Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Θέλει Λιβαδειά, Δράμα η Super League

 

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Super League εξέφρασε την πρόθεσή της να ξεκινήσει το Σάββατο (27/08) το πρωτάθλημα.

 

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ξάφνιασε ακόμα και ομάδες - μέλη του Συνεταιρισμού, οι οποίες είχαν μείνει στην αναβολή. Ωστόσο, η Super League έριξε το μπαλάκι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας να γνωμοδοτήσει και να δώσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα στον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας. Τώρα, πώς πρόλαβε τις εξελίξεις τη στιγμή που εκκρεμούν οι παρεμβάσεις της Λάρισας, του Πανσερραϊκού και του Ηρακλή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, μόνο η ίδια το ξέρει... Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα έχουν ένδικα μέσα για την ακύρωση ή την αναστολή εκτέλεσης, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, της απόφασης για τον υποβιβασμό τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011-12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου».

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των ομάδων σε αυτήν την ανακοίνωση της Λίγκας.

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεροδωρίδης, μιλώντας στο Onsports ήταν έξαλλος τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να βγάζει μόνος του αποφάσεις ο Μαρινάκης για το ποιες ομάδες θα πέσουν και ποιες θα ανέβουν στη Super League».

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για «τραγελαφική απόφαση».

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep