Περιμένουν Πανθρακικός, Καλλονή

Οι τροποποιήσεις που ζητά η Super League από την ΕΠΟ για την κάλυψη των κενών θέσεων στο πρωτάθλημα.

Επικύρωση της βαθμολογίας της Super League μόνο για τις θέσεις 1-5 έχει γίνει, προκειμένου να διεξαχθούν τα πλέι οφ. Για τις υπόλοιπες θέσεις επικύρωση δεν έγινε έπειτα από πρόταση του Πανθρακικού. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport»: «Προφανώς, αυτό που εκτιμάται από τους παράγοντες της ομάδας από την Κομοτηνή είναι πως δεν θα αδειοδοτηθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τη Football League και έτσι θα παραμείνει στη Super League. Αν κάτι τέτοιο συμβεί (στη Λάρισα και την Κέρκυρα είναι, πάντως, σίγουροι πως θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια), θα πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 4 του ΚΑΠ, όπως προτείνεται από τον συνεταιρισμό».

Η ΕΠΟ έχει τροποποιήσει το άρθρο 4 του ΚΑΠ στο οποίο αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανέναν λόγο». Η Super League, όμως επανήλθε και στις προτάσεις που κατέθεσε στην ομοσπονδία για τις τροποποιήσεις των κανονισμών ζητάει να καταργηθεί η συγκεκριμένη παράγραφος, καθώς υπάρχουν και οι ρήτρες της Nova για τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία. Όπως αναφέρει η «Live Sport», στο εισαγωγικό σημείωμα των προτάσεών της η Λίγκα αναφέρει τα ακόλουθα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ:

ΑΡΘΡΟ 4 παρ.2: Αναπλήρωση ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League, όταν δεν συμπληρώνεται ο προκαθορισμένος αριθμός αυτών:

«Να οριστεί ότι αν η μη συμπλήρωση των ομάδων της ανώτερης κατηγορίας δεν είναι δυνατή, για οποιδήποτε λόγο, τότε η συμπλήρωση θα γίνεται από τις ομάδες της ανώτερης κατηγορίας που άλλως θα υποβιβάζονταν και κατά τη βαθμολογική κατάταξη αυτών.

Αν βεβαίως, η μη συμπλήρωση ομάδων από την κατώτερη κατηγορία οφείλεται στη μη αδειοδότηση επαρκούς αριθμού ομάδων από την κατώτερη κατηγορία, θα πρέπει πρώτα να εξαντλείται η δυνατότητα αυτή (ανεύρεση ομάδων από την κατώτερη κατηγορία) σε ειδική - έκτακτη διαδικασία αδειοδότησης το καλοκαίρι του 2016. Από την επόμενη χρονιά (2016-17) θα πρέπει να υποβάλει φάκελο το σύνολο των ΠΑΕ της Football League. Μόνο αν εξαντλείται η δυνατότητα εύρεσης ομάδων από τη Football League, η συμπλήρωση θα πρέπει να επέρχεται από ομάδες της Super League που άλλως θα υποβιβάζονταν».

Η τροπολογία
Προτείνεται, συνεπώς, προσθήκη παρ.3 στο άρθρο 4 ως εξής: «3. Ειδικά σε ό,τι αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας ισχύουν ειδικότερα και κατά παρέκκλιση από την παράγραφο 2 ανωτέρω τα εξής: (α) η έναρξη του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας θα γίνεται πάντοτε με τον αριθμό ομάδων που ορίζεται στην οικεία προκήρυξη και στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ,

(β) σε περίπτωση που η έναρξη του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας δεν μπορεί να γίνει με βάση τον εν λόγω προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, λόγω μη αδειοδότησης επαρκούς αριθμού ομάδων από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας, τότε θα λαμβάνει χώρα ειδική - έκτακτη διαδικασία αδειοδότησης από την ΕΠΟ αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Κατηγορίας ώστε να προβιβασθούν οι ομάδες που θα λάβουν άδεια κατά τη σειρά της κατάταξης αυτών στον οικείο βαθμολογικό πίνακα, αν λάβουν άδεια. Από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και μετέπειτα θα υποχρεούνται στην υποβολή φακέλων αδειοδότησης όλες οι ομάδες της Β' Εθνικής Κατηγορίας,

(γ) αν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υποπαραγράφου (β) ανωτέρω δεν είναι και πάλι δυνατή η έναρξη του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, κατά την υποπαράγραφο (α) ανωτέρω ή αν, εν γένει, η αναπλήρωση για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν είναι δυνατή από ομάδες της Β' Εθνικής Κατηγορίας, τότε η αναπλήρωση θα γίνεται από ομάδες της Α' Εθνικής Κατηγορίας που άλλως θα υποβιβάζονταν και κατά τη βαθμολογική κατάταξη αυτών, με προτίμηση ωστόσο των ομάδων που έλαβαν άδεια».

Αιτιολογία της προτεινόμενης τροποποίησης:
«Η συγκεκριμένη τροποποίηση, πέραν κάθε άλλης αιτολόγησης είνα απαραίτητη για τη σταθερότητα των συμβάσεων κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων που προβλέπουν σοβαρές συνέπειες εις βάρος της Super League αν δεν μετέχουν 16 ΠΑΕ στην κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League».

Last modified onΤετάρτη, 18 Μάιος 2016 17:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep