Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Μην δώσουμε δικαιώματα»

Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Καλογιάννη για συνάντηση με τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων της Football League.

Η καθιερωμένη πλέον συνάντηση της διοργανώτριας αρχής με τους πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές και τους προπονητές έγινε το πρωί της Δευτέρας (09/09) στα γραφεία της Football League. Το flnews.gr ήταν το μοναδικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» και σας παρουσιάζει τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν...

Η πρωτοβουλία του προέδρου της Football League, Σπύρου Καλογιάννη είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς ελάχιστες ΠΑΕ δεν εκπροσωπήθηκαν. Φυσικά, παρών ήταν και ο ΠΣΑΠ με τον πρόεδρό του, Κώστα Χαλκιά, ενώ διαβάστηκε και λόγος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό. Τα ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αυτά της βίας, του ντόπινγκ και της διαφάνειας, με τον Καλογιάννη να ζητά από τους πρωταγωνιστές να μην παρασύρονται από τους παράγοντες και να βοηθήσουν, ώστε το προϊόν να αναβαθμιστεί.

Όπως ήταν λογικό, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το οικονομικό ζήτημα που απασχολεί πολλούς ποδοσφαιριστές, με τον Καλογιάννη να τους μεταφέρει: «Οι εποχές είναι δύσκολες κύριοι. Λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν πρέπει να δίνετε δικαιώματα και να μην παρασύρεστε από παράγοντες. Ξεκινάμε το πρωτάθλημα, το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και εύχομαι να ξεκινήσουν 28 ομάδες και να τελειώσουν όλες τη σεζόν. Δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά οφείλουμε να προσπαθήσουμε».

Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές και πρέπει να είστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αντανακλά και στις ομάδες. Οι εποχές που υπήρχαν χρήματα στο ποδόσφαιρο έχουν περάσει. Η χρονιά θα είναι δύσκολη. Έχουμε κοινωνικά προβλήματα και στο γήπεδο ξέρουμε ότι μπαίνουν και άλλα στοιχεία εκτός από φιλάθλους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκινά καλά ένας αγώνας και να ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα. Θα γίνουν και άλλες συγκεντρώσεις. Ό,τι πρόβλημα έχετε, εδώ είμαστε να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση». 

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Ειδικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ, Σταμάτης Συρίγος. Ο ίδιος είχε παρακολουθήσει το σεμινάριο της FIFPro στη Βουδαπέστη για το πρόγραμμα «Don't Fix it» και ενημέρωσε πώς όλοι μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να προλαμβάνουν το φαινόμενο των «στημένων» αγώνων.

Αίτημα για μετάθεσης της σέντρας!

Την πρωτοβουλία Καλογιάννη χαιρέτησαν όλοι οι προπονητές, ενώ τέθηκε το θέμα της μετάθεσης έναρξης του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα και όχι στις 29 Σεπτεμβρίου. Αυτό γιατί η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει την 1η φάση στις 14-15/09 και τη 2η στις 25-26/09. Ωστόσο, οι ημερομηνίες Κυπέλλου δεν μπορούν να αλλάξουν. Το μόνο που μπορεί να γίνει για την εξυπηρέτηση των ομάδων είναι να αλλάξει ημερομηνία διεξαγωγής η 1η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα μπούμε δυνατά στο νέο πρωτάθλημα, το οποίο θα λήξει μία εβδομάδα πριν ή μετά το Πάσχα», είπε ο Καλογιάννης και συμπλήρωσε: «Θα το δούμε με πόσες ομάδες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ας κατεθέσει όποιος θέλει αίτημα να αλλάξει ημερομηνία η 1η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου».

Last modified onΔευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2013 20:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep