Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

«Super League με τον Παναιγιάλειο»

Ο Πολ Ουρτάδο μίλησε στο flnews.gr για τον Παναιγιάλειο, την πρώην του ομάδα, την Παναχαϊκή, και το στόχο των play off.

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ερχόμενος για λογαριασμό του Πανηλειακού. Έκανε το… αγροτικό του σε ομάδες της Γ’ Εθνικής και κατέληξε στην Παναχαϊκή, εκεί όπου πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις πήρε μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης της Super League.

Τον Ιανουάριο του 2014 επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Football League για λογαριασμό του Παναιγιάλειου και βρήκε αρκετούς γνώριμους, όπως τους Ακπαρίδη, Ατματσίδη, Ιωάννου, Σκαρτσίλα, Μπουρλάκη, Ανδρούτσο, Κοιλιάρα, με τους οποίους υπήρξε συμπαίκτης στην Παναχαϊκή. Στο χθεσινό (24/02) ντέρμπι κόντρα στην Παναχαϊκή όχι μόνο ήρθε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, τη φανέλα της οποίας τίμησε για τρία χρόνια, αλλά σκόραρε το τέταρτο γκολ των «μελανόλευκων» «σφραγίζοντας» την επιβλητική νίκη (4-0) απέναντι στους Πατρινούς.

Ο Πολ Ουρτάδο, περί ου ο λόγος, παραχώρησε συνέντευξη στο flnews.gr και μεταξύ άλλων μίλησε για τη νίκη ψυχολογίας επί της Παναχαϊκής, τον τρόπο που βίωσαν οι παίκτες τα όσα συνέβησαν χθες (24/02) πριν το παιχνίδι, το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στο Αίγιο και το στόχο της συμμετοχής του Παναιγιάλειου στα play off.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 26χρονος μεσοεπιθετικός από την Βενεζουέλα στο flnews.gr:

Περίμενες να φτάσετε σε μία τόσο άνετη νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή;

«Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη όλη την εβδομάδα. Είχαμε καθαρό μυαλό και ήμουν σίγουρος ότι θα κάναμε καλό παιχνίδι. Όταν η Παναχαϊκή άνοιξε χώρους, τότε μπορέσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ».

Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς;

 «Ήμασταν 100% στο παιχνίδι, κερδίσαμε μονομαχίες και καταφέραμε να νικήσουμε. Ήταν ένα ντέρμπι και τα ντέρμπι τα θέλεις πολύ. Το κλίμα στις εξέδρες ήταν φανταστικό. Θέλαμε να τα δώσουμε όλα, τον καλύτερό μας εαυτό, για τον κόσμο και τη διοίκηση, που μας βοηθούν πολύ. Μακάρι ο κόσμος να συνεχίσει να έρχεται. Θέλουμε να πάμε στα πλέι οφ και κάναμε σημαντικό βήμα».

Η νίκη αυτή εκτός του βαθμολογικού οφέλους ήταν και νίκη ψυχολογίας;

«Ναι θέλαμε πολύ τη νίκη. Μας δίνει ψυχολογία. Από τη στιγμή που είμαι στην ομάδα, είχαμε θετικά αποτελέσματα εκτός, όμως στην έδρα μας δεν τα καταφέρναμε. Όπως με τα Χανιά, που θα μπορούσαμε να πάρουμε έστω την ισοπαλία. Θέλαμε το τρίποντο και για το προπονητικό τιμ, τη διοίκηση και τον κόσμο, ο οποίος ελπίζω να συνεχίσει να μας βοηθά. Δεν τελείωσε τίποτα. Συνεχίζουμε».

Πώς ζήσατε τα όσα συνέβησαν πριν το χθεσινό ματς, που είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση της έναρξής του;

«Ήμασταν ήρεμοι. Στην αρχή περιμέναμε και νομίζαμε ότι δεν θα παίξουμε, γιατί δεν είχαμε καταλάβει τι γινόταν.  Ήμασταν έτοιμοι και συγκεντρωμένοι».

Είστε κοντά στον στόχο των play off.  Ωστόσο η συνέχεια είναι δύσκολη. Ακολουθούν οι Ολυμπιακός Βόλου (εκτός), Ψαχνά, Πανηλειακός (εντός), Φωστήρας (εκτός) και Επισκοπή (εντός).

«Είναι δύσκολο πρόγραμμα και βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Χρειαζόμαστε και τύχη. Μακάρι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να μπούμε στην τετράδα».

Μπορείς να χρίσεις φαβορί για τα play off;

«Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Κέρκυρα έχουν σαφές προβάδισμα. Από εκεί και μετά είναι όλα ανοικτά. Με μία νίκη μπορείς να ανέβεις βαθμολογικά και με μία ήττα να πας πιο κάτω. Όλες οι ομάδες είμαστε κοντά».

Βρέθηκες αντίπαλος με μία πρώην σου ομάδα, στην οποία αγωνίσθηκες τρία χρόνια…

«Ήμουν τρία χρόνια στην Παναχαϊκή, έχω ζήσει πολλά πράγματα στην Πάτρα. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, γυρνάει… Τώρα είμαι εδώ και πρέπει να σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου».

Πώς σχολιάζεις την απόφαση του Αλέξη Κούγια να αποχωρήσει η Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα;

«Δεν θα είναι καλό για το πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο γενικότερα να μην υπάρχει μία ιστορική ομάδα, όπως είναι η Παναχαϊκή.  Οι διαιτητές δεν είναι ρομπότ και μπορεί να κάνουν λάθη».

Πώς βιώνεις το πρωτάθλημα της Football League;

«Βασίζεται περισσότερο στη δύναμη, ενώ η Super League έχει περισσότερους τεχνίτες παίκτες. Υπάρχουν όμως διαφορές κυρίως στα γήπεδα και την οργάνωση».

 Ένα σχόλιο για το πέρασμά σου από την Τρίπολη;

«Ο Αστέρας Τρίπολης είναι τρομερή ομάδα. Πιστεύω ότι θα μείνει πολλά χρόνια εκεί ψηλά και είμαι χαρούμενος που πέρασα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Να πανηγυρίσω την άνοδο με τον Παναιγιάλειο στη Super League. Αυτό θα είναι το καλύτερο για την ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ, περνάω πολύ καλά. Είμαστε πολύ καλή παρέα και βγαίνω με τα παιδιά από την ομάδα. Μου αρέσει που είμαστε όλοι μία οικογένεια. Στα αποδυτήρια είμαστε πολύ καλά, κάτι που με κάνει χαρούμενο και περνάω καλά».

Last modified onΤετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 02:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep