Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Αλλαγή φιλοσοφίας και κανόνων»

Ο μεγαλομέτοχος της Επανομής, Μιχάλης Μπαλασάς, τοποθετείται στο «FL NEWS» με αφορμή την αποχή των παικτών του, αλλά και προβλήματα που βιώνει η Football League.

Oπως βαδίζουν τα πράγματα οι ομάδες θα χρεωκοπήσουν και προσωπικά δεν βλέπω μέλλον εάν δεν αλλάξει η φιλοσοφία της κατηγορίας και οι κανόνες που ισχύουν.

-Κ. Μπαλασά, το σχόλιό σας θα ήθελα με αφορμή όσα διαδραματίζονται στην κατηγορία.

«Η κατάσταση στην κατηγορία είναι τραγική, από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ και την Πολιτεία. Έχουμε διανύσει τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς να πάρουμε ούτε μία δραχμή και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όχι μόνο για την Επανομή, αλλά για σχεδόν όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, αλλά εμείς όχι. Έτσι όπως βαδίζουν τα πράγματα οι ομάδες θα χρεωκοπήσουν και προσωπικά δεν βλέπω μέλλον εάν δεν αλλάξει η φιλοσοφία της κατηγορίας και οι κανόνες που ισχύουν».

 

Πρέπει να προβούμε σε ριζικές αλλαγές. να αλλάξουμε τους νόμους σε ό,τι έχει να κάνει με το ΙΚΑ, την εφορία, τα έξοδα των διαιτητών, την ασφάλεια των παικτών και να τοποθετήσουμε τα θέματα αυτά σε άλλα... καλούπια.

-Τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή;

«Επειδή δεν βλέπω να λύνεται το θέμα με τις χορηγίες, πρέπει να προβούμε σε ριζικές αλλαγές. να αλλάξουμε τους νόμους σε ό,τι έχει να κάνει με το ΙΚΑ, την εφορία, τα έξοδα των διαιτητών, την ασφάλεια των παικτών και να τοποθετήσουμε τα θέματα αυτά σε άλλα... καλούπια. Διότι με τις υπάρχουσες συνθήκες τα χρέη είναι δυσβάσταχτα».

 

-Ακόμα και για την Επανομή που δεν έχει τόσο μεγάλο μπάτζετ έτσι;

«Ακριβώς. Εμείς δεν έχουμε χρέη. Εκείνες που έχουν και χρέη είναι ήδη διαλυμένες. Αν εξαιρέσουμε μια-δυο ομάδες που ήταν πέρυσι στη Σούπερ Λίγκα και έχουν αποθεματικά αλλά και προέδρους με οικονομική ευχέρεια, οι άλλες βράζουν στο ίδιο καζάνι και έχουν πέσει σε απόγνωση».

Γνωρίζω ότι έχουν δίκιο. Ελπίζω να κάνουν υποχωρήσεις, να συνταχθούν μαζί μας και να τελειώσουμε τη χρονιά. Η πίεση που μου ασκούν δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Μακάρι να δείξουν υπομονή για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

-Εκτιμάτε δηλαδή ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα δώσει χρήματα στις ομάδες;

«Πιστεύω ότι θα δώσει μερικά, αλλά πολύ μειωμένα σε σχέση με πέρυσι. Ξεκινώντας τη χρονιά είπαμε ότι θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας, βασιζόμενοι στο ότι θα πάρουμε αρκετά χρήματα. Αν όχι το ποσά που δόθηκε πέρυσι για κάθε ομάδα, δηλαδή γύρω στα 600.000 ευρώ, τουλάχιστον 450.000 ευρώ. Όμως τώρα βλέπουμε ότι δεν θα πάρουμε ούτε το 1/3».

 

Οι ομάδες που έχουν χρέη είναι ήδη διαλυμένες. Αν εξαιρέσουμε μια-δυο ομάδες που ήταν πέρυσι στη Σούπερ Λίγκα και έχουν αποθεματικά και προέδρους με οικονομική ευχέρεια, οι άλλες βράζουν στο ίδιο καζάνι και έχουν πέσει σε απόγνωση.

-Οι παίκτες της Επανομής βρίσκονται σε αποχή. Μιλήσατε καθόλου μαζί τους;

«Επικοινώνησα με τα παιδιά. Γνωρίζω ότι έχουν δίκιο. Επτά μήνες τώρα δίνουμε και το αίμα μας για την ομάδα και το πρόβλημα που περνούν δεν είναι μόνο δικό τους, αλλά και δικό μας. Νομίζω ότι από αύριο (Τετάρτη 15/2) θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Ελπίζω να κάνουν υποχωρήσεις, να συνταχθούν μαζί μας και να τελειώσουμε τη χρονιά. Η πίεση που μου ασκούν δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Μακάρι να δείξουν υπομονή για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Last modified onΤετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012 15:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep