«Μην... αυτομαστιγωνόμαστε»

Ο Πέτρος Μαρτσούκος περιμένει ανταπόκριση και από τον νέο υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Με Ηλιούπολη η νέα SL2.

Το FL News σε προηγούμενα ρεπορτάζ ενημέρωσε σχετικά με τις αποφάσεις της Super League 2 στο ΔΣ της Τρίτης (01/08) για την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και τον τρόπο διεξαγωγής. Το 3ωρο συμβούλιο, βέβαια, απασχόλησαν αρκετά ακόμα ζητήματα όπως οι έρευνες για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και τα έσοδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, το «παρών» έδωσαν οι εκπρόσωποι των Λεβαδειακού, Ιωνικού, Παναχαϊκής, Τηλυκράτη, Κοζάνης, ΟΦΙ, Χανίων, ΠΟΤ Ηρακλή, Μακεδονικού, Παναθηναϊκού Β, Αλμωπού Αριδαίας, Διαγόρα, Ηλιούπολης, Αιγάλεω, Athens Kallithea, Απόλλωνα Πόντου, Καλαμάτας, ΑΕΚ Β, Αναγέννησης Καρδίτσας και ΑΕΛ. Απουσίαζαν οι Απόλλων Σμύρνης, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β, Ολυμπιακός Β, Καμπανιακός, Αιολικός και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρθηκε σε πηγαδάκια στη λίγκα, η Ηλιούπολη θα είναι εν τέλει παρούσα στο νέο πρωτάθλημα παρά την πρόσφατη ανακοίνωσή της περί αδυναμίας συμμετοχής. Όσο για τους Σέρβους που είχαν εμφανιστεί στο προσκήνιο για τον ΟΦ Ιεράπετρας, όπως είχε αποκαλύψει το FL News; Αυτοί έχουν εξαφανιστεί. Παρών, πάντως, ήταν για την ΠΑΕ ο Θανάσης Χηνόπουλος. Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής εκπνέει την Τετάρτη (02/08) και μόνο ερώτημα πλέον είναι ο Απόλλων Σμύρνης.

Χανιά, ΑΕΛ και Καλαμάτα ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο διεξαγωγής, ενώ έγινε ο κακός χαμός όταν η Μαύρη Θύελλα πρότεινε να μην συμμετέχουν στα πλέι οφ οι Β' ΠΑΕ. «Θα μας ανακατέψουν», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Ράλλης, προκαλώντας την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Πρότεινε, μάλιστα, εάν δύο Β ΠΑΕ τερματίσουν στην 5άδα, τότε να παίρνουν τις θέσεις τους οι επόμενες στην κατάταξη και να παλεύουν οι 6 τελευταίοι για μία θέση σωτηρίας, δηλαδή να μην υποβιβάζεται κανείς απευθείας.

Αρκετή κουβέντα έγινε και για τους βαθμούς με τους οποίους θα μπαίνουν οι ομάδες στα μίνι πρωταθλήματα. Η ΑΕΛ ζήτησε ίδιο τρόπο διεξαγωγής με τη Super League και η απόφαση του σώματος προκάλεσε δυσαρέσκεια στον Νταβέλη.

Ο πρόεδρος της SL2, Πέτρος Μαρτσούκος τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα δύο εισιτήρια ανόδου και τα 10 υποβιβασμού, ενώ επανέλαβε ότι αν προκύψει κενό ή αποχώρηση, τότε θα ανέβουν αντίστοιχα οι επιλαχόντες από τη Γ' Εθνική. Βέβαια, Ιωνικός και Λεβαδειακός εξέφρασαν εκ νέου τον προβληματισμό τους για την απουσία εσόδων. Ο Σουφλέρης του Ιωνικού ζήτησε να μπει αστερίσκος στην προκήρυξη για τους ομίλους, στο ενδεχόμενο αποχώρησης ή αποβολής ομάδων για οποιονδήποτε λόγο, ενώ ο Μπαλόκας των Βοιωτών ανέφερε:

«Έχω πολύ καλή πληροφόρηση ότι δεν πρόκειται να μας δει καμία ΕΡΤ. Θεωρήστε απίθανο να πάρετε και ό,τι δικαιούστε από το μπόνους κατάταξης». Τότε, ο Αχιλλέας Νταβέλης της ΑΕΛ απάντησε: «Τα χρήματα αυτά θα τα πάρουμε με διαταγή πληρωμής».

Ο Μαρτσούκος σχετικά με τις εμπλεκόμενες ομάδες στην έρευνα της Interpol επεσήμανε ότι αφορά στο ίδιο ποσοστό (30-35%) και από τις δύο κατηγορίες (SL1, SL2), ενώ τόνισε: «Από τον προηγούμενο μήνα είμαστε σε επαφές με την ΕΡΤ και το υπουργείο. Είχαμε προγραμματίσει τη Δευτέρα ραντεβού με τον κύριο Οικονόμου, αλλά η αλλαγή στο υπουργείο πήγε πίσω τα πράγματα. Περιμένουμε ότι και από τον νέο υφυπουργό θα έχουμε την ίδια συμπεριφορά. Ποτέ η SL2 τέτοια εποχή δεν είχε χρήματα. Μην αυτομαστιγωνόμαστε. Με όσους μιλάμε για έσοδα, μου ζητούν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ακολούθησε ψηφοφορία για το αν τα μέλη της SL2 επιθυμούν ή όχι πλέι οφ. Παναθηναϊκός Β, Λεβαδειακός, Ιωνικός ψήφισαν όχι και ο ΠΟΤ Ηρακλής παρών. Ο Νταβέλης είπε: «ναι και με τα δύο χέρια» και τόνισε: «Θα ήταν ωραίο να είχαμε εδώ και τους δύο περσινούς πρωταθλητές να ψηφίσουν».

Ακολούθως οι ομάδες κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ των προτάσεων των Χανίων, της ΑΕΛ και της SL2, αφού η Καλαμάτα απέσυρε τη δική της. Έτσι, προέκυψε η απόφαση για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τον τρόπο που είχε προτείνει η λίγκα.

Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, επελέγη η Ευρωπαϊκή Πίστη όπως πέρυσι, με το μηνιαίο κόστος για κάθε ομάδα να είναι της τάξης των 2.500 ευρώ.

Last modified onΤρίτη, 12 Μάρτιος 2024 13:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep