«Τέλος στην κοροϊδία»

Ο ΠΣΑΠ προανήγγειλε αποχή από τη νέα σεζόν αν δεν ενεργοποιηθεί το Εγγυητικό Ταμείο και δεν ασφαλιστούν οι ποδοσφαιριστές της Football League.

Την αποχή των επαγγελματιών παικτών της Stoiximan.gr Football League και της Super League από τις υποχρεώσεις τους από το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου προανήγγειλε ο ΠΣΑΠ.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αναφέρει πως η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι να μην προβούν οι παίκτες στα καθήκοντά τους από τη νέα σεζόν αν δεν ενεργοποιηθεί το Εγγυητικό Ταμείο και δεν υπογραφεί από την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων συμβόλαιο για την ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών της Stoiximan.gr Football League.

Παράλληλα τονίζεται πως θα υπάρξει άμεσα μια σειρά επαφών με την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της η ανακοίνωση αναφέρει:«Όχι άλλη καθυστέρηση, όχι άλλη κοροϊδία! Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ».Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μέλη του Π.Σ.Α.Π., θα απέχουν από το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League, όπως και από το Κύπελλο Ελλάδος, εάν έως τότε δεν έχει ενεργοποιηθεί το Εγγυητικό Ταμείο και δεν έχει, ήδη, από την έναρξη προετοιμασίας των ομάδων, υπογραφεί συμβόλαιο για την ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων μας, των ομάδων της Football League.

Η Διοίκηση του Π.Σ.Α.Π. θα προχωρήσει, άμεσα, σε σειρά επαφών με την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου, όπως και σε κάθε, απαραίτητη, νομική ενέργεια ενώ θα ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο για το Εγγυητικό Ταμείο όσο και για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, τους συναδέλφους μας της Εθνικής Ελλάδος ζητώντας την αρωγή τους, με κάθε κατάλληλο τρόπο.

Ο Π.Σ.Α.Π., αντιμετώπισε με πνεύμα συνεργασίας και με θετική διάθεση και καλοπιστία, την, παρατεινόμενη, εκκρεμότητα για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου, όπως και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ασφάλιση των συναδέλφων μας, των ομάδων της Football League.

Μέχρι εδώ, όμως! Οι ποδοσφαιριστές, ενωμένοι, θα διεκδικήσουν έως το τέλος αυτά που συμφωνήθηκαν και όσα δικαιούνται και εάν δεν καλυφθούν πλήρως, μπάλα δεν παίζουν.

Όχι άλλη καθυστέρηση, όχι άλλη κοροϊδία !

Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. Μην το ξεχνάτε αυτό!».

Last modified onΤρίτη, 09 Μάιος 2017 16:23

1 comment

  • ΔΗΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤ.
    ΔΗΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤ. Τρίτη, 09 Μάιος 2017 21:19 Comment Link

    Ειλικρινά, ποιός σας εμ[ποδίζει ώστε να κάνετε πράξη τις "απειλές σας;". Γιατί η θεωρία από την πράξη, ασφαλώς απέχει παρασάγγας και ως εκ τούτου είναι ευθύνη ειδικά του συνδέσμου σας, να προστατεύσετε όπως έχετε υποχρέωση τους ποδοσφαιριστές σας. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει και οφείλετε, να πιέσετε προς την κατεύθυνση, ώστε οι νόμοι να γίνπουν πράξη και να λάβουν επιτέλους, σάρκα και οστά. Όμως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει η πολιτεία, η ΕΠΟ, η διοικούσα επιτροπή της SUPER LEAGUE και της FOOTBALL LEAGUE, να ομονοήσουν και να αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα, ώστε όσες ομάδες δεν αδειοδοτηθούν, άμα τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, να αποκλειστούν από το νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα πρέπει και επιβάλλεται να εξεταστούν τόσο οι πρόεδροι που ηγούνται των ΠΑΕ τόσο ως προς το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ αυτών, αλλά και εάν παράλληλα έχουν καταβληθεί εκ μέρος των ΠΑΕ οι μισθοί των παικτών και οι ασφαλιστικές τους εισφορές, μέχρι την τρέχουσα περίοδο. Σε αρνητική περίπτωση, είναι αυτονόητο, πως πρέπει να αποκλεισθούν από το νέο πρωτάθλημα, όποιες ΠΑΕ κι άν είναι αυτές, είτε της SUPER, είτε της FOOTBALL LEAGUE, καθόσον είναι μη βιώσιμες. Αυτό θέλετε να εφαρμοσθεί, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Γιατί απλά, με έγγραφες διαμαρτυρίες και τυπικές απειλές, που ποτέ δεν εφαρμόζονται στην πράξη από τη στιγμή που πείθεσθε στη θεωρία εκ μέρος των καθ΄ύλην αρμοδίων και αναστέλλεται την αποχή των ομάδων, η κατάσταση όχι μόνον θα συνεχισθεί, αλλά θα υπάρξουν χειρότερες συνέπειες για τον κλάδο σας [ποδοσφαιριστές]. Το να αφαιρούνται βαθμοί από κάποια ομάδα, για χρέος προς παίκτη-παίκτες και με την εξώφληση, αυτοί οι βαθμοί να ξαναδίνονται, δεν γίνεται τίποτε. Πρέπει όποια ομάδα αποδεδειγμένα άφησε εκκρεμότητα οικονομική σε κάποιο παίκτη, πέραν πχ του 15νθημέρου από της δικαιούμενης καταβολής του, οι βαθμοί που αφαιρούν ται ν α μην ξαναεπιστρέφονται και εάν σε διάστημα 1 μηνός π.χ., η υπαίτια ομάδα να καταλαμβάνει την τελευταία θεσή οριστικά και να γνωρίζει ότι υποβιβάζεται και οι υπόλοιποι παίκτες μένουν ελεύθεροι, πλήν όμως δικαιουνται των δεδουλευμένων τους. Αυτό όμως για να γίνει, πρέπει ο εκάστοτε πρόεδρος, να καταθέτει εγγυητική επιταγή στο όνομα της οργανώτριας αρχής [SEPER ή FOOTBALL LEAGUE], ώστε μέσω αυτής να εξωφλούνται όλοι οι παίκτες της ομάδας που υποβιβάζεται και συγχρόνως διαλύεται. Μόνον με τέτοιου είδους ασφαλιστικές δικλείδες είναι δυνατόν να εκλείψουν φαινόμενα οφειλών και προσφυγών, μέσω των οποίων οι παίκτες αυτοί διεκδικούν τα χρήματά τους για να επιβιώσουν τόσο οι ίδιοι, όσο τυχόν και οι οικογένειές τους. Θέλετε όντως να βοηθήσετε προς ασυτή την κατεύθυνση; Λύσεις υπάρχουν, αλλά βούληση ενδεχομένως να μην υπάρχει, γιατί χωρίς να σπάσουν αυγά, ομελέττα δεν γίνεται κύριοι και αφήστε τις απειλές και προχωρείστε σε δράσεις και δραστικές αποφάσεις.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep