Υποβιβασμός στις καθυστερήσεις!

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε! Υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική με πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στις καθυστερήσεις!

Ένα αποτέλεσμα καλύτερο της Σπάρτης αναζητούσε στην αυλαία του πρωταθλήματος η Αναγέννηση Καρδίτσας. Και από τη στιγμή που η ομάδα της Λακωνίας πολύ νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΟΦΗ, οι Θεσσαλοί γνώριζαν ότι ο πόντος κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά Άρη θα ήταν... σωτήριος. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τη φωτιά και στο τέλος... κάηκαν! Ηττήθηκαν 1-0 με γκολ - πέναλτι του πρώην ποδοσφαιριστή της Σπάρτης, Αριστείδη Λώττα στις καθυστερήσεις και επιστρέφουν στη Γ' Εθνική μετά από 5 χρόνια!

Οι Θεσσαλονικείς που έχουν πετύχει τον στόχο της ανόδου, θα έφταναν στην κατάκτηση του τίτλου μόνο εάν ο ΟΦΗ είχε απώλεια βαθμών και οι ίδιοι επικρατούσαν. Ήταν σαφώς καλύτεροι των γηπεδούχων και έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά στο 11'. Η Αναγέννηση από την άλλη παρότι αν έχανε, θα έπεφτε κατηγορία, έδειξε ιδιαίτερα παθητική και έπαιξε με τη φωτιά σε αρκετές φάσεις. Το πλήρωσε εν τέλει στο 92' όταν ο ρέφερι Αντωνίου έδειξε σωστά την άσπρη βούλα για ανατροπή του Πασά από τον Γκέκα. Υπήρξαν φωνές από τους γηπεδούχους για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όμως ο βοηθός σωστά δεν σήκωσε τη σημαία.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Άρης ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο, αλλά και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκοτ. Ο Μπούρμπος στο 6' είχε ένα άστοχο σουτ και πέντε λεπτά αργότερα ο Πασάς δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Γκέκα. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες από τους Τσουμάνη (24'), Μπαστακό (30').

Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν το ημίχρονο με 72% ποσοστό κατοχής και με 4 τελικές στην εστία. Μια τελική είχαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι γνώριζαν ότι ο πόντος τους αρκούσε για την παραμονή, αφού στο 25' η Σπάρτη έχανε 2-0 από τον ΟΦΗ...

Ακόμα χειρότερο το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, η γηπεδούχος συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά και στο 74' ο Παυλίδης απείλησε, αλλά ο Γκέκας ήταν και πάλι παρών. Η Αναγέννηση συνέχιζε να δείχνει... υποτονική και στο 79' ο Τσουμάνης με σουτ λίγο έλειψε να τη στείλει στην... κόλαση, αλλά στο σουτ που επιχείρησε το δοκάρι έσωσε τους γηπεδούχους. Αυτό δεν έγινε, όμως στις καθυστερήσεις, όταν ο Πασάς ανατράπηκε από τον Γκέκα και ο πρώην μέσος της Σπάρτης, Αριστείδης Λώττας χάρισε την παραμονή στην πρώην ομάδα του και υποβίβασε την Αναγέννηση!

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΡΗΣ 0-1

Δοκάρι: 79' Τσουμάνης
Σκόρερ: 90'+2' πέν. Λώττας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Βατουσιάδης, Μπιτέλης, Πλαβούκος (89' Μπούσδρας), Σταματάκης, Πλούμης (58' Ντάγκρας), Σουντούρα, Χαντζάρας.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος (46 Κλιγγόπουλος), Τσουμάνης, Μαραγκός, Κανακούδης, Νίκιτς, Μουμίν, Παυλίδης (83' Χαντί), Πασάς, Μπαργκάν (64 Λώττας), Μπαστακός.

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας), Γιαννίκος (Πειραιά)

Last modified onΚυριακή, 27 Μάιος 2018 20:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep