«Μάχη κατά της συστημικής αδικίας»

Το κάλεσμα της ΑΕΛ εν όψει Πανσερραϊκού και η δίωξη για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό.

Δίωξη κατά της ΑΕΛ ασκήθηκε από τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο για τα επεισόδια του αγώνα με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Οι Βυσσινί καλούνται πλέον να απολογηθούν και οι ίδιοι, ενώ πρωτόδικα είχε κληθεί μόνο η ομάδα της Μαγνησίας. Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Eισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

Σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας διότι κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Νίκης Βόλου – ΠΑΕ ΑΕΛ στις 7-4-2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, κατά την διάρκεια του αγώνα οπαδοί της ΠΑΕ ΑΕΛ προκάλεσαν επεισόδια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 4β΄, 6α΄, στ' και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Εν όψει του αγώνα με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη (03/05, 15.15 ΕΡΤ3) η ΑΕΛ απηύθυνε κάλεσμα στους οπαδούς και χαρακτήρισε την αναμέτρηση ως μάχη κατά της συστημικής αδικίας. Αναλυτικά:

«Φίλες & Φίλοι,

Παρότι μαθηματικά το κυνήγι του τίτλου στο βόρειο όμιλο της SL2 συνεχίζεται, η ΑΕΛ καλείται πρωτίστως να αποδείξει στο αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ποιος πρέπει να είναι – κυρίως αγωνιστικά – ο πραγματικός Πρωταθλητής. Δεν είναι απλά ένας αγώνας γοήτρου για εμάς. Είναι αγώνας ουσίας, γιατί αριθμητικά ακόμη όλα είναι ανοιχτά και είναι επίσης ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια της ΑΕΛ και για όλα όσα υποστήκαμε στον πρώτο γύρο στο γήπεδο των Σερρών.

Και επειδή η τεράστια ιστορία της ΑΕΛ δεν μας επιτρέπει να ξεχνούμε, σας καλούμε όλους τη Τετάρτη 3/5 και ώρα 15.15 στο στάδιο Αλκαζάρ, για να ενώσουμε τις φωνές μας και να εμψυχώσουμε τους ποδοσφαιριστές μας να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους και την δέουσα αγωνιστική απάντηση. Η μάχη κατά της συστημικής αδικίας που επισκιάζει την SL2 και εμπνέει παραδοσιακά την ομάδα μας, θα δοθεί αύριο στην έδρα μας.

Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς, όποιες και εάν είναι οι δικαιολογίες. Ραντεβού λοιπόν στο Αλκαζάρ, στο μέρος που ξεκίνησαν όλα».

Last modified onΤρίτη, 02 Μάιος 2023 18:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep