Ένας Λεωνίδας «σκότωσε» τη Σπάρτη!

Με γκολ του Λεωνίδα Κυβελίδη ο Απόλλων Πόντου έκαμψε την αντίσταση της Σπάρτης στις καθυστερήσεις (1-0).

Παιχνίδι - θρίλερ στην Καλαμαριά. Ο Απόλλων Πόντου παρατάχθηκε ως το μεγάλο φαβορί κόντρα στην αποδεκατισμένη Σπάρτη και έπρεπε να πάρει το «όπλο» του ένας... Λεωνίδας στις καιθυστερήσεις για να λυγίσουν οι αξιόμαχοι Λάκωνες. Ο Κυβελίδης, λοιπόν, στο 93' διαμόρφωσε με κεφαλιά το 1-0 και έσπρωξε την ομάδα της Καλαμαριάς στο τρίποντο αναρρίχησης και στη διεύρυνση του αήττητου σερί στα επτά παιχνίδια!

Με εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχολογία παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες. Ο μεν Απόλλων Πόντου μετρούσε ένα αήττητο έξι αγωνιστικών και είχε στόχο να δώσει συνέχεια στην αναρρίχησή του ενισχυμένος και με τον Δημήτρη Χασομέρη. Όσο για τη Σπάρτη; Φρόντισε για μία ακόμα φορά για να αποτυπωθούν ντροπιαστικές εικόνες. Χωρίς δηλωμένο προπονητή, με μόλις τρεις αναπληρωματικούς στον πάγκο και με τις εμφανίσεις να φτάνουν στην Καλαμαριά την Κυριακή...

Ο Απόλλων, λοιπόν, απείλησε με τον Σουντουρά στο 2' και το 14', αλλά οι Λάκωνες έδειξαν καλό πρόσωπο αμυντικά και κατάφερναν να κρατούν μακριά τους όποιους κινδύνους. Μάλιστα, στο 36' δημιούργησαν και ευκαιρία όταν ο Καινούργιος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Λουφάκη και έφυγε άουτ.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Δημήτρης Καλαϊτζίδης έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ώστε ο Απόλλων να γίνει πιο πιεστικός. Ο Ολαϊτάν, όμως στο 54' δεν μπόρεσε να σκοράρει σε μία πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όπως και ο Χασομέρης λίγο αργότερα. Ακολούθησαν απίστευτες χαμένες ευκαιρίες από τους Χασομέρη (75'), Δημητριάδη (90'+1'), όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ένας... Λεωνίδας ήταν αυτός που «σκότωσε» τη Σπάρτη. Από σέντρα του Δημητριάδη και κεφαλιά λύτρωσε την ομάδα του και διαμόρφωσε το 1-0!

Στην 5η θέση ο Απόλλων Πόντου με ματς λιγότερο και στη 14η θέση η Σπάρτη, που ψάχνει ένα θαύμα για να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Σκόρερ: 90'+3' Κυβελίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Βλάχος, Τσουμάνης, Δαλιανόπουλος (46’ Αγτζίδης – 82’ Δημητριάδης), Πουρτουλίδης, Λουφάκης (46’ Κυβελίδης), Καλαϊτζίδης, Σουντουρά, Ολαϊτάν, Χασομέρης.

ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Αποστολάκος): Πάντος, Φραγκούλης, Καλούσης, Κολτσίδας, Κοζάκης, Τιεντσέ, Ζαχαριουδάκης (60’ Γκιάτας), Νάτσης, Κωνσταντινόπουλος, Παυλής, Καινούργιος (83’ Ντούσκας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Σακκάς (Θεσσαλίας)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep