Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Ο ΚΑΠ για την πλαστοπροσωπία

Το flnews.gr σας παρουσιάζει τις ποινές που προβλέπονται για την πλαστοπροσωπία.

 

Ένα απίστευτο περιστατικό κατήγγειλε ο ποδοσφαιριστής του Βύζαντα Μεγάρων, Φάνης Ζάρκος που υποστήριξε ότι ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με το δικό του δελτίο και τη φανέλα του στον αγώνα με τον ΑΟ Χανιά. Αναμένεται, λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση (αν υπάρξει) του Βύζαντα Μεγάρων, αλλά και η αντίδραση των Κρητικών, οι οποίοι οφείλουν να ψάξουν το θέμα για να διαπιστωθεί αν η καταγγελία ευσταθεί και αν πρέπει να γίνει ένσταση εντός δύο εργάσιμων ημερών. Φυσικά, ομάδα που να έχει έννομο συμφέρον για την υποβολή ένστασης δεν υπάρχει, δεδομένου ότι ο Βύζας και να έχει παραβιάσει τον ΚΑΠ, έχει ήδη υποβιβαστεί.

Ακόμα, όμως και να μην γίνει ένσταση από τον ΑΟ Χανιά, θα είναι ενδιαφέρουσα η στάση του αθλητικού δικαστή, καθώς για πρώτη φορά ποδοσφαιριστής καταγγέλει πλαστοπροσωπία σε βάρος του...

Οι ποινές, πάντως, που προβλέπει ο ΚΑΠ είναι σκληρές, καθώς αφαιρούνται 5 βαθμοί, υπάρχει πρόστιμο, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ τιμωρείται με δύο χρόνια αποκλεισμό, ο προπονητής με τέσσερα έτη και ο ποδοσφαιριστής (αν βρεθεί) με δύο χρόνια!

Αναλυτικά ο ΚΑΠ αναφέρει για την περίπτωση ένστασης για πλαστοπροσωπία:

«Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της ΕΠΟ, η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα και επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ.

Εφ' όσον γίνεται δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας πέρα από την απώλεια του αγώνα, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας, με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, αφαιρούνται από την υπαίτια ομάδα πέντε (5) βαθμοί. Ξέχωρα από τα παραπάνω, ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. εκπρόσωπος της υπαίτιας ομάδας, που υποχρεωτικά πρέπει να είναι μέλος του ΔΣ της ομάδας τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) έτη που αρχίζουν από την επομένη της διεξαγωγής του αγώνα.

Ο παραβάτης ποδοσφαιριστής εφ' όσον διαπιστωθεί η ταυτότητά του, με αποκλεισμό δύο (2) ετών και σε περίπτωση υποτροπής με διαγραφή από τα μητρώα ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ, στον δε προπονητή επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους για τέσσερα τουλάχιστον έτη, εκτός αν αποδεδειγμένα έκαναν σχετική καταγγελία στο διαιτητή που αναγράφηκε στο Φ.Α.»

Last modified onΔευτέρα, 10 Μάρτιος 2014 04:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep