Γνωμοδότηση ΕΠΟ για τους προπονητές

Σύμφωνα με την Ε.Ε. της ΕΠΟ οι ΠΑΕ της Super League 2 έχουν διάστημα 60 ημερών για να αντικαθιστούν τους προπονητές - κατόχους UEFA Pro.

Πολλές ΠΑΕ της Super League 2 έχουν κληθεί φέτος σε απολογία, είτε γιατί δεν είχαν δηλώσει στα παιχνίδια τους προπονητές - κατόχους UEFA Pro, είτε γιατί αυτοί είχαν νοσήσει από κορονοϊό. Μεταξύ αυτών ο Παναθηναϊκός Β, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί, γιατί στους αγώνες με ΟΦ Ιεράπετρας (19/01) και Λεβαδειακό (23/01) δεν είχε δηλώσει στο Φ.Α. διπλωματούχο τεχνικό.

Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της Παρασκευής (04/02), ο δικηγόρος των Πράσινων, Δημήτρης Βαγιάκος προσκόμισε γνωμοδότηση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, η οποία αναφέρει ρητά ότι για την αντικαταστάση διπλωματούχων προπονητών οι ΠΑΕ έχουν προθεσμία 60 ημερών.

Συγκεκριμένα, ο Βαγιάκος ανέφερε:

«Στις 17/01 διεκόπη η συνεργασία με τον Γιάννη Βονόρτα. Ο κανονισμός προπονητών δεν προβλέπει διάστημα αντικατάστασης. Προβλέπει μόνο 20 ημέρες για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Μόνη πρόβλεψη είναι το διάστημα 60 ημερών του άρθρου 42 του Κανονισμού Αδειοδότησης. Στείλαμε ερώτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία απάντησε τα εξής:

«Η μόνη πρόβλεψη που υφίσταται για την περίπτωση αυτή στους κανονισμούς της ΕΠΟ είναι το άρθρο 42 του κανονισμού αδειοδότησης, η οποία ορίζει ότι η αναπλήρωση γίνεται εντός 60 ημερών, που αποτελεί και αντίστοιχη πρόβλεψη του κανονισμού της UEFA. Συνεπώς αφού δεν υπάρχει ειδικότερη ρύθμιση στον κανονισμό προπονητών για τις επαγγελματικές ομάδες, θα ισχύσει η πρόβλεψη του κανονισμού αδειοδότησης. Σημειώνουμε ότι δεν μπορεί να ισχύσει κατ' αναλογία η πρόβλεψη που αφορά στα ερασιτεχνικά σωματεία (20 ημέρες), γιατί κατ' αρχάς είναι μία πρόβλεψη που επιφέρει κυρώσεις και κατά δεύτερον δεν συνιστά παράβλεψη των συντακτών του κανονισμού, ώστε να θεωρηθεί ότι υπάρχει κενό, αλλά συνειδητή παράβλεψη, γιατί το θέμα αυτό ρυθμίζεται από τον κανονισμό αδειοδότησης».

Last modified onΣάββατο, 05 Φεβρουάριος 2022 15:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep