Πάρτι ανόδου!

Ο Άρης νίκησε 1-0 τη Δόξα Δράμας και οι 15.000 οπαδοί του έστησαν πάρτι.... ανόδου!

Με κεφαλιά του Δεληζήση στο 5', ο Άρης επικράτησε 1-0 της Δόξας Δράμας, «έπιασε» τον ΟΦΗ ξανά στην κορυφή στους 60 βαθμούς και η άνοδος δεν γίνεται φυσικά να χαθεί, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν τη 18η νίκη τους σε 24 παιχνίδια, ενώ οι «μαυραετοί» γνώρισαν ήττα ύστερα από τέσσερις σερί ήττες και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στον βαθμό από την τρίτη Παναχαϊκή.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Άρη, με γκολ στο 5'! Ο Πλατέλλας εκτέλεσε κόρνερ και ο μετρ του είδους Δεληζήσης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος και την άστοχη έξοδο του Βούρα (1-0). Οι «μαυραετοί» προσπάθησαν να αντιδράσουν και ενώ κυκλοφόρησαν τη μπάλα, συναντούσαν δυσκολία να φτάσουν σε τελική προσπάθεια άξια αναφοράς. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έφταναν με μεγαλύτερη ευκαιρία κοντά στην εστία του Βούρα. Στο 17' ο Διαμαντόπουλος είδε τον Βούρα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε, στο 27' ο κίπερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας «έβγαλε» το σουτ του Πλατέλλα, ενώ στο 29' ο Σπυρόπουλος έδιωξε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος της Δόξας στο σουτ του Πλατέλλα.

Στο 32' ο Βούρας και πάλι ήταν αυτός που κράτησε τη Δόξα Δράμας «ζωντανή» στο παιχνίδι, όταν με το σώμα απέκρουσε το σουτ του Διαμαντόπουλου μέσα από την περιοχή. Η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 42', όταν μετά από κεφαλιά του Κουσκουνά, ο Μπούρμπος έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχει 58% κατοχή μπάλας και εννέα τελικές αντί τεσσάρων της Δόξας.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου μπήκε δυνατά στο δεύτερο μισό, με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 52' και στο 58' ο Μπαϊκαρά έφτασε κοντά σε γκολ, αλλά στην πρώτη ευκαιρία είδε τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει και στη δεύτερη τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 60' ο Πλατέλλας φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τρεις παίκτες του Άρη, αλλά ουδείς μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Έως το 76' καμιά από τις δύο ομάδες δεν ήταν σε θέση να απειλήσει. Παιχνίδι κέντρου, αρκετές κάρτες, όπου σε εκείνο το λεπτό ο Χαντί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Κωστένογλου προσπάθησε με τις αλλαγές του να αλλάξει εικόνα στη Δόξα, αλλά η ομάδα του αδυνατούσε να προκαλέσει προβλήματα στον Άρη, ο οποίος με σχετική ευκολία κράτησε τη νίκη!

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 5' Δεληζήσης

Άρης (Δ. Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Ούγκο Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (82' Κάσσος), Ντούνης (86' Μπαργκάν), Πασάς (58' Χαντί), Διαμαντόπουλος.

Δόξα Δράμας (Ν. Κωστένογλου): Βούρας, Σπυρόπουλος (71' Στεφάνοβιτς), Πεταυράκης, Όστοϊτς, Ματσούκας, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Κουσκουνάς (64' Κάσες), Μπαϊκαρά, Τζόκιτς (76' Καπνίδης).

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)
Βοηθοί: Λάζαρης (Καβάλας), Κωτούλας (Κιλκίς)

Last modified onΔευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 13:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep