Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Έτσι έγινα από στόπερ...φορ»

Ο Παύλος Δήμου εξηγεί στο flnews.gr πώς μετά από 18 χρόνια καριέρας από στόπερ έγινε… φορ στον Πιερικό!

Μία καρίερα 18 ετών μετρά αισίως ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός, Παύλος Δήμου που φορά τη φανέλα του Πιερικού για 3η διαδοχική σεζόν. Ο ομογενής ποδοσφαιριστής έχει την εμπειρία της κατηγορίας και γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια, αλλά και τι χρειάζεται για να πετύχουν οι Κατερινιώτες στο πρωτάθλημα της Football League.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η επιλογή του προπονητή, Νίκου Γκουλή να χρησιμοποιεί τον Δήμου στα τελευταία παιχνίδια, όχι στο κέντρο της άμυνας, αλλά στην κορυφή της επίθεσης. Η αρχή έγινε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Θρασύβουλο, ενώ κόντρα στον Εργοτέλη από δική του ενέργεια ο Πιερικός κέρδισε πέναλτι.

Με αφορμή, λοιπόν, την… πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία του ο έμπειρος στόπερ μίλησε σχετικά στο flnews.gr και παράλληλα αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν, τον στόχο των «ασπρόμαυρων» και στη συνεργασία του με τον… Ντάνι!

Κεντρικός αμυντικός 18 χρόνια και τελευταία… φορ. Πώς ζεις αυτή τη νέα εμπειρία;

«Δεν έχω πρόβημα… Από τη στιγμή που μου το ζητάει ο προπονητή μου, βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ. Όπως λέει και ο κύριος Γκουλής, σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα, αλλά οι θέσεις. Έχει εντοπίσει πρόβλημα εκεί και προσπαθώ να καλύψω το κενό. Στις προπονήσεις δουλεύω στην επιθετική λειτουργία, στις τελικές και με τον χρόνο θεωρώ ότι θα μπορέσω να δώσω λύσεις και να σκοράρω».

Δέχεσαι τα σχετικά πειράγματα από συμπαίκτες και αντιπάλους;

«Υπήρχαν πειράγματα, επειδή με ξέρουν ως στόπερ. Δεν με ενοχλεί, όμως. Θέλω να βοηθάω και, γιατί όχι, να σκοράρω, ώστε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα».

Η συνεργασία σου με τον Ντάνι πώς είναι; Θεωρεί ότι μπορείς να εξελιχθείς σε σκόρερ;

«Μετά από τόσες προπονήσεις, πλέον βρισκόμαστε με κλειστά μάτια (γέλια…)».

DIMOU2

Ποια η διαφορά του φετινού Πιερικού με τον περσινό;

«Υπάρχει μία μίξη νεαρών και έμπειρων. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θέλουμε και χρόνο. Θεωρώ ότι θα φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα, αρκεί να δοθεί χρόνος. Η ενδεκάδα έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και αυτό έχει θετικά και αρνητικά. Το μειονέκτημα είναι ότι απαιτείται υπομονή και το πλεονέκτημα ότι έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας».

Υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς του Πιερικού;

«Έχουμε το καλύτερο νεανικό υλικό που είχαμε ποτέ. Θέλουν, όμως χρόνο, γιατί δεν μπορούν να πέσουν όλοι στα βαθιά αμέσως. Χρόνο με τον χρόνο, αν μείνουν στον Πιερικό θα τον βοηθήσουν να πρωταγωνιστήσει».

Ο στόχος της επτάδας είναι εφικτός;

«Με μία, δύο προσθήκες τον χειμώνα θεωρώ ότι μπορούμε να μπούμε στα play off. Μπορούσαμε να έχουμε επιπλέον πόντους, αλλά η συγκομιδή μας δεν είναι άσχημη. Έχει δρόμο ακόμα στο πρωτάθλημα».

Στις περισσότερες ομάδες υπάρχουν προβλήματα. Η διοίκηση είναι στο πλευρό σας;

«Κάνει τα πάντα για να είναι όσο πιο κοντά μας γίνεται. Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, όμως ο πρόεδρος κύριος Παπαδόπουλος ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με την ομάδα. Υπάρχουν φορές που δεν πάει στην εργασία του για να είναι όλη την ημέρα στο γήπεδο».

DIMOU4

Είστε ευχαριστημένοι από τη συμπαράσταση των φιλάθλων ως τώρα;

«Φέτος βοηθούν περισσότερο από πέρυσι. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείται στην πλειοψηφία της από Κατερινιώτες».

Η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα;

«Αγωνίζομαι τα τελευταία 10 χρόνια στην κατηγορία και θεωρώ ότι το φετινό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της 10ετίας. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες που για διαφορετικούς λόγους βρίσκονται στη Football League. Βλέπουμε όσι ο κόσμος ασχολείται περισσότερο σε σχέση με τη Super League. Θα είναι αμφίρροπό, καθώς πολλές ομάδες δείχνουν ότι είναι ισάξιες».

Φαβορί έχεις ξεχωρίσει για την άνοδο;

«Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που έχουν κάνει δυνατές κινήσεις, όπως η ΑΕΛ Καλλονής, η Νίκη Βόλου, ο Πανσερραϊκός και ο Παναιτωλικός, όμως όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Μία υποσχέση στους φιλάθλους του Πιερικού θα ήθελες να δώσεις;

«Τα επόμενα ένα, δύο χρόνια που θα βρίσκομαι στην ενεργό δράση θα προσπαθώ να συμβαδίζω με τον στόχο του Πιερικού και να αγωνίζομαι όπου μου ζητείται. Θέλω να ξέρουν ότι κάνουμε τα πάντα, ώστε κάποια στιγμή να πάμε την ομάδα στη Super League».

Last modified onΤρίτη, 16 Οκτώβριος 2012 23:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep