Επιστροφή Λαμίας με ανατροπή

Η Λαμία κατέκτησε την 11η νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς, επικρατώντας 2-1 του ΑΟ Χανιά.

Λαμία ξανά... Μετά από δύο αγωνιστικές και συγκομιδή ενός πόντου οι «κυανόλευκοι» διέκοψαν το αρνητικό σερί και επέστρεψαν στις νίκες. Στην αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League έκαμψαν, έστω και με ανατροπή (2-1) το εμπόδιο του ΑΟ Χανιά και αύξησαν - προσωρινά - τη διαφορά από τον 3ο Άρη στους έξι πόντους, ενώ έπιασαν τον Απόλλωνα. 

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο 20' με τον Σταματή, αλλά η αποβολή του Βασιλείου δύο λεπτά μετά ήταν κομβική. Στο 26' ο Βασιλόγιαννης έφερε το ματς στα ίσα και η «χρυσή» αλλαγή, ο Φερφελής χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Ακολούθησαν πολλές χαμένες ευκαιρίες από πλευράς της Λαμίας, που έψαχνε ένα τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Ο ΑΟΧ από την άλλη πλευρά έβγαλε ανταγωνιστικό πρόσωπο παρότι έπαιξε για 68 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Η ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία προερχόταν από δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε Πανελευσινιακό και Τρίκαλα είχε τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών της. Ωστόσο, ο ΑΟ Χανιά φρόντισε να αιφνιδιάσει με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Ο Τσουκάνης σέντραρε από δεξιά, οι Χριστοφιλέας, Παπαργυρίου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα και ο Σταματής μόνος στην καρδιά της άμυνας νίκησε τον εορτάζοντα, Βαγγέλη Πίτκα.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Βασιλείου στο 22' έκανε φάουλ στο ημικύκλιο στον Βάντερσον και ο διαιτητής, Γκάμαρης του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 14' για φάουλ στον Ματσούκα). Στο 24', πάντως, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα και απείλησαν με διαδοχικά σουτ των Βανκεβάι, Σταματή, Ζέρη, αλλα δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Τσουκάνης σε γέμισμα που έγινε στην περιοχή, έκανε χέρι, ο Αθηναίος ρέφερι χωρίς να το σκεφτεί έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βασιλόγιαννης νίκησε από την άσπρη βούλα τον Γεωργίου που έκανε ντεμπούτο.

Η πίεση αυξήθηκε από τη Λαμία, αλλά στο 30' ο Μπάμπης Τεννές υποχρεώθηκε σε αναπροσαρμογή πλάνων, καθώς ο Μπλάζιτς αποχώρησε τραυματίας και πήρε τη θέση του Ρότσα. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, ήταν ο εκτελεστής των στατικών φάσεων για τους γηπεδούχους, αλλά έως το 45' η μεγάλη φάση δεν έγινε στα καρέ του ΑΟΧ.

Στο 46' ο Τεννές προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή και πέρασε στο ματς τον Φερφελή αντί του Ματσούκα. Ο επιθετικός των «κυανόλευκων» είχε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα από τις 29 Ιανουαρίου, ενώ για τελευταία φορά είχε χρησιμοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Ο 24χρονος που δεν είχε βρει δίχτυα έως τώρα, χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά για να σκοράρει. Από σέντρα του Σπυρόπουλου, λοιπόν, στο 50' με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στη Λαμία. Η γηπεδούχος βρισκόταν διαρκώς στην επίθεση, φθάνοντας σε αρκετές τελικές, με τον ΑΟ Χανιά να έχει παθητικό ρόλο, αφού έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς. Ο Φερφελής, πάντως, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 65' και το 67'. Στην πρώτη περίπτωση σούταρε αδύναμα, με τον Γεωργίου να μπλοκάρει και στη δεύτερη μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ του ΑΟΧ, αστόχησε σε κενή εστία.

Τις χαμένες ευκαιρίες λίγο έλειψαν να τις «πληρώσουν» οι γηπεδούχοι στο 71'. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα και μετά από ωραία συνεργασία των Φουρλάνου, Αποστολόπουλου ο Όμο έκοψε με τάκλιν τον Σταματή πριν αυτός σουτάρει από το ύψος του πέναλτι. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, ενδεικτικό και της κούρασης, που φάνηκε στις κράμπες των Βασιλόγιαννη, Καραγιάννη προς το φινάλε της αναμέτρησης.

H LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 26' πέν. Βασιλόγιαννης, 50' Φερφελής - 20' Σταματής
Κόκκινη: 22' Βασιλείου

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Βαλιός (74' Αυγενικού), Χριστοφιλέας, Μπλάζιτς (30' Ρότσα), Όμο, Καραγιάννης, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (46' Φερφελής), Βάντερσον.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντέλης): Γεωργίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Λάσκαρης (70' Κοζάκης), Αποστολόπουλος (79' Γεωργακόπουλος), Βανκεβάι, Σταματής (85' Αφράτης).

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Φαλτάκας, Στεφούλης (Γρεβενών)

Last modified onΣάββατο, 25 Μάρτιος 2017 16:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep