Ο Κόντος έσωσε την παρτίδα

Ο Αλέξανδρος Κόντος ήταν αυτός που βρήκε τη λύση για την ομάδα της Κέρκυρας. Ο Αλέξανδρος Κόντος ήταν αυτός που βρήκε τη λύση για την ομάδα της Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα πέρασε από χίλια κύματα για να πάρει το δύσκολο τρίποντο απέναντι στον Αιγινιακό με γκολ από σέντρα σουτ του Κόντου.

Ακόμη ένα αγχωτικό τρίποντο πήρε η Κέρκυρα παρά την μεγάλη πίεση που άσκησε στον Αιγινιακό και τις πολλές ευκαιρίες της έμεινε στο «φτωχό», αλλά πολύτιμο 1-0. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία, ήταν ψηλά στην περιοχή του Αιγινιακού και έκαναν κάποιες ευκαιρίες, όπως και οι φιλοξενούμενοι στις γρήγορες αντεπιθέσεις τους. Ο Σπίνουλας και ο Τουράμ έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες με κεφαλιές στην περιοχή, ενώ και ο Μότα είχε ένα καλό σουτ από τα όρια της περιοχής. 

Σε μια από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της ομάδας της βόρειας Πιερίας, όμως, ήρθε η ανατροπή των δεδομένων. Ο Κουτζαβασίλης στο 45 έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής και είδε την κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να συνεχίσει με δέκα για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το ιδανικό σημείο σχεδόν στην γραμμή της περιοχής και πέρασε ο κίνδυνος για τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία παρέμεινε στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας και έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά την κόκκινη κάρτα που είδε ο Τσολακίδης στο 60ό λεπτό. Το δοκάρι του Τουράμ στο 65ο λεπτό ήταν η προειδοποίηση για την άμυνα του Αιγινιακού, ενώ στο 74ο λεπτό ο Κόντος με σέντρα - σουτ ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Αιγινιακού και σημείωσε το χρυσό γκολ για τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια ο Σιατραβάνης είχε ακόμη ένα δοκάρι για την Κέρκυρα (79'). Οι Φαίακες προσπάθησαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ χωρίς να το καταφέρουν, αλλά και χωρίς να απειληθούν με την ισοφάριση.  

Με αυτή τη νίκη η Κέρκυρα μείωσε στους τρεις βαθμούς την απόστασή της από τον Βόλο, ο οποίος βέβαια έχει έναν αγώνα λιγότερο, αυτό απέναντι στον Αιγινιακό που θα γίνει την Τετάρτη (30/1) στην Πιερία.    

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 1-0     
ΓΚΟΛ: 74’ Κόντος     
ΚΟΚΚΙΝΗ: 45' Κουτζαβασίλης - 60' Τσολακίδης (2 κιτρ.)    
ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Αναστασίου (45+2' Αθανασόπουλος), Θεοδωράκης, Σανδραβέλης, Ν. Κρητικός, Νίκιτς, Κόντος (86' Βίλα), Μότα (79' Παναγιωτίδης), Σιατραβάνης, Τουράμ.     
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Μιρσάντ Γιονούζ): Καραγκιόζης, Προσκυνητόπουλος (72' Έππας), Σ. Τοπαλίδης (40' Γιαλαμούδης), Πετρούσης, Στάνιτς, Βελκόσκι, Τσολακίδης, Παπαδόπουλος, Γρανάδος (88' Κούστα), Πολύζος, Πιαστόπουλος    
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καδδάς (Αχαΐας)     
ΒΟΗΘΟΙ: Κακαφώνης (Αχαΐας), Τσιλίκας (Αιτ/νίας    
Last modified onΔευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 02:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep