηλώσει αναρμόδιος για το ζήτημα. Η συνάντηση αυτή προγραμματίστηκε για την Τρίτη (01/10, 13.00), αφού το ΔΣ της λίγκας έχει αποφασίσει ότι ως εκείνη την ημέρα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία, διαφορετικά το πρωτάθλημα θα διακοπεί επ' αόριστον. 

Ο Αυγενάκης δήλωσε αισιόδοξος, πάντως, για την εξεύρεση λύσης και όπως μεταφέρει το «sdna.gr», ανέφερε:

«Δεν είναι τη δικής μου αρμοδιότητας, ωστόσο κάθε συνάντηση αν γίνεται με καλή διάθεση, παράγει αποτελέσματα. Προς στιγμήν θεωρώ ότι έχει παραχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά μένει να γίνουν και μια σειρά άλλων συναντήσεων που έχουν ζητήσει, με τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής θα κλείσει επιτυχώς η συζήτηση και γι’ αυτό αλλά για μια σειρά άλλων ζητημάτων που τέθηκαν στο τραπέζι.

Είναι βασικοί συνομιλητές του υπουργείου αθλητισμού όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα στο τραπέζι και ως συνομιλητές, ως συνεργάτες, πάντοτε βρισκόμαστε και ότι ζήτημα υπάρχει, το συζητάμε με ανοιχτά χαρτιά, πάνω στο τραπέζι, χωρίς δεύτερη σκέψη και κυρίως χωρίς τις λογικές παρασκηνίου, ψιθύρων, παραπολιτικών. Καθαρές κουβέντες. Όταν μιλάς καθαρά και δυνατά δεν έχεις να χάσεις, πάντα κερδίζεις.

Έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, ξέρουμε πολύ καλά ότι το θέμα των τηλεοπτικών δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΡΤ και του πολιτικού της προϊσταμένου και των μελών της Γενικής Συνέλευσης, ωστόσο όμως σε ένα βαθμό υπάρχει και η δική μας αγωνία και ευθύνη ώστε να κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα και να ικανοποιηθούν σειρά ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου, Λίγκα 1, Λίγκα 2. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή, ανά πάσα ώρα και στιγμή με γρήγορα αντανακλαστικά θα χειριστούμε οποιοδήποτε ζήτημα διευκολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και βεβαίως θα προσφέρει καλύτερες στιγμές».

Η ΕΡΤ είχε προτείνει μείωση 60% σε σχέση με ό,τι προέβλεπε η αναδιάρθρωση, η Super League 2 αντιπρότεινε 20% για τις ομάδες που ήταν πέρυσι στην κατηγορία και 12% για όσες υποβιβάστηκαν, με τη Δημόσια Τηλεόραση να τη χαρακτηρίζει μη ρεαλιστική. Υπενθυμίζεται ότι από τις 26 Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο πλευρές πιθανότατα θα καταλήξουν σε μία μείωση της τάξης του 40%. Τη Δευτέρα (30/09), πάντως, εστάλη η ακόλουθη επιστολή στον Ζούλα με την οποία ζητείται άμεσα ραντεβού, ώστε «να καταλήξουμε σε συμφωνία, η οποία να είναι επ' ωφελεία και των δύο πλευρών»:

azou

Last modified onΔευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 20:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep