Ένσταση Ρόδου!

Γιατί έκανε ένσταση η Ρόδος μετά τον διασυρμό της με 5-0 από τη Ζάκυνθο. Τι υποστηρίζουν οι γηπεδούχοι.

Η Ρόδος στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ζάκυνθο, από την οποία ηττήθηκε 5-0, κατέθεσε ένσταση και σε ανακοίνωσή της υποστήρξε ότι η ομάδα του Ιονίου χρησιμοποίησε λιγότερους από τον νόμιμο αριθμό Ελλήνων. Ο λόγος, πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News ήταν άλλος.

Οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν στο άρθρο 29 παρ.2 της προκήρυξης, η οποία αναφέρει ότι: «τουλάχιστον το ήμισυ των δηλωθέντων σε κάθε φύλλο αγώνω ποδοσφαιριστών καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας. Άρθρο 19 παρ.2 Ν4809.

Η Ζάκυνθος στη 19μελη αποστολή είχε τους Σούρμπη, Νικολακόπουλο, Καλλιβωκά, Ντάση, Κάρδαρη, Πατσιογεώργο, Σπύρι, δηλαδή 7 από τους 19 πληρούσαν τη συγκεκριμένη προϋπόθεση. Τι υποστήριξαν στην ομάδα του Ιονίου; Ότι την ίδια ημέρα στις 11.30 είχε οριστεί το παιχνίδι Νέων της Ζακύνθου με τον Θεσπρωτό και κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν άλλοι νεαροί στην αποστολή. Εξάλλου, τονίζουν ότι τήρησαν τον κανονισμό και δεν χρησιμοποίησαν αριθμό μικρότερο του επιτρεπόμενου σε ό,τι αφορά στους Έλληνες.

Η ανακοίνωση της Ρόδου:

«Δυστυχώς είναι πάγια τακτική και απόφαση μας να μην ασχολούμαστε με τις λανθασμένες αποφάσεις των αντιπάλων ομάδων. Για τον αγώνα με τη Ζάκυνθο όμως η αντίπαλη ομάδα δεν ακολούθησε ούτε τα σταθερά και πάγια! Χρησιμοποιώντας λιγότερους από τον νόμιμο και σωστό αριθμό Ελλήνων ποδοσφαιριστών, παραβίασε την προκήρυξη και το πρωτάθλημα. Για το λόγο αυτό η ΡΟΔΟΣ στο ημίχρονο κατέθεσε ένσταση. Σημειωτέον πως γι άλλη μια Κυριακή ο διαιτητής δε κατάφερε να ξεφύγει από το πάθος εναντίον της ομάδας μας κατακυρώνοντας δύο γκολ που ήταν οφ σαϊντ.

Η προσπάθεια να διατηρήσουμε δυνάμεις και την αγωνιστικότητα, αρχίζουν από αύριο. Οσοι ήταν βοηθοί ή οτιδήποτε άλλο του προηγούμενου προπονητή αποχωρούν από την ομάδα. Νέο αίμα έρχεται και φυσικά Ροδίτες!».

Last modified onΚυριακή, 06 Μάρτιος 2022 17:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep