Διασυρμός στο AEL FC Arena!

Πρώτο εκτός έδρας τρίποντο (3-0) της Παναχαϊκής απέναντι στον «αναιμικό» Απόλλωνα Λάρισας.

Η Παναχαϊκή περίμενε 13 μήνες για να πανηγυρίσει ένα «διπλό» στο πρωτάθλημα και το έπραξε πάλι απέναντι σε Απόλλωνα. Στις 15 Δεκεμβρίου 2019 είχε νικήσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Κυριακή (31/01) το έπραξε κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας (3-0).

Το αποτέλεσμα στο AEL FC Arena είναι πέρα για πέρα δίκαιο και στέλνει τους Αχαιούς στη 2η θέση μαζί με τον Διαγόρα. Από την άλλη οι Θεσσαλοί που ήταν «αναιμικοί» δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν για ένα ολόκληρο ημίχρονο και μοιραία παραμένουν στις τελευταίες θέσεις. Έχασαν πέναλτι με τον Αθανασιάδη, αλλά ήταν σα να έπαιζαν εκείνοι με παίκτη λιγότερο και διασύρθηκαν.

Η Παναχαϊκή μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι κόντρα στον άνευρο Απόλλωνα Λάρισας. Η ομάδα της Πάτρας πίεσε ψηλά, υποχρεώνοντας σε λάθη τον αντίπαλο που έδειχνε να αντιμετωπίζει μεγάλο θέμα στο αμυντικό transition. Στο 17' ο Μουστακόπουλος έφυγε στην κόντρα, πάσαρε αριστερά στον Κουσκουνά και αυτός μόνος του μπήκε στην περιοχή και πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Αστρά.

Αντίδραση η γηπεδούχος ομάδα δεν έβγαλε και οι Αχαιοί συνέχιζαν να αναζητούν ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» το τρίποντο. Από λάθος μεταβίβαση του Μόρα στο 36' ο Κουσκουνάς που πίεζε ψηλά, έκλεψε, έβγαλε την κάθετη στον Γιούση και αυτός με πλασέ έκανε το 0-2.

Ο Απόλλων Λάρισας στο 28' είχε δύο διαδοχικά σουτ των Νύκταρη, Αθανασιάδη με τον Κολοβούρη να έχει σωστές τοποθετήσεις. Από στατική φάση στο 39' ο Μόρας απείλησε με σκαστή κεφαλιά, όμως ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής μπλόκαρε τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς πέρασαν στο ματς οι Παναγιώτου, Γκόλιας αντικαθιστώντας τους Τζοβάρα, Νύκταρη αντίστοιχα. Ο Παπαδόπουλος από την άλλη έδωσε χρόνο στον Μπρους και πέρασε εκτός τον Μουστακόπουλο, αλλά ένα λεπτό μετά το πλανο του άλλαξε. Ο Λαρέα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ, οπότε «θυσιάστηκε» ο Μπάτροβιτς για να καλύψει το κενό ο στόπερ Πατάπης.

Το ματς πήρε φωτιά στο 63', όταν ο Χατζής σούταρε εκτός περιοχής και οι Θεσσαλοί διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ανάκογλου. Ο Τσιμεντερίδης έδειξε αρχικά κόρνερ και με μεγάλη καθυστέρηση άλλαξε απόφαση και έδειξε την άσπρη βούλα εν μέσω έντονων διαμαρτυριών. Ωστόσο, ο Αθανασιάδης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, πετώντας στα σκουπίδια την ευκαιρία του Απόλλωνα να μπει στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια του ματς οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο κράτησαν εύκολα το προβάδισμα, αλλά πανηγύρισαν δίκαια το πρώτο «διπλό» του φετινού πρωταθλήματος με 3-0 χάρη σε σουτ του Κόκα στο 90'+2' από ασίστ του Σταμόπουλου. Όσο για τον Απόλλωνα; Το AEL FC Arena αποδεικνύεται αφιλόξενο, αφού σε τρία ματς οι Κυανόλευκοι έχουν συγκομιδή μόλις έναν πόντο...

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 17' Κουσκουνάς, 36' Γιούσης, 90'+2' Κόκας
Κόκκινη κάρτα: 47' Λαρέα (2η κίτρινη)
Χαμένο πέναλτι: 65' Αθανασιάδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Αστράς, Σκούπρα (77' Χατζητερζόγλου), Μόρας, Καρρίκι, Μπούσης, Χατζής, Μπάλλας (75' Μπάμπης), Νύκταρης (46' Γκόλιας), Τασιούλης (59' Γκουντρουμπής), Τζοβάρας (46' Παναγιώτου), Αθανασιάδης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Λαρέα, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος (46' Μπρους), Ανάκογλου, Γιούσης (80' Κόκας), Μπάτροβιτς (48' Πατάπης), Αραβίδης (66' Μαρκοπουλιώτης), Κουσκουνάς.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Μποζατζίδης (Μακεδονίας)

Last modified onΤρίτη, 02 Φεβρουάριος 2021 11:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep