«Ασφαλής χάρη σε μας η αποστολή»

Η απολογία Διαγόρα Ρόδου και Παναχαϊκής για τα επεισόδια στη Ρόδο στις 25 Φεβρουαρίου.

Βαριά πρόστιμα έχουν επιβληθεί από τη ΔΕΑΒ σε Διαγόρα Ρόδου (20.000 ευρώ) και Παναχαϊκή (15.000 ευρώ) για τα επεισόδια που έγιναν μετά το φινάλε του αγώνα της 25ης Φεβρουαρίου στη Ρόδο. Ωστόσο, οι δύο ομάδες κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με νέα πρόστιμα για το ίδιο αδίκημα, αφού την Πέμπτη (04/04) απολογήθηκαν ενώπιον του πρωτοβάθμιου μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League 2.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

«Ήταν ήδη σπασμένα τα καθίσματα»

Ο δικηγόρος της Παναχαϊκής, Αργύρης Λίβας υπενθύμισε στην έδρα ότι η ΠΑΕ έχει ήδη τιμωρηθεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ζήτησε την απαλλαγή των Κοκκινόμαυρων. Όπως είπε: «Προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή ότι οι οπαδοί έσπασαν καθίσματα. Δέχτηκαν επίθεση όταν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας προσπάθησαν να παραβιάσουν τις θύρες δύο φορές και από άμυνα εκτοξεύτηκαν κάποια καθίσματα. Εμείς αρνούμαστε το σπάσιμο καθισμάτων.

Τα καθίσματα ήταν ήδη σπασμένα στη θύρα των φιλοξενούμενων. Είθισται σε όλα τα γήπεδα οι θύρες αυτές να είναι παραμελημένες. Δεν υπήρξε σημαντική φθορά από τους φιλάθλους μας».

Ο δικηγόρος του Διαγόρα Ρόδου, Χάρης Γρηγορίου ζήτησε αναβολή, η οποία απορρίφθηκε. Ο ίδιος κατέθεσε δύο ενστάσεις αοριστίας και μία για έλλειψη ευθύνης, αφού όπως είπε:

«Μετά τη λήξη κάποιοι οπαδοί πέταγαν αντικείμενα. Δεν αναφέρεται τι αντικείμενα ήταν αυτά. Ανταπαντώντας οι φιλοξενούμενοι πέταξαν σπασμένα καθίσματα. Δεν έχουμε ευθύνη για φθορές. Αναφέρεται ότι τα επεισόδια έγιναν μετά από μία ώρα. Από πότε; Από τη λήξη; Υπάρχει και έλλειψη ευθύνης. Η αποστολή έχει φύγει και η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι μετά από μία ώρα έρχονται 20 άτομα, για εμάς ήταν 15, προσπάθησαν να ανοίξουν την καγκελόπορτα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ήταν κάποιοι γύφτοι και προσπάθησαν να μπουν μετά από 1,5 με 2 ώρες. Η Αστυνομία ακολούθησε λάθος στρατηγική και κράτησε την αποστολή της Παναχαϊκής στοχοποιημένη στα αποδυτήρια. Πώς να έχουμε εμείς ευθύνη; Ο παρατηρητής γράφει ότι απετράπη η είσοδός τους με την παρέμβαση της αστυνομίας. Άρα δεν πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 15 παρ.4α. Η φθορά είναι μικρή όπως και ο αριθμός των 15 ατόμων. Επικουρικά να εφαρμόσετε το άρθρο 15 παρ.2 και με την αρχή αναλογικότητας να τιμωρηθούμε με λιγότερες από 2.500 ευρώ. Έχουμε ήδη τιμωρηθεί με 20.000 ευρώ με τα οποία δεν βγαίνει ούτε φορολογική ενημερότητα. Έχουμε κάνει αίτηση ακύρωσης αλλά πότε θα δικαστεί; Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Διαγόρας δεν έχει απασχολήσει ξανά για επεισόδια.

«Χτύπησαν δύο τσιγγάνους»

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Διαγόρας, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι χάρη στον Διαγόρα η αποστολή της Παναχαϊκής έφυγε από το γήπεδο, ενώ υποστήριξε πως την ίδια στιγμή η διοίκηση των φιλοξενούμενων είχε αποχωρήσει. Μεταξύ άλλων είπε:

«Στον πρώτο γύρο όλα κύλησαν ομαλά. Ζητήσαμε τότε την είσοδο οκτώ ανθρώπων και η Παναχαϊκή δεν έφερε αντίρρηση. Δεν μας ειδοποίησαν ότι θα υπήρχε μετακίνηση 20-25 φιλάθλων. Ξαφνικά την Κυριακή έγιναν κάποια μικροεπεισόδια σε μια καφετέρια. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και μας είπε ότι θα μεριμνούσε αν προσέγγιζαν το γήπεδο. Από όπου είχαν περάσει δημιουργούσαν επεισόδια. Έξω από το γήπεδο διαπληκτίστηκαν με κάποιους νεαρούς και χτύπησαν δύο τσιγγάνους.

Συνεννοηθήκαμε με την Παναχαϊκή και βάλαμε στο γήπεδο 24-25 άτομα, χρησιμοποιώντας τις 12 προσκλήσεις για να μην εξαγριωθούν. Στη λήξη του αγώνα όταν οι φίλαθλοι του Διαγόρα έκαναν τον γύρο του γηπέδου, υπήρξαν αντεγκλήσεις. Οι μεν έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν, οι δε αντικείμενα. Τελειώνει το επεισόδιο. Μετά από 1,5 ώρα ξαφνικά βρέθηκαν 15 Ρομά με αφορμή ότι χτυπήθηκαν δύο τσιγγανόπουλα. Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα, αλλά επενέβη η αστυνομία.

«Εμείς συνοδεύσαμε την αποστολή της Παναχαϊκής»

Φεύγοντας οι 15, ήρθαν άλλοι 100. Οι Ρομά αυτοί δεν έχουν σχέση με τον Διαγόρα. Διέσχισαν την πόλη με τα φορτηγάκια. Εμείς έπρεπε να διαφυλάξουμε αυτούς που ήταν στο γήπεδο, βάσει εντολής της Αστυνομίας. Δεν διακινδυνεύσαμε να βγάλουμε την αποστολή της Παναχαϊκής, η οποία έφυγε ασφαλέστατη στις 19.45. Τη συνόδευσαν δικοί μας άνθρωποι, γιατί το ΔΣ της Παναχαϊκής είχε αποχωρήσει. Δεν έκατσαν να συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. Εμείς κρατήσαμε ασφαλείς τους παίκτες τους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Σταθόπουλος είπε ότι η αποστολή του Διαγόρα είχε φύγει την ώρα των επεισοδίων και ότι η απόφαση να μείνει στα αποδυτήρια αυτή των φιλοξενούμενων ήταν της Αστυνομίας. Κατέθεσε, τέλος, ότι η ΠΑΕ δεν είχε οικονομικό όφελος από την είσοδο των οπαδών της Παναχαϊκής και ότι δεν υπήρξε τραυματισμός».

Ο Γρηγορίου, τέλος, ζήτησε να επιβληθεί το ελάχιστο πρόστιμο και ζήτησε από την έδρα: «Μέχρι ποιου σημείου ευθυνόμαστε; Το ματς τελείωσε 15.45 και τα επεισόδια έγιναν 19.45. Με τις 20.000 ευρώ που έχουμε τιμωρηθεί, υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε κερατάδες και ζημιωμένοι».

Στις δύο πλευρές δόθηκε προθεσμία για υπομνήματα ως τις 14.00 της Δευτέρας (08/04).

Last modified onΠαρασκευή, 05 Απρίλιος 2024 18:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep