Πάρτι στη Σπάρτη ο Απόλλων

Ο Απόλλων Πόντου συνέτριψε με 4-0 τη Σπάρτη στη Λακωνία.

[googlead][/googlead]

Την παραμικρή δυσκολία δεν συνάντησε ο Απόλλων Πόντου στη Λακωνία. Η ομάδα της Καλαμαριάς επικράτησε 4-0 της Σπάρτης για την 19η αγωνιστική και έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων. Οι «κοκινόμαυροι» προχώρησαν στην τρίτη διαδοχική νίκη (συμπεριλαμβάνεται αυτό στα χαρτιά με τον Αχαρναϊκό), ενώ οι γηπεδούχοι υπέστησαν την τρίτη σερί ήττα και τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας.

Πολύ μέτριο το πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Χαμηλό τέμπο, λάθη στη μεσαία γραμμή και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία καταγράφηκε στο 7', με το σουτ του Συμελίδη που πέρασε εκτός εστίας. Οι Λάκωνες, που επιχειρούσαν να απειλήσουν κυρίως από στατική φάση, απάντησαν στο 16', έπειτα από κεφαλιά του Σανδραβέλη που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν αυτή της Καλαμαριάς. Στο 34' ο Μπρίτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά, έδωσε στον Καλί, αυτός με το πόδι έδωσε με τη μία στον Καλογέρη, ο οποίος από κοντά με προβολή βρήκε δίχτυα (0-1). Ακόμα και μετά το γκολ οι Λάκωνες δυσκολεύονταν να παράξουν τελική. Στο 43', μάλιστα, ο διαιτητής Βισκαδούρος (Ηρακλείου) δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Βοσνακίδη μέσα στην περιοχή.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους η Σπάρτη μπήκε καλύτερα, είχε τη μπάλα υπό την κατοχή της, αλλά από μια στατική φάση και πάλι, αλλά και αδράνεια στην άμυνα, δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Ήταν στο 57', όταν ο Καλογέρης με κεφαλιά έδωσε στον Σαμαρά, αυτός κοντρόλαρε μέσα από την περιοχή, σούταρε, ο Γιακουμής έδιωξε και ο Χασομέρης που πήρε το ριμπάουντ και ήταν αφύλαχτος, σκόραρε από κοντά με πλασέ (0-2).

Οι γηπεδούχοι απογοητεύτηκαν και δεν τους έβγαινε τίποτα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ένα ακόμη τέρμα, από τον Συμελίδη αυτή τη φορά. Στο 65' ο Μπρίτο του πέρασε τη μπάλα και εκείνος με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακουμή (0-3). Η πολύ κακή εικόνα των γηπεδούχων συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα να δεχτούν και τέταρτο γκολ. Το τρίτο από στατική φάση.

Στο 70' ο Μπρίτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαμαράς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιακουμή (0-4). Οι φίλοι της Σπάρτης άρχισαν να φεύγουν από το γήπεδο, βλέποντας την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας τους. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι και οι Πόντιοι πήραν μια εμφατική νίκη.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Καλογέρης, 57' Χασομέρης, 65' Συμελίδης, 70' Σαμαράς

ΣΠΑΡΤΗ (Γιώργος Πολυμενέας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Βοσνακίδης, Νιάρος, Τσιμότζι, Παναγιώτου (63' Μπέλης), Μπουζούκης (46' Μουζακίτης), Σανδραβέλης, Ράντι, Γουόρντεν (56' Φουρτάδο).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καλί, Σαμαράς, Συμελίδης, Τσεμπερίδης (79' Καλαϊτζίδης), Καλογέρης, Ηλιάδης (78' Βλαχομήτρος), Χασομέρης, Μπρίτο (73' Λιόνης).

Διαιτητής: Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

Last modified onΔευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 01:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep