Καμπανάκι και... ψίθυροι!

Στοίχημα, γήπεδα, βιωσημότητα και... πολυϊδιοκτησία στην ατζέντα της Football League.

Η εκλογή των αντιπροέδρων δεν ήταν το μόνο θέμα που απασχόλησε το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής την Πέμπτη (22/10). Οι αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν άμεσα, αφού μόνοι υποψήφιοι ήταν οι Αλέξης Κούγιας, Αντώνης Ρέλλας και έτσι στο τραπέζι έπεσαν πολλά ακόμα θέματα τα οποία έφεραν και αρκετές στιγμές έντασης στο συμβούλιο διάρκειας περίπου 2,5 ωρών. Το flnews.gr έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το αναλυτικό ρεπορτάζ.

«Προσέχετε και ενημερώστε»

Με φόντο τον μεγάλο προβληματισμό που υπάρχει από τη μη καταβολή της δόσης του ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με τον Νόμο 4326/15. Η Ένωση είναι πλέον συμβεβλημένη με την Εταιρεία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Τα «ύποπτα» ματς δεν θα πηγαίνουν στο πειθαρχικό της Football League, αλλά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ο Καλογιάννης τόνισε:

«Αν αποδειχτεί ότι κάποια ομάδα είναι ένοχη, τότε χάνουν τα χρήματα της επιχορήγησης όλες οι ΠΑΕ. Πρέπει να γνωρίζετε οι πρόεδροι ότι πλέον αυτό είναι κακούργημα και κινδυνεύει όλο το οικοδόμημα»

«Πέρυσι κάναμε συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές και τους αρχηγούς για να τους ενημερώσουμε για τους «ύποπτους» αγώνες. Εφιστώ την προσοχή σε όλους σας. Υπάρχουν ρήτρες. Αν αποδειχτεί ότι κάποια ομάδα είναι ένοχη, τότε χάνουν τα χρήματα της επιχορήγησης όλες οι ΠΑΕ. Πρέπει να γνωρίζετε οι πρόεδροι ότι πλέον αυτό είναι κακούργημα και κινδυνεύει όλο το οικοδόμημα. Μαζέψτε τους ποδοσφαιριστές σας και του προπονητές και μιλήστε τους. Πρέπει να ενημερωθούν όλοι. Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ενημερώσει τους παίκτες και τους προπονητές».

Πρόσκληση χωρίς έφεση

Όλη αυτή η κουβέντα, βέβαια, έγινε με την αφορμή της πρόσκλησης που απηύθυνε η ΕΕΑ σε ΠΑΕ, ώστε να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις για τέσσερα περσινά και ένα φετινό ματς. Μπορεί η κουβέντα στην Επιτροπή να ήταν γνωριμίας και μόνος κίνδυνος για κάποια ομάδα να αποτελεί η... έξοδος από τα κουπόνια του στοιχήματος σε ΟΠΑΠ και άλλες νόμιμες εταιρείες, όμως εκφράστηκαν δικαιολογημένες απορίες. Πώς, δηλαδή, να ερευνώνται υποθέσεις, οι οποίες όχι μόνο έχουν εκδικαστεί, αλλά οι εμπλεκόμενοι έχουν αθωωθεί και δεν έχει ασκηθεί καμία έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα...

Ψίθυροι... πολυϊδιοκτησίας!

Κάποιες ομάδες, οι οποίες ζήτησαν από τη διοργανώτρια αρχή να αιτηθεί στην ΕΕΑ την επανεξέταση των μετοχικών κεφαλαίων συγκεκριμένων ΠΑΕ! Γιατί; Γιατί όπως ειπώθηκε: «Υπάρχουν ψίθυροι πολυϊδιοκτησίας»!

Οι εντάσεις ήταν αρκετές όταν εκπρόσωπος ΠΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του flnews.gr, ζήτησε να μάθει, γιατί δεν έχει εκταμιευθεί η δόση του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος μπορεί να βρει χορηγό για τη φανέλα. Εκτός αυτού, όμως υπήρξαν κάποιες ομάδες, οι οποίες ζήτησαν από τη διοργανώτρια αρχή να αιτηθεί στην ΕΕΑ την επανεξέταση των μετοχικών κεφαλαίων συγκεκριμένων ΠΑΕ! Γιατί; Γιατί όπως ειπώθηκε: «Υπάρχουν ψίθυροι πολυϊδιοκτησίας»!

Μόλις 4 κατάλληλα γήπεδα

Το θέμα με τα γήπεδα των ομάδων είναι χρόνιο για τη Football League. Και το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τον ορισμό των αγώνων, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με την καταλληλότητά τους ενόψει της διαδικασίας αδειοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις... 4 από τα 18 δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, τα γήπεδα που δεν έχουν ελλείψεις είναι αυτά της Ριζούπολης, το AEL FC Arena, το Δημοτικό Περιβολίων και το ΕΑΚ Κέρκυρας. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρές ή μεγάλες ελλείψεις.

Μόλις... 4 από τα 18 δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, τα γήπεδα που δεν έχουν ελλείψεις είναι αυτά της Ριζούπολης, το AEL FC Arena, το Δημοτικό Περιβολίων και το ΕΑΚ Κέρκυρας. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρές ή μεγάλες ελλείψεις.

Για τον λόγο αυτό συστάθηκε επιτροπή δεοντολογίας με επικεφαλής τον Βαγγέλη Χατζηιωάννου. Αυτή η επιτροπή θα προσπαθήσει, σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε τα έργα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ. Το ίδιο θα επιδιωχθεί να γίνει και με τα προπονητήρια. Μάλιστα, με υπόμνημα στο Υπουργείο θα ζητείται τα γήπεδα να χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες και να μην υπάρχει μία κοινή για Super League, Football League, Γ' Εθνική και τοπικά.

Ζήτημα βιωσιμότητας

Τα οικονομικά της Football League δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση και η Ένωση αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις πληρωμές των υπαλλήλων, το ΙΚΑ και την Εφορία. Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή επί των οικονομικών θεμάτων θα εξετάσει πώς η διοργανώτρια μπορεί να γίνει βιώσιμη και να ανταπεξέλθει την τρέχουσα σεζόν στις υποχρεώσεις της.

Στήριξη σε Πανσερραϊκό

Ο Πανσερραϊκός ταλαιπωρήθηκε μέχρι να μπει στο πρωτάθλημα εξαιτίας μίας καταγγελίας που έγινε στην ΕΕΑ. Το σώμα της Football League ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει τη στήριξή του στα «λιοντάρια» και όπως τονίστηκε: «Γνωρίζαμε ότι ο Πανσερραϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και όλα έγιναν εξαιτίας μίας καταγγελίας στην ΕΕΑ. Το συμβούλιο αποφάσισε να εκφράσει τη στήριξή του στην ΠΑΕ που αποτελείται από νέους μετόχους, όμως η Επιτροπή όφειλε να εξετάσει την καταγγελία αυτή».

Last modified onΠαρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 01:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep