Κούγιας: «Θα σε πλακώσω»!

Εμφανής ο εκνευρισμός του Αλέξη Κούγια (αριστερά) λίγα λεπτά μετά το «θερμό» επεισόδιο με τον Γιώργο Παναγόπουλο Εμφανής ο εκνευρισμός του Αλέξη Κούγια (αριστερά) λίγα λεπτά μετά το «θερμό» επεισόδιο με τον Γιώργο Παναγόπουλο

Απειλές, παραιτήσεις, συγγνώμες και κουβέντα για... πλαστή ενημερότητα στο ΔΣ της Football League. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του flnews.

Η παραίτηση του Αλέξη Κούγια από τη θέση του Α' αντιπροέδρου της Football League, αλλά και από αυτή του εκπροσώπου της ΑΕΛ στα συμβούλια, όπως αποκάλυψε το flnews, ήταν η είδηση που βγήκε από τo ΔΣ. Ωστόσο, το συμβούλιο της Τετάρτης (23/03) που είχε διάρκεια περίπου 2,5 ώρες (!) ήταν επεισοδιακό και, μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν αρκετή ώρα πριν την έναρξή του με απειλές χειροδικίας! To flnews που έδωσε το «παρών» στη διοργανώτρια σας παρουσιάζει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ...

«Πάρε δρόμο από εδώ τώρα»!

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ό,τι είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στη Θεμιστοκλέους. Ο Αλέξης Κούγιας έφτασε νωρίς, όμως λίγη ώρα αργότερα αφίχθησαν οι εκπρόσωποι του Πανελευσινιακού, Σπύρος Δημόπουλος, Χρήστος Δημόπουλος, Χρήστος Παλαιολόγος και ο νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος. Η ταυτόχρονη παρουσία Κούγια - Παναγόπουλου στο ΔΣ ήταν... μοιραίο ότι θα έφερνε τη σύγκρουση. Οι δυο τους, άλλωστε, έχουν ανταλλάξει ουκ ολίγα εξώδικα για το θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΛ...

Ο Παναγόπουλος είχε μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων και λίγα λεπτά μετά ήρθε... πρόσωπο με πρόσωπο με τον ιδιοκτήτη της θεσσαλική ομάδας. «Τι κάνεις εδώ; Τι πρόβλημα έχεις μαζί μου, μου λες;», τον ρώτησε ο Κούγιας και φανερά εκνευρισμένος του είπε: «Θα σε πλακώσω στο ξύλο»!

«Εμένα θα πλακώσεις;», ρώτησε ο δικηγόρος του Πανελευσινιακού, με τον Κούγια να του λέει: «Δρόμο από εδώ, δεν έχεις καμία δουλειά!». Φυσικά, η κόντρα των δύο συνεχίστηκε με τον Παναγόπουλο να αντιδρά: «Πώς θα με βγάλεις έξω;» και να παίρνει την απάντηση: «Κάτσε τώρα και θα δεις... απατεώνα»!

Οι ψυχραιμότεροι μπήκαν στη μέση για να χωρίσουν τους δύο άνδρες και το επεισόδιο αυτό αποτέλεσε την αφορμή, ώστε το ΔΣ να απαγορεύσει τη συμμετοχή όλων των δικηγόρων στη συνεδρίαση.

Καθυστέρηση λόγω... Νύκταρη

Οι τόνοι έπεισαν, αλλά το συμβούλιο δεν ξεκίνησε στην ώρα του. Αιτία; Η έλευση του χρηματοδότη του ΑΟ Χανιά, Ηρακλή Νύκταρη, ο οποίος απαίτησε να μιλήσει στον Σπύρο Καλογιάννη. Εξέφρασε έντονα παράπονα σχετικά με πρόστιμα από κάρτες που επιβάλλει η ΕΠΟ, αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά του για τον μη ορισμό του αγώνα με την Παναχαϊκή, αφού η ΠΑΕ είχε ήδη κλείσει εισιτήρια για να μεταβεί στην Πάτρα... Τελικά το θέμα λύθηκε και ο Νύκταρης παρακολούθησε κανονικά το συμβούλιο.

Ένταση και με Λεβεντογιάννη!

Ο Απόλλων Σμύρνης εξέφρασε έντονα παράπονα για το γεγονός ότι η πρόταση μομφής κατά του Αλέξη Κούγια που είχε καταθέσει στο προηγούμενο συμβούλιο, δεν είχε συζητηθεί. Αυτό συνέβη, πάντως, στο ΔΣ της Τετάρτης (23/03), αλλά προηγήθηκε έντονος διάλογος μεταξύ Κούγια - Λεβεντογιάννη. Ο πρώτος επανέλαβε ό,τι και μετά τον μεταξύ τους αγώνα, δηλαδή ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι «βρώμικη» ομάδα, χαρακτήρισε τον αντιπρόεδρο των «κυανόλευκων» άνθρωπο του Τσακογιάννη, με τον τελευταίο να του απαντά: «Εσύ δεν πήρες εργαζόμενους που είχαν περάσει από την Ηλιούπολη; Σημαίνει κάτι που είχαν περάσει ο Φυντάνης και ο Σταθάκης από την Ηλιούπολη; Έχεις να προσάψεις τίποτα και σε αυτούς;

Αυτή τη στιγμή στην ομάδα σου έχεις ένα εξαίρετο παιδί, έναν αδαμάντινο χαρακτήρα, έναν εξαίσιο άνθρωπο που έπαιζε στη Β' Εθνική στην Ηλιούπολη. Σημαίνει κάτι αυτό; Και τώρα, αν δεν το γνωρίζεις τον έχεις στην ομάδα σου. Όσο για τον Βελέντζα, όταν ήταν στην Ηλιούπολη στη Γ' Εθνική πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπήρχε στοίχημα».

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, ενώ ακούστηκαν πολύ βαριές εκφράσεις μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ και του αντιπροέδρου του Απόλλωνα. Ο Κούγιας δε, κατηγόρησε τους «κυανόλευκους», γιατί πήραν τον Ρουσάκη από την Καλλιθέα μετά το μεταξύ τους ματς και γιατί απέκτησαν τον Στεργίδη από την Παναχαϊκή, αλλά αυτός δεν έπαιξε στον αγώνα με τους Αχαιούς.

Μόνος απών ο Αγροτικός Αστέρας

Για πρώτη φορά φέτος το ΔΣ είχε... σχεδόν απαρτία. Μόνος απών ήταν ο Αγροτικός Αστέρας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων που έδωσαν το «παρών» ήταν οι Γεωργακόπουλος (Κέρκυρα), Σταμούλης (Αχαρναϊκός), Χρήστος Γιαλιάς (ΑΟΤ), Τσιριμπής (Παναχαϊκή), Λεβεντογιάννης (Απόλλων Σμύρνης), Χαλκίδης (Πανσερραϊκός), Γούναρης (Ζάκυνθος), Σ. Δημόπουλος, Χ. Δημόπουλος, Παλαιολόγος (Πανελευσινιακός), Ρέλλας, Κουτρόπουλος (Παναιγιάλειος), Παπαϊωάννου, Τσικνής (Λαμία), Κούγιας (ΑΕΛ), Αβραντίνης, Κόκκινος (Καλλιθέα), Ροκάκης, Λιχναράς (Κισσαμικός), Μπούρμπος (Αναγέννηση Καρδίτσας), Νύκταρης, Μποτσιβάλης (ΑΟΧ).

pann

Αίσθηση, βέβαια, προκάλεσε η παρουσία των Πανουργιά Παπαϊωάννου, Χρήστου Γιαλιά (αρχικά παραβρέθηκε ο υιός του Γιώργος, αλλά αποχώρησε εσπευσμένα για οικογενειακούς λόγους), Ηρακλή Νύκταρη και του Αντώνη Ροκάκη. Ο Γιαλιάς έφτασε τελευταίος, αλλά όταν μπήκε στην αίθουσα αποχώρησαν ταυτόχρονα οι Κούγιας, Γεωργακόπουλος. Πρώτος είχε αποχωρήσει ο Αβραντίνης.

Προσχέδιο νομιμότητας από Λυσάνδρου και... πλαστή ενημερότητα!

Στο τέλος του πρωταθλήματος θα μάθουμε αν και ποιες ομάδες δεν μετέχουν νόμιμα! Το ρεπορτάζ του flnews αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονοι ψίθυροι για ύπαρξη ΠΑΕ με πλαστή φορολογική ενημερότητα και, μάλιστα, αυτό ειπώθηκε πλέον επίσημα από τον πρόεδρο της Αναγέννησης Καρδίτσας, Χρήστο Μπούρμπο. Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι αυτή και αν υφίσταται πράγματι. Η πρόταση του Χρήστου Γιαλιά στο ΔΣ, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα, ενδεχομένως να λύσει το μυστήριο.

Ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Τρίκαλα πρότεινε να ελεγχθούν όλες οι ομάδες (φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, δελτία, μετοχολόγια κλπ.) και, μάλιστα, το προσχέδιο συμφωνήθηκε από όλα τα μέλη να συντάξει ο νομικός, Μηνάς Λυσάνδρου. Σε αυτό θα ρωτούνται οι ΠΑΕ αν συμφωνούν να ελεγχθούν τα παραπάνω στοιχεία και ακολούθως η διοργανώτρια θα κάνει έλεγχο για τη νομιμότητά τους.

Καλό... Απρίλιο η αφαίρεση

Οι φωνές και οι εντάσεις ήταν πολλές στο συμβούλιο, αφού πολλοί διαμαρτυρήθηκαν για τα πρόστιμα, τα «ύποπτα» ματς και την αφαίρεση από τα στοιχηματικά κουπόνια. Μάταια ο Σπύρος Καλογιάννης προσπαθούσε να εξηγήσει ότι εκείνος δεν ευθύνεται για αποφάσεις της ΕΠΟ ή της ΕΕΑ. Έτσι, πέρασε στα... ψιλά για μία ακόμα φορά η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών σε Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Ζάκυνθο και στους αποχωρήσαντες Εργοτέλη, Ολυμπιακό Βόλου.

«Θα ενεργοποιηθεί η ποινή στο επόμενο ΔΣ», έλεγαν από την Ένωση, κάτι που, βέβαια, είχε ειπωθεί και στο συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας. Αυτή τη φορά η αφαίρεση δεν επιβλήθηκε, γιατί - όπως ειπώθηκε - δεν ήταν παρών ο ιδιοκτήτης της Καλλιθέας, Γιάννης Αβραντίνης.

Η συγγνώμη Τσιριμπή

Το θέμα της Παναχαϊκής απασχόλησε ξανά και, όπως είναι γνωστό, αποφασίστηκε με ψήφους 9-5 να μην ορίζονται τα παιχνίδια της έως ότου ανακοινωθεί η ποινή από τον αθλητικό δικαστή για τη δεύτερη κλήση, που έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Πέμπτη (24/03). Ο Ποτής Τσιριμπής, μάλιστα, έδωσε τέλος στην κόντρα του με τη Ζάκυνθο, τόνισε ότι δεν έχει τίποτα με την ομάδα του Ιονίου, ενώ ζήτησε συγγνώμη προς τον Σπύρο Καλογιάννη, γιατί τον είχε αποκαλέσει «κανονικό πρόεδρο της Ζακύνθου».

Με πλειοψηφία για Βόμβα

Οι ΠΑΕ της Football League αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να στείλουν έγγραφο αίτημα στην ΕΠΟ και να ζητήσουν την εξαίρεση του Πρωτοδίκη, Ελευθέριου Βόμβα, αφού εκφράζουν πολλά παράπονα για τη μη τήρηση της αρχής της αναλογικότητας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα βαριές «καμπάνες». Μία από τις ομάδες, πάντως, που τόνισαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο αθλητικό δικαστή ήταν η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Last modified onΠέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 17:44

1 comment

  • ΝΙΚ FILATHLOS
    ΝΙΚ FILATHLOS Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2016 16:26 Comment Link

    MEΡΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΜΚΙΛΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ Η ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΑΝ ΠΧ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ -3 ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ; ΕΠΙΣΗΣ, ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ, ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΝΤΑΗΔΕΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΘΙΓΕΙ; ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΤΗΛΙΚΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΕ ΝΤΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟΥ ΛΟΓΙΚΗΣ; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ FOOTBALL ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΤΑΗΔΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΤΑΗΔΩΝ;

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep