«Ποδαρικό» του ΟΦΗ στην Λαμια

Ο ΟΦΗ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ως φιλοξενούμενος, απέναντι στην τοπική ομάδα 

Το ματς της  Λαμίας με τον ΟΦΗ (06/05, 17:00) σαφέστατα και… κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League.

Η αναμέτρηση του «ΔΑΚ» είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, το παιχνίδι της χρονιάς για την Λαμία, καθώς με νίκη ουσιαστικά «αγκαλιάζει» την άνοδο της στα σαλόνια της Super League, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Και για τον ΟΦΗ, όμως, θα είναι ένα σημαδιακό παιχνίδι, καθώς ναι μεν οι Κρητικοί δεν έχουν ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, όντας πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, αλλά το παιχνίδι του Σαββάτου σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη της ομάδας του Ηρακλείου στην πόλη της Λαμίας.Όσο και παράξενο και αν ακούγεται, ο ΟΦΗ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην έδρα της Λαμίας, απέναντι στην τοπική ομάδα, καθώς και τα τέσσερα προηγούμενα μεταξύ τους «ραντεβού», έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο! 

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα «lamiaole.gr» η αρχή έγινε πριν από 42 ολόκληρα χρόνια, την σεζόν 1966-67, όταν  και ο ΟΦΗ υποδέχθηκε την Λαμία για την φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδας, με τους Κρητικούς να επικρατούν με 3-1. Πέντε χρόνια αργότερα, την σεζόν 1971-72, ήταν η σειρά της Λαμίας να πανηγυρίσει μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, καθώς πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο, με 4-3 στα πέναλτι (κ.α 0-0) απέναντι στον ΟΦΗ. Την σεζόν 1975-76, οι δύο ομάδες διασταυρώθηκαν και πάλι στο «Γεντί Κουλέ», για την α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας, με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 2-1, ενώ τέλος, το αμέσως προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι, ήταν αυτό του πρώτου γύρου της φετινής Stoiximan.gr Football League, όταν και η Λαμία… άλωσε το «Γεντί Κουλέ», επικρατώντας των Κρητικών με 2-1.

Αναλυτικά:

1966-67, Κύπελλο
ΟΦΗ-Λαμία 3-1 (φάση των 16)

1971-72, Κύπελλο
ΟΦΗ-Λαμία 3-4 στα πέναλτι (0-0 κ.α.) (φάση των 8)

1975-76, Κύπελλο
ΟΦΗ-Λαμία 2-1 (Α γύρος)

2016-17, Football League
ΟΦΗ-Λαμία 1-2

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 06 Μάιος 2017 15:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep