Τα σενάρια παραμονής

Κρατούν την τύχη στα χέρια τους Μακεδονικός, Απόλλων Πόντου. Τι χρειάζονται για τη σωτηρία και το ακραίο σενάριο μπαράζ.

Η ομάδα που θα υποβιβαστεί μετά τους Απόλλωνα Λάρισας, Θεσπρωτό και Ηρακλή Λάρισας θα γίνει γνωστή το Σάββατο (17/06, 17.00). Οι «μνηστήρες» τρεις, όσα και τα παιχνίδια που θα κρίνουν την υπόθεση - σωτηρία. Κοινός παρανομαστής ότι όλοι τους παίζουν εντός έδρας απέναντι σε αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους. Μακεδονικός, Απόλλων Πόντου κρατούν την τύχη στα χέρια τους, ενώ η Βέροια εκτός από τη νίκη θέλει και συνδυασμό αποτελέσματος για να μείνει στην κατηγορία. Υπάρχει, βέβαια και ένα ακραίο σενάριο που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ λόγω απολύτου ισορροπίας!

Το FL News παρουσιάζει τα σενάρια παραμονής και τις ισοβαθμίες...

Τα παιχνίδια που θα κρίνουν τη σωτηρία είναι τα εξής:

Μακεδονικός - ΠΑΟΚ Β
Απόλλων Πόντου - Αν. Καρδίτσας
Βέροια - Ηρακλής Λάρισας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

abathh23

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1) Το σύνολο των βαθμών στα μεταξύ τους ματς.
2) Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.
3) Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων.
4) Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
* Με νίκη σώζεται.

* Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα Πόντου (ήττα Μακεδονικού, ισοπαλία του Απόλλωνα) υστερούν οι Πράσινοι (2-1, 1-3).

* Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Βέροια (ισοπαλία Μακεδονικού, νίκη Βέροιας, νίκη Απόλλωνα Πόντου), υπάρχει ισορροπία (0-1, 2-1), οπότε πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων. Ο Μακεδονικός σε αυτό το σενάριο θα έχει -4. Η Βέροια αυτή τη στιγμή είναι στο -7. Αν υπάρξει και εκεί ισορροπία, επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση.

* Το ακραίο σενάριο για μπαράζ θα επιβεβαιωθεί αν ο Μακεδονικός αναδειχθεί ισόπαλος 3-3 με τον ΠΑΟΚ Β και η Βέροια νικήσει 3-0 τον Ηρακλή Λάρισας. Τότε και οι δύο θα έχουν τέρματα 28-32.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
* Με τρίποντο μένει στην κατηγορία.

* Υποβιβάζεται εάν ηττηθεί από την Αναγέννηση Καρδίτσας και η Βέροια μείνει στην ισοπαλία με τον Ηρακλή Λάρισας. Υστερεί της Βέροιας στην ισοβαθμία (0-2, 0-0).

* Υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Μακεδονικό (2-1, 3-1).

ΒΕΡΟΙΑ
* Θέλει νίκη απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας και να μη νικήσει ο Απόλλων Πόντου, αφού υπερισχύει στην ισοβαθμία (2-0, 0-0). Μένει, δηλαδή στην κατηγορία αν ηττηθεί η ομάδα της Καλαμαριάς και η ίδια παραχωρήσει ισοπαλία στον Ηρακλή Λάρισας.

* Αν επικρατήσει του Ηρακλή Λάρισας και την ίδια στιγμή νικήσει ο Απόλλων Πόντου, τότε η Βέροια θα θέλει ήττα ή ισοπαλία του Μακεδονικού. Στο ενδεχόμενο της ισοπαλίας στην Ευκαρπία όλα θα κριθούν στα κριτήρια της διαφοράς τερμάτων - καλύτερης επίθεσης μεταξύ των Θεσσαλονικέων και της ομάδας της Ημαθίας.

Last modified onΠαρασκευή, 16 Ιούνιος 2023 18:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep