«Θίγει ΕΠΟ και SL2 πιθανή αναβολή»

Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε ότι η Super League 2 δεν έχει πόρους και δεν γνωρίζει ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι στο πρωτάθλημά της.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2. Επεσήμανε ότι μία από τις βασικές αλλαγές που θέλει να περάσει στη ΓΣ είναι δίκες που αφορούν σε αγώνες να γίνονται εντός δύο ημερών και οι αποφάσεις να εκδίδονται εντός τριών ημερών χωρίς δυνατότητα αναβολής.

Όπως είπε, η SL2 δεν έχει πόρους από το Στοίχημα, ενώ υπάρχουν και εκκρεμοδικίες (την 1η Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή της Κοζάνης). Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο ίδιος σκοπεύει να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ώστε οι ΠΑΕ να διαπραγματεύονται μόνες τους για τα έσοδα από το Στοίχημα. Μεταξύ άλλων είπε:

Για τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν στη Γενική Συνέλευση:

«Στις 16 Σεπτεμβρίου έχουμε συνέλευση στην Ξάνθη, η οποία είναι καταστατική, δηλαδή θα έχουμε αλλαγές στο καταστατικό. Για να ξεχάσουμε αυτά που έγιναν φέτος, δηλαδή ομάδες να μην παίζουν ποδόσφαιρο για εβδομάδες, όπως ο Μακεδονικός. Θα κάνουμε αλλαγές ώστε οι δίκες που αφορούν αγώνες να γίνονται σε δυο μέρες, η απόφαση να βγαίνει σε τρεις και να μην υπάρχει δυνατότητα αναβολής. Έχουμε προτείνει αυτή την αλλαγή».

Για την Super League 2 και την επανέναρξή της:

«Κανονικά έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν 11 Σεπτεμβρίου, με την έγκριση της ΕΠΟ. Το πρόβλημά τους ωστόσο είναι ότι δεν έχουν πόρους και χρηματοδότηση από το στοίχημα. Τους το υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, αλλά δεν το λαμβάνουν. Επιπλέον, υπάρχουν και καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Τέλος Αυγούστου υπάρχουν ακόμα εκκρεμοδικίες, κάτι που εμποδίζει τη Super League 2 να αντιληφθεί ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι. Έχουμε δικαστήριο την 1η Σεπτεμβρίου που αφορά ποια ομάδα θα παίξει στη Super League 2, αλλά η περσινή σεζόν έχει λήξει 30 Ιουνίου. Αν η Super League 2 αναγκαστεί να αναβάλει το πρωτάθλημά της, αυτό θίγει και την ΕΠΟ συνολικά. Πρέπει να γίνουν αλλαγες. Μία βασική είναι η ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης».

Αν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής της 2ης αγωνιστικής της SL1 λόγω της μη καταβολής χρημάτων από το Στοίχημα:

«Το Στοίχημα απαγορεύει στις ομάδες την οποιαδήποτε δικαστική δραστηριότητα. Εγώ θέλω να κάνω μία προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον αυτού του νόμου. Οι ομάδες οι ίδιες πρέπει να διαπραγματεύονται το όνομά τους για το στοίχημα. Όχι να έρχεται το κράτος και να λέει ότι θα πάρει τα λεφτά και να παρακαλάνε οι ομάδες να τα πάρουν».

Απόδοση: FL News

Last modified onΚυριακή, 21 Αύγουστος 2022 17:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep