Το παρατράγουδο... Βασιλειάδη

Ο υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Super League. Ο υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Super League.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για «παρατράγουδα» στην Football League, κατηγορία που κατά τη γνώμη του δεν αντέχει να είναι επαγγελματική.

Με απαξιωτικό τρόπο αναφέρθηκε στη Football League ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε πάλι για το «ιδανικό σχέδιο» της αναδιάρθρωσης που διαθέτει ο ίδιος και εξέφρασε την άποψη πως του ζητήθηκε βοήθεια, η οποία αν δεν γίνει αποδεκτή δεν ξέρει πώς θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League. 

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είπε για τη Football League

«Το θέμα είναι ότι θα έχουμε δυο κατηγορίες με ομάδες που αντέχουν οικονομικά και δεν θα καταρρέουν σε περίπτωση υποβιβασμού. Η Football League ούτε τώρα αντέχει να είναι επαγγελματική και το βλέπουμε με τα παρατράγουδα που υπάρχουν».

Για το ενδεχόμενο να μην αποδεχθούν την πρόταση της Πολιτείας τόνισε: 

«Θα τους ευχηθούμε καλή τύχη και καλή συνέχεια στα σχέδιά τους. Να δούμε όμως τι θα αποφασίσει η λίγκα και αν υπάρχει δεύτερο πλάνο. Εμείς παρεμβαίνουμε γιατί μας ζητήθηκε. Υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα λόγω των ομάδων που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Από εκεί και μετά, εφόσον μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για το ποδόσφαιρο και να συνδράμουμε οικονομικά, τότε προφανώς θα έχουμε και άποψη. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε, αλλά να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Να φτιαχτούν οικονομικά βιώσιμες ΠΑΕ χωρίς εξαρτήσεις που θα κάνουν ένα υγιές πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει δεύτερο πλάνο από την πλευρά της Super League: 

«Δεν έχω ακούσει αντιπρόταση και δεν φαίνεται να υπάρχει plan b. Δεν αντέχει η ποδοσφαιρική μας οικονομία τόσες ομάδες στις δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Απ’ ό,τι κατάλαβα εγώ, δεν είναι τόσο ζεστοί στο θέμα της μείωσης, ενώ ακούστηκαν και αστείες ενστάσεις, όπως το αν μπορούμε να εγγυηθούμε εμείς τα λεφτά της NOVA».

Για την εμπλοκή της ΕΡΤ και αν σε τέτοιες εποχές μπορεί να δαπανήσει χρήματα για το ποδόσφαιρο: 

«Η πρότασή μας δημιουργεί ένα πολύ καλό προϊόν για την κρατική τηλεόραση, φέρνει τηλεθεατές και υπάρχει και μια ανταπόδοση γι’ αυτό που πληρώνει ο κάθε πολίτης. Είναι μια εμπορική δράση και κάτι που θα φέρει έσοδα. Δημιουργούμε ξανά μια αγορά στο ποδόσφαιρο, η οποία είχε καταρρεύσει. Σε όλη την Ευρώπη το ποδόσφαιρο επηρεάζει το 4-5%. Στην Ελλάδα τις καλές εποχές είχε φτάσει το 2,5%. Υπάρχει μια ολόκληρη οικονομία γύρω από το ποδόσφαιρο».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 28 Ιούνιος 2018 16:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep