«Αδύνατο να πάρει άδεια ο ΠΟΤ Ηρακλής»

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα κινηθεί νομικά εάν οι Κυανόλευκοι πάρουν άδεια σε δεύτερο βαθμό.

Η ΑΕΛ και τα στελέχη της έδωσαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (04/07) και ρωτήθηκαν ποια είναι η θέση τους για τη διαδικασία αδειοδότησης της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής. Μία ημέρα νωρίτερα η ΕΕΑ διέταξε μερική κατάπτωση της εγγυητικής για οφειλές στον Μπόγκνταν Μάρα και αμέσως προέκυψε αισιοδοξία ότι τα δεδομένα θα ανατραπούν. Ωστόσο, οι Βυσσινί ανέφεραν ότι αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, ενώ ο Αχιλλέας Νταβέλης δήλωσε ότι σε μία τέτοια περίπτωση η ΑΕΛ θα κινηθεί νομικά.

Σε ερώτηση για το θέμα της άδειας της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Τσαγκαράκη απάντησε:

«Κατά την εκτίμησή μου, είναι ξεκάθαρη η συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κανονισμός προβλέπει την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων. Ό,τι οφειλή υπάρχει ως τις 28/02/24 θα πρέπει να έχει διακανονιστεί ή εξοφληθεί μέχρι 31/3/24 για να λάβει άδεια η αιτούσα ΠΑΕ.

Υπάρχει μια απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έχει εκδοθεί το 2023. Από το ποσό που επιδίκασε στον Μάρα υπήρχε μια εκκρεμής οφειλή. Αυτή ουδέποτε διακανονίστηκε ή εξοφλήθηκε εντός των υποχρεωτικών χρονικών πλαισίων του κανονισμού. Είναι διάταξη αναγκαστικού δικαίου, άρα το δευτεροβάθμιο όργανο επ' ουδενί πρέπει να κρίνει διαφορετικά. Η παράλειψη της ΠΑΕ διττή. Δεν είχε δηλώσει καν ότι εκκρεμεί η οφειλή στον φάκελο αδειοδότησης. Είναι πολύ βασικό αυτό. Είχε αποκρύψει πραγματικά περιστατικά και στοιχεία. Αυτό είναι βασικό και υποχρεωτικό κριτήριο για τη λήψη της άδειας. Δεύτερον, με την μερική κατάπτωση εγγυητικής, συνομολόγησε την ύπαρξη της οφειλής.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανατραπεί από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης ακόμα και αν πληρώθηκε το συγκεκριμένο ποσό. Αν κριθεί διαφορετικά, θα είναι κάτι κραυγαλέο και προφανώς θα καταστρατηγηθούν αρχές ισονομίας, ίσης μεταχείρισης μεταξύ των ομάδων. Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό και νομικά να κρίνει διαφορετικά. Αυτή είναι η άποψή μου».

Ο Αχιλλέας Νταβέλης είπε:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ με το νομικό της τμήμα στο πρωτοβάθμιο και στο δευτεροβάθμιο ως εχούσα έννομο συμφέρον θα πράξει τα αυτονόητα. Το αυτονόητο δεν είναι η βλάβη εντός αντιπάλου, αλλά η τήρηση της διαδικασίας επί ίσοις όροις προς όλους».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠέμπτη, 04 Ιούλιος 2024 18:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep