Αλλαγή... σωτηρίας

Η αλλαγή του Νίκου Παντέλη, ο Χριστιανός Ντούμος χάρισε στον ΑΟΧ τον βαθμό - χρυσάφι (1-1) απέναντι στον Κισσαμικό.

Το χανιώτικο ντέρμπι της Κυριακής (07/05) στα Περιβόλια δεν έβγαλε νικητή. Οι δύο ομάδες των Χανίων, ο τυπικά γηπεδούχος ΑΟΧ και ο φιλοξενούμενος Κισσαμικός αναζητούσαν την επιστροφή στις νίκες, προκειμένου να κάνουν βήμα παραμονής και να ανοίξουν την ψαλίδα από τις θέσεις σωτηρίας. Η ομάδα από το Καστέλι κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ στο 56', όμως η «χρυσή» αλλαγή του Νίκου Παντέλη, ο Χριστιανός Ντούμος τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του διαμόρφωσε το 1-1 και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στον ΑΟΧ.

Με το αποτέλεσμα αυτό, άλλωστε, η ομάδα του Παντέλη έφτασε τους 31 βαθμούς και αν πληρωθεί ο Δεινόπαπας, τότε θα φτάσει τους 34 και θα μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα. Αντίθετα, ο Κισσαμικός δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και μοιραία έμεινε στους 30 πόντους, εξι πάνω από τη ζώνη σωτηρίας.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 7'. Ο Αποστολόπουλος σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Σταματής δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία για τον ΑΟΧ. Ο Κισσαμικός ισορρόπησε, αλλά του έλειψε η ουσία. Ο Μίλιτς στο 18' δεν βρήκε στόχο, στο 29' από κεφαλιά - πάσα του Σέρβου ο Παντελάκης έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 36' σε σουτ του Κίκε.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου επεφύλασσε δύο ακόμα ευκαιρίες για τον Κισσαμικό από στατική φάση. Στο 41' ο Τιάγκο Σίλβα με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Αθανασίου με εντυπωσιακή απόκρουση παραχώρησε κόρνερ στην εκτέλεση του Σελινιωτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε τραυματιστεί και του τοποθετήθηκε επίδεσμος.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με νέα μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Κισσαμικού. Ο Στογιάνοφ από πλάγια θέση βρέθηκε απέναντι στον Αθανασίου και ο γκολκίπερ του ΑΟΧ έδιωξε στο σουτ του πρώτου, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ωστόσο, στο 56' ο τερματοφύλακας του ΑΟ Χανιά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των τυπικά γηπεδούχων για φάουλ στον Φουρλάνο, ο Κισσαμικός εκδήλωσε επίθεση, ο Αθανασίου απέκρουσε σε σουτ του Στογιάνοφ και στην επαναφορά ο Μαρτίνεθ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Δύο λεπτά μετά ο Στογιάνοφ έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, αλλά καθυστέρησε και ο Ζέρης έσωσε την εστία της ομάδας του.

Ο Νίκος Παντέλης υποχρεώθηκε να ρισκάρει και πέρασε στο ματς τον Βαρούχα στο 59' και τον Ντούμο στο 64'. Ο τελευταίος, μάλιστα, τον δικαίωσε τέσσερα λεπτά μετά. Αφού κέρδισε την κόντρα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Λαζαρίδη για το 1-1.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 68' Ντούμος - 56' Μαρτίνεθ

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντέλης): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Τουγλής (64' Ντούμος), Βασιλείου (70' Λάσκαρης), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος, Σταματής, Ρούνεϊ (59' Βαρούχας).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Μπουγαΐδης, Κουρέλλας, Σελινιωτάκης (74' Γκούμας), Τιάγκο Σίλβα, Μαρτίνεθ, Κίκε (66' Μάντζης), Μίλιτς (82' Νικόλτσης), Στογιάνοφ.

Διαιτητής: Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δασκαλάκης (Ηρακλείου), Αναστασάκης (Χανίων)

Last modified onΚυριακή, 07 Μάιος 2017 18:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep