Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Νέο... μπάχαλο ανόδου και υποβιβασμού!

Η Football League και οι ποδοσφαιριστές διαφωνούν με τον ποδοσφαιρικό χάρτη που έχει καταρτίσει η ΕΠΟ.

Το θέμα της ανόδου απασχόλησε μέχρι και τον Φεβρουάριο φέτος. Ωστόσο, φαίνεται ότι το έχει η... μοίρα της Football League να ταλαιπωρείται μόνιμα σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία και σε αυτά που οδηγούν στον υποβιβασμό. Στο περιθώριο, λοιπόν, της συνάντησης της διοργανώτριας αρχής με τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων, στην οποία έδωσε το «παρών» το flnews.gr, έγινε γνωστή η θέση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, αλλά και των παικτών σχετικά με το πλάνο συγκρότησης των τριών κατηγοριών που έχει ανακοινώσει η ΕΠΟ για τη διετία 2014-16.

«Η θέση μας είναι ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί μέσα σε ένα χρόνο να υποβιβάσει 14 ομάδες της Football League», ανέφερε ο Σπύρος Καλογιάννης και σημείωσε: «Δεν γίνεται να δίνουμε μάχη για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με 28 ομάδες και μέσα σε ένα χρόνο να υποβιβάζονται 7 από κάθε όμιλο. Η πρότασή μας είναι αυτό να γίνει σε βάθος τριετίας. Δηλαδή, η σεζόν 2015-16 να ξεκινήσει με 24 ομάδες και την χρονιά 2016-17 με 20, ώστε η μείωση να γίνει σταδιακά».

Μάλιστα, και οι ποδοσφαιριστές θα αντιδράσουν οργανωμένα, ώστε να μαζέψουν υπογραφές και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη ραγδαία μείωση των ομάδων. Όπως σημειώθηκε στη συνάντηση, δεν είναι δυνατό να δίνουν μάχη ομάδες για την κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου 300 χιλιάδων ευρώ και έπειτα από έναν χρόνο να γίνονται ξανά ερασιτεχνικές, με όποιες συνέπειες έχει αυτό και για τους ίδιους σε ό,τι αφορά στα χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πλάνου της ΕΠΟ, τη σεζόν 2014-15, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 28 ομάδες. Θα υποβιβαστούν από τη Super League 4, θα ανέβουν δύο και θα πέσουν στη Γ' Εθνική 14, ενώ θα ανέβουν από αυτή 4. Για τη σεζόν 2015-16 προβλέπεται πρωτάθλημα 20 ομάδων, υποβιβασμός από τη S.L. δύο ΠΑΕ, άνοδος σε αυτή δύο, υποβιβασμός στη Γ' 6 ομάδων και άνοδος από αυτή τεσσάρων.

Η Football League, μάλιστα, διαφωνεί και με το πλάνο που θέλει στο τέλος της επόμενης χρονιάς να υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες από τη Super League και να προβιβάζονται δύο. Εννοείται πως επιθυμία της είναι τα εισιτήρια της ανόδου να είναι περισσότερα... Όπως γίνεται κατανοητό, αναμένεται ένα ακόμα «καυτό» καλοκαίρι σε ό,τι αφορά στις προκηρύξεις...

Οικονομικό και διαφάνεια

Η συνάντηση ήταν διάρκειας περίπου 2,5 ωρών και συζητήθηκαν πολλά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Οι συνθήκες στα γήπεδα, το οικονομικό και η βία, με τον Σπύρο Καλογιάννη να τους τονίζει ότι δεν πρέπει να παρασύρονται και να δίνουν το παράδειγμα. «Με εξαίρεση τον νότιο όμιλο όπου έχουν υποβιβαστεί δύο ομάδες, στον βόρειο δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει ακόμα. Το πρωτάθλημα τελειώνει 30 Μαρτίου και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κυλήσουν όλα ομαλά και στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Για τα οικονομικά προβλήματα σημείωσε: «Κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με 28 ομάδες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χρέη προς ποδοσφαιριστές, γι' αυτό κρατάμε χρήματα από τις επιχορηγήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ορίζονταν αγώνες. Απασχολούμε 1.300 ποδοσφαιριστές και αναζητήσαμε τρόπους, ώστε σε συνεργασία με τη Super League να μικρύνει η ψαλίδα. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί δεν παίρνουν ούτε μισθό. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται λόγω θέλησης με 28 ομάδες, γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Αυτό που τονίσαμε είναι ότι πρέπει οι πρόεδροι να καταθέτουν έναν εγγυημένο προϋπολογισμό που θα μπορούν να τον υλοποιήσουν. Με τη συμπαράσταση όλων και της ΕΠΟ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν συνάντηση και με τους προέδρους. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι εποχές είναι δύσκολες και χρήματα δεν υπάρχουν λόγω της κρίσης».

Φυσικά, από την κουβέντα μεταξύ διοργανώτριας - προπονητών, αρχηγών δεν έλειψαν και τα θέματα διαφάνειας, με τον Καλογιάννη να υπογραμμίζει την επικινδυνότητα που υπάρχει εξαιτίας και της στέρησης εσόδων.

H ανακοίνωση της Football League: «Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, παρουσία του ΠΣΑΠ, η προγραμματισμένη συνάντηση με τους αρχηγούς και τους προπονητές  των ομάδων και συζητήθηκε  η αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον χώρο».

Last modified onΤρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014 19:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep