«Ρατσιστική επίθεση στον Ντάουντα»

Ο Ιωνικός κατήγγειλε τον Αρίμπας χωρίς να τον κατονομάσει. Δεσμεύτηκε να διερευνήσει την υπόθεση η Καλαμάτα.

Επεισόδιο είχαν οι Αρίμπας, Ντάουντα στο 31' του αγώνα Ιωνικός - Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα ο επιθετικός των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους Κυανόλευκους ο Ντάουντα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση, γι' αυτό και αντέδρασε. Η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Η αναμέτρηση κόντρα στην Καλαμάτα για την 17η αγωνιστική της Super League 2 αμαυρώθηκε από την ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή μας Αμπιόλα Ντάουντα.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός δυσάρεστου γεγονότος, που ουδεμία σχέση έχει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Στο 31o λεπτό της αναμέτρησης, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, δέχθηκε κίτρινη κάρτα μετά από την αντίδραση του στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από παίκτη της Καλαμάτας. Τέτοιου είδους περιστατικά, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο που θελουμε! Είναι αδιανόητο εν έτη 2024 ένας ποδοσφαιριστής να υποτιμάται και να προσβάλεται λόγω φυλής ή χρώματος. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ.

Καλούμε τη διοργανώτρια αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ετσι ώστε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού. Ντάουντα είμαστε μαζί σου!

#SayNotoRacism».

Η ΠΑΕ Καλαμάτα από την πλευρά της ανακοίνωσε:

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα μετά την καταγγελία της ΠΑΕ Ιωνικός, παρότι εκφράζει τον προβληματισμό της ως προς αυτήν, έχοντας βαθειά ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα, πολλώ δε μάλλον σε αυτά του ρατσισμού, καταδικάζει, εφόσον αποδειχτεί, κάθε άδικη, αήθη ρατσιστική συμπεριφορά, ακόμα και αν πρόκειται για αναπόδεικτη και μη επιβεβαιωμένη.

Η ΠΑΕ Καλαμάτα και ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Πρασσάς διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία και προσφορά. Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανέκαθεν αγκάλιαζε στους κόλπους της ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως εθνικών ή φυλετικών διακρίσεων. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε σε βάθος την υποβληθείσα καταγγελία, ώστε να αποδοθούν, εφόσον προκύψουν, οι δέουσες ευθύνες».

Last modified onΤρίτη, 06 Φεβρουάριος 2024 00:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep