Το πάλεψε η Athens Kallithea

Η Λαμία νίκησε 2-1 στο Ελ Πάσο και πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

Ανταγωνιστικό πρόσωπο έδειξε η Athens Kallithea το απόγευμα της Τρίτης (10/01) απέναντι στη Λαμία. Η αθηναϊκή ομάδα είχε αποσπάσει 1-1 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και κυνηγούσε τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο στους «8» του θεσμού. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «αποδράσουν» με 2-1 και με συνολικό σκορ 3-2 προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Αντίπαλός τους εκεί ο νικητής του ζευγαριού ΑΟΑΝ - Απόλλων Παραλιμνίου.

Η Λαμία προγήθηκε στο 34' με σουτ του Μανούσου μετά από εκτέλεση φάουλ του Μανούσου και πέντε λεπτά αργότερα ο Μανούσος βρήκε τον Τσιλούλη, αυτός γύρισε για τον Μαρτίνεθ και ο Ισπανός έκανε το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα, στο 41' η γηπεδούχος μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Ο Κυνηγόπουλος σέντραρε, η μπάλα προσέκρουσε σε σώματα και ο Νίλι που έγινε κάτοχος μείωσε με σουτ στην κίνηση. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, πάντως, ανήκε στην ομάδα του Γιώργου Σίμου, όταν ο Μασιέλ είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 12'.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Athens Kallithea κυνήγησε την ισοφάριση, άσκησε πίεση και στο 73' ακυρώθηκε γκολ του Καινούργιου ως οφσάιντ. VAR, βέβαια, δεν υπήρχε και αυτό θα μπορούσε να δώσει απάντηση σχετικά με το αν ήταν ή όχι ορθή η υπόδειξη. Η Λαμία στο 75' έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη στο 75' με άστοχο πλασέ του Τσιλούλη σε τετ α τετ.

ATHENS KALLITHEA - ΛΑΜΙΑ 1-2 (2-3)
Σκόρερ: 41' σουτ Νίλι - 34' σουτ Μανούσος, 39' σουτ Μαρτίνεθ
Δοκάρι: 12' Μασιέλ

ATHENS KALLITHEA (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Βασιλούδης, Καινούργιος (79' Ρέντζας), Κολτσίδας, Βλάχος, Σαντάνα (58' Λάσκαρης), Μπουλούλης (80' Δούμτσης), Κυνηγόπουλος, Μασιέλ, Νίλι, Λουκίνας (79' Τσιντώνης).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν, Σαραμαντάς (58' Γκοράνοφ), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (58' Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68' Σλίβκα), Ρόμανιτς (79 Γιακουμάκης), Μαρτίνεθ (58' Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Μανούσος.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Last modified onΤρίτη, 10 Ιανουάριος 2023 18:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep