Έγινε της... μομφής

Μεγάλη ένταση στο συμβούλιο της Football League. Παράπονα Ρέλλα, προτάσεις μομφής και οι υποψήφιοι για τακτικά μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ.

Ένα από τα πλέον επεισοδιακά συμβούλια της Football League επί θητείας Στέλιου Σφακιανάκη ήταν αυτό της Δευτέρας (10/10). Τόσο το θέμα ημερήσιας διάταξης (εκλογή εκπροσώπων για τη ΓΣ της ΕΠΟ), όσο και το γεγονός ότι δεν υπάρχει τηλεοπτική στέγη και χορηγίες, όπως αναμενόταν, ανέβασε τους τόνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΔΣ ξεκίνησε στις 14:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00, με τις φωνές να είναι στο... κυρίως μενού. Το FL News έδωσε το «παρών» στη Θεμιστοκλέους και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Εννοείται ότι την κουβέντα μονοπώλησε η εκλογική διαδικασία στην οποία δεν πήρε μέρος ο Πανελευσινιακός, γιατί ακολούθως επικυρώθηκε η βαθμολογία. Πλην των Σταχυοφόρων δεν ψήφισε και η Καλλιθέα, γιατί ο Γιάννης Αβραντίνης διαφώνησε με την απόφαση να είναι αυτή ανοικτή και όχι μυστική. Έτσι προέκυψαν οι 18 ψήφοι (16 ΠΑΕ, ο Στέλιος Σφακιανάκης και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου), με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να είναι ο μόνος υποψήφιος που ψηφίστηκε από όλους και τον Αντώνη Λεβεντογιάννη να λαμβάνει 10 ψήφους. Ο Αντώνης Ρέλλας με τις 8 ψήφους, όπως είναι γνωστό, δεν εξελέγη, αλλά τον όρισε ως αντίκλητο ο Σφακιανάκης.

Έξαλλος ο Ρέλλας

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του ΔΣ ο Ρέλλας που είναι και αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής βγήκε έξαλλος από την αίθουσα συνεδριάσεων και φώναζε ότι πρέπει να μετατεθεί η διαδικασία των εκλογών για μία ημέρα. Γιατί; Όπως υποστήριξε, στο συμβούλιο ήταν μαζί με την αντιπροσωπεία του ΑΟΤ, δύο άτομα τα οποία σύμφωνα με τον Χρήστο Γιαλιά ήταν δημοσιογράφοι. «Να αναβληθεί η διαδικασία για να φέρω κι εγώ... δημοσιογράφους από το Αίγιο», έλεγε, αλλά τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Προτάσεις μομφής

Ο Χρήστος Γιαλιάς λίγο αργότερα κατέθεσε πρόταση μομφής σε βάρος του Στέλιου Σφακιανάκη και του προεδρείου της διοργανώτριας, αφού τόνιζε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως, τόσο για τα τηλεοπτικά, όσο και για χορηγίες. Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον Άρη Λυχναρά, ο οποίος έλεγε πως έχει δώσει το «παρών» σε όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει από την αρχή, αλλά και από τότε που ορίστηκε η επιτροπή διεκδικήσεων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα διέρρευσαν ο Γιαλιάς στην πρόταση μομφής που κατέθεσε, υποστήριξε ότι είχε ψηφίσει τον Λυχναρά, αλλά ο τελευταίος σημείωσε ότι ξέρει ποιος τον ψήφισε και μεταξύ αυτών δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του ΑΟΤ. «Δεν παραιτούμαι. Αν ανακαλέσω, να ανακαλέσει και εκείνος που είπε ότι με ψήφισε», είπε ο εκ των αντιπροέδρων της λίγκας. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Γιάννης Νιώπας του Αιγινιακού και κατέθεσε με τη σειρά του νέα πρόταση μομφής σε βάρος του Λυχναρά για όσα είπε, αφού η ψηφοφορία τότε ήταν μυστική.

«Να παραιτηθείτε, δεν έχετε κάνει τίποτα», ανέφερε και ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου απευθυνόμενος στον Σφακιανάκη. Μάλιστα, του έφερε ως παράδειγμα τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο, ο οποίος παραιτήθηκε όταν ήρε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ο Ολυμπιακός. «Εδώ δεν είναι μία ομάδα, είναι σχεδόν 10 ομάδες», του είπε. Ο Σφακιανάκης απάντησε ότι δεν παραιτείται, υποστήριξε ότι στον απολογισμό του θα πει τι έχει κάνει και του απάντησε: «Για την πρόταση μομφής απαιτούνται τα 3/4 του σώματος». «Κρύβεστε πίσω από τα 3/4;», ρώτησε ο Χατζηιωάννου τον πρόεδρο της διοργανώτριας και συμπλήρωσε: «Είναι θέμα ευθιξίας».

Οι υποψήφιοι για τακτικά μέλη

Όπως γίνεται κατανοητό, θέματα όπως το τηλεοπτικό, το ασφαλιστικό και άλλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να προταθούν σαν τακτικά μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ οι Στέλιος Σφακιανάκης, Βαγγέλης Χατζηιωάννου, Τάκης Γιαννόπουλος και Βασίλης Μπούρμπος (αναπληρωματικός). Η ΓΣ της ΕΠΟ θα αποφασίσει και ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος μεταξύ των παραπάνω υποψηφίων. 

«Δεν έχουμε κλείσει συμβόλαιο»

Ένταση, πάντως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Άρη, προέκυψε και μεταξύ του Σίμου Ορφανίδη και του Γιαλιά. Ο ιδιοκτήτης των Τρικάλων υποστήριξε ότι οι «κίτρινοι» αδιαφορούν για την εύρεση λύσης στα τηλεοπτικά, γιατί έχουν συμφωνήσει με τη Nova, αλλά ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ του είπε: «Σαν Άρης σεβόμαστε όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Δεν έχουμε κλείσει τηλεοπτικό συμβόλαιο με καμία εταιρία. Θέλετε να βγάλετε λεφτά στην πλάτη του Άρη!».

«Σέντρα στις 16; Πώς;»

Στην ανακοίνωση της Football League δεν αναφέρεται πουθενά η απόφαση για συνέχιση της αναστολής έναρξης του πρωταθλήματος. Αν και από τη διοργανώτρια τονιζόταν ότι γίνονταν προσπάθειες για σέντρα στις 16 Οκτωβρίου, αρκετοί πριν ακόμα ξεκινήσει το συμβούλιο θεωρούσαν και την 23η Οκτωβρίου ως... πιθανή ημερομηνία. Και, βέβαια, ελάχιστοι θυμήθηκαν ότι η ΕΕΑ δεν έχει χορηγήσει ακόμα κανένα πιστοποιητικό συμμετοχής, τη στιγμή που πέρυσι δύο ματς της πρεμιέρας δεν διεξήχθησαν την προκαθορισμένη ημερομηνία λόγω δικαιολογητικών που έλειπαν από τους φακέλους τους... Σημειώνεται ότι νέο ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα (17/10) για την εκλογή των τριών εκπροσώπων στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 26 Οκτωβρίου.

Παρόντες στο συμβούλιο ήταν εκπρόσωποι όλων των ομάδων. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βαγγέλης Χατζηιωάννου (Αγροτικός Αστέρας), Γιάννης Νιώπας, Γιώργος Καρανικόλας, Αλέξανδρος Μαχαιρίδης (Αιγινιακός), Βασίλης Μπούρμπος, Λάμπρος Μπίρδας (Αν. Καρδίτσας), Αντώνης Λεβεντογιάννης (Απόλλων Σμύρνης), Σίμος Ορφανίδης (Άρης), Λεωνίδας Λεουτσάκος (Αχαρναϊκός), Σπύρος Δημόπουλος, Χρήστος Παλαιολόος (Ελευσίνα), Γιάννης Αβραντίνης, Σταύρος Καρακασίδης (Καλλιθέα), Προκόπης Καρτάλης (Καλλονή), Άρης Λυχναράς, Στάθης Πονηράκος (Κισσαμικός), Γιώργος Ποντίκας, Σάκης Τσικνής (Λαμία), Γιάννης Πολεμαρχάκης, Μανώλης Φωτάκης (ΟΦΗ), Αντώνης Ρέλλας (Παναιγιάλειος), Δημήτρης Τζελέπης (Πανθρακικός), Τάκης Γιαννόπουλος (Πανσερραϊκός), Ηλίας Κατσoγιάννης (Σπάρτη), Χρήστος και Γιώργος Γιαλιάς (Τρίκαλα), Ανδρέας Φυντικάκης, Σωτήρης Μαυρονάσιος (ΑΟ Χανιά).

Last modified onΤρίτη, 11 Οκτώβριος 2016 04:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep