Τον έκανε... Καινούργιο

Η Σπάρτη έκανε περίπατο με τον Ηρόδοτο, ο οποίος ηττήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία 3-0 από την ομάδα της Λακωνίας με δύο γκολ από τον Νίκο Καινούργιο.

Η Σπάρτη μπήκε με νέα διοίκηση και νέο πρόσωπο στο 2019, σημείωσε τρία γκολ κόντρα στον Ηρόδοτο που φάνηκε αρκετά αποδυναμωμένος και πήρε μια σπουδαία νίκη (3-0) που έστω και με αγώνα περισσότερο την έβαλε πάνω από την ζώνη υποβιβασμού. Οι «κυανέρυθροι» είχαν σημειώσει 5 γκολ σε 10 αγώνες, αλλά μέσα σε 90 λεπτά σημείωσαν τρία και έφτασαν στο 2ο τρίποντο της σεζόν, κάνοντας περίπατο.

Από την αρχή της αναμέτρησης στην πρωτεύουσα της Λακωνίας η γηπεδούχος ήταν εκείνη που πίεζε περισσότερο και δημιούργησε φάσεις στην περιοχή του Ηροδότου. Αρχικά με τον Βλαχομήτρο στο 8ο λεπτό και στη συνέχεια με τον Καψάσκη (14’).

Το γκολ που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Σπάρτης ήρθε στο 38ο λεπτό μετά από ωραίο γύρισμα του Νάτση στον Καινούργιο, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ηρόδοτος προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε μπροστά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισοφάρισης, αλλά αυτό τον έκανε ακόμη πιο ευάλωτο στις αντεπιθέσεις της Σπάρτης, η οποία με κεφαλιά του Βλαχομήτρου (55’) και σουτ του Καινούργιου (80’) έφτασε στο 3-0 που της έδωσε, τόσο τους βαθμούς, όσο και την ψυχολογία.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Κρήτης έδειξε ακόμη πιο χτυπητές αδυναμίες από ό,τι στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά και φάνηκε πως μετά την διάλυση του περσινού κορμού της ομάδας έχασε και αυτή την δυναμική που είχε για να διατηρήσει την θέση του πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Με την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού έκαναν ντεμπούτο οι Γραικός, Σιαλμάς, Χατζηλιάδης και Νύκταρης.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ  

ΣΠΑΡΤΗ - ΗΡΟΔΟΤΟΣ 3-0     
ΓΚΟΛ: 38',80' Καινούργιος, 55' Βλαχομήτρος     
ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Πάντος, Αρώνης, Φραγκούλης, Κολτσίδας, Καλούσης, Παυλής, Κωνσταντινόπουλος, Νάτσης (76' Κοζάκης), Βλαχομήτρος, Καινούργιος, Καψάσκης (46' Ζαχαριουδάκης)    
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Αρμάντο Φουτσίνι): Τσιλιγγίρης, Χατζηλιάδης, Γραικός, Δαμιανάκης (79' Σιαλμάς), Κανδηλάκης, Αργκιλέσι, Κασαπάκης, Φραγκουλάκης (83’ Κλινάκης), Φουκαράκης (70' Αμαραντίδης), Κονέ, Νύκταρης    
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολυχρόνης (Πιερίας)     
ΒΟΗΘΟΙ: Ζήρδας (Αθήνας), Βρούζος (Πιερίας)    

     

Last modified onΚυριακή, 06 Ιανουάριος 2019 19:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep